20 juli – woensdag

De 1e fietsdag in Engeland en wat was het gigantisch warm. Om 7.00 uur was het al mega warm en het zou alleen nog maar warmer worden – kwik is boven de 30gr. geweest aangezien het zojuist (20.49 uur) nog 28 gr aangaf. Hopelijk koelt het straks wat af. Maar goed terug naar vanochtend. Ondanks de duidelijke aanwijzingen van Kees in het routeboekje en de GPS toch even moeten zoeken voor ik de goede kant uitreed. Een ererondje en een keertje terug mogen rijden moet kunnen, nietwaar?

Eenmaal op de goede weg en uit Harwich ging het meestal prima. En door mooie en rustige landweggetjes om 10.30 uur of zo in Colchester aangekomen. Ondanks de hitte toch besloten het extra rondje door Colchester te doen. doch achteraf had ik het beter kunnen overslaan. Ik vond het er onplezierig druk met veel steile doch korte klimmetjes. Misschien dat ik een andere indruk zou hebben gekregen als ik zonder fiets door de straatjes had kunnen dwalen want het heeft zeker een heel aantal mooie gebouwen. Daarna weer de hoofdroute opgezocht ondertussen hopend op een bakery, grocery of zoiets daar ik vanaf mijn vertrek vanochtend niets was tegengekomen. Ik heb de 1e ca 45 km geteerd op 2 sandwiches die ik tijdens het ontbijt had gemaakt en in de tas had gestopt + 2 muesli repen die ik er thuis in had gedaan. Verder had ik nog ca 1 liter water van gisteren dus bij de 1e de beste garage gevraagd of ik mijn fles mocht vullen (1.5l) en daarna nog een keertje  – met die hitte blijf je drinken. Ondertussen bleef de route meestal verder gaan op rustige weggetjes, jaagpaden en af en toe een ietwat drukker stukje weg tussendoor. Op de jaagpaden groeide erg veel brandnetels, braamstruiken en andere struiken met doornen. Ik zit nu dan ook heerlijk overal onder de schrammen want was het geen jeuk van de netels dan moesten de braamstruiken me hebben. Op sommige stukken was de breedte maar een kleine 20 a 30cm zo dicht was het begroeid  – had wel wat minder gemogen. Net als het klimmen af en toe maar dat zijn vast nog de beginners blues en het wennen aan fietsen met tassen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Osea Bay Campsite

2 gedachten over “20 juli – woensdag

  1. Inge's bike travels Berichtauteur

   Leuk te horen dat je eea herkent. Aan de andere kant ook wel een beetje te verwachten op dezelfde route.
   Hoop eind komende week alle foto’s bewerkt en ingevoegd te hebben – begin nu wordpress ook een stukje beter te begrijpen. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen.
   Mocht je nog tips hebben… ik houd me aanbevolen.

   Oh ja, heb mezelf inmiddels een stoel en toch ook maar vast de Dragonfly cadeau gedaan. Nu alweer zin in de komende zomervakantie. Schotland, Ardennen, Frankrijk, Duitsland? Nog geen idee maar vermoedelijk iets van die bestemmingen of een combi van.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s