24 juli – zondag

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vandaag ook weer de planning een beetje aangepast. Ipv dat ik in Seaford ben geeindigd ben ik in Alfrinston geeindigd. Dit om  2 redenen; de beentjes begonnen weer aardig zeer te doen, mijn linker knie is weer gevoelig en de camping hier is een familiecampground ipv een holidaypark in Seaford. Betekent gewoon morgen ongeveer 10 km extra te fietsen voor ik in Brighton ben. En misschien ook wel een dag extra erna in Brighton. Zak een beetje afhangen van hoe vroeg ik er ben en wat ik allemaal wil doen – in ieder geval de pier, en een museum. Hoezo planning! 😉

 

Vandaag rond 8.30 uur in Ashurst aangereden nadat ik van Sarah afscheid had genomen. Wat mij betreft is dit zeker een plek om naar terug te keren – er is in de omgeving genoeg te doen. Mooie uitvalsbasis voor een korte vakantie en dan bv. met de auto. (Mam kun je gezellig met me mee – blijven we in de B&B want die hebben ze ook.) Ik heb het redelijk rustig aangedaan met de nodige op adem kom stops en bijtank stops. Was ook wel nodig met de 1e 25km lekker veel stijgen en dalen. Ben maar tot het motto gekomen “Wat goes up must go down, and what goes down must go up.” Was wel blij toen de klimmeters er voor eventjes voorbij waren – Cuckoo trail is wat dat betreft wel erg fijn. De kilometers erna vond ik erg spannend. Leek wel mountainbiken over die zandpaadjes die naar Wilmington leiden. Je weet wel die plaats van The long man of… Was wel tof om die nu met eigen ogen te zien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Long man of Wilmington

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Long man of..

Bij de pub tegenover The long man een lekkere koffie op – laatste pauze voor Afrinston wat nog maar een km of 6 verderop lag. De weg hierna toe was erg mooie met mooie vergezichten op de South Downs. Onderweg naar de camping enkele erg leuke gesprekken gehad – opstekers. En wie maar zeggen dat de Engelsen niet aardig zijn. Ik heb er nog geen 1 meegemaakt. Op de camping ben ik straks ook door een familie uitgenodigd om ze gezelschap te houden als ze fikkie gaan stoken. Gaaf toch? 🙂

Ben ook erg blij dat ik voor deze plek heb gekozen ondanks dat het in de vallei erg hard waait – heb de tent in storm positie opgezet en een hammer geleend om de haringen goed in de grond te kunnen meppen. (Zal morgen er proberen aan te denken een foto van te maken.) Na het opzetten van de tent  – heb alles moeten gebruiken om ervoor te zorgen dat het grondzeil + tent niet wegwaaiden. Waar schoenen en tentstokken, helmen en stuurtassen al niet goed voor zijn. Nadat de tent stond en ingeruimd was – lekker gaan douchen. Kleren wassen overgeslagen die hangen nu uit te waaien en doe ik morgen de korte rit naar Brighton nog aan. Iets waar ik geen gewoonte van maak maar met de harde zie ik het niet zitten om ze de hele nacht aan de lijn te hebben hangen. Ze hangen nu uit te waaien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANa het douchen lekker Alfrinston ingewandeld want ik had op weg naar de camping al gezien dat dit een gezellig, “quaint” plaatsje is. De campsite ligt op ca. 10 min lopen van de pub waar ik net een Sunday roast op heb, met een half pint bitter en mijn toetje voor vandaag Cappuccino. Voordat ik naar George’s ben gelopen – die door de jongens van de campsite werd aangeraden en het eten is inderdaad erg goed  – ben ik op gemakje het plaatsje doorgelopen, de kerk bekeken evenals de begraafplaats en de typisch Engelse stijl huisjes. Voor het eerst deze vakantie een redelijk aantal foto’s gemaakt. Ik begin nu ook weer een beetje het gevoel en ritme terug te krijgen van lang geleden. En dat voelt goed. Denk dat deze relatief korte afstanden iedere dag met af en toe stoppen om wat te zien en een rustdag/ “sightseeing” dag gewoon goed voor mij zijn. Voel me nu weer helemaal in mijn hummetje 😁. En of ik nu wel/ niet Plymouth ga halen – ik zal wel zien. Dit slakkentempo past nu gewoon beter bij me en het lichaam wat de eerste paar dagen overuren heeft moeten maken begint nu bij te trekken. Ook het feit dat het een stuk is afgekoeld (maar nog steeds lekker) helpt denk ik ook een stuk. Misschien dat ik komend jaar wat meer aankan maar nu is 60 km op een dag wel zo ongeveer de echte max.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nog even terug naar gisteren. Kreeg de brander 2 keer prima aan dus misschien dat ik het weer gewoon eventjes in de vingers moest krijgen want ik had hem tenslotte al heel wat jaartjes niet gebruikt desondanks ga ik hem wel een service beurt laten geven en misschien de jet laten vervangen door de shaker variant. Dat is denk wel een stukje fijner dan hem steeds uit elkaar te mogen halen om de jet door te prikken zodat hij niet meer verstopt is en de brandstof kan vloeien. Of hij het nog waard is weet ik niet maar hoor ik dan wel. 

Ondertussen is het George’s aardig druk geworden zowel met eters als aan de bar – heerlijk weer even echt ondergedoopt te worden in her Engelse leven. Merk nu dat ik dat best wel gemist heb.

Wordt nu tijd om af te gaan rekenen, dit te posten en terug richting campsite te lopen. Denk dat vanavond de 1e gaat worden waarin ik mijn donsjack nodig heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s