​25 juli – maandag

Vannacht erg slecht geslapen door de nogal heftige wind en de geluiden die dat met zich meebracht. Desondanks toch om 6.15 opgestaan en begonnen met pakken. Begin daar nu weer een beetje routine in te krijgen. Ook lekker weer thee gezet – denk dat de brander problemen niet aan de brander lagen maar aan het feit dat ik het weer eventjes door moest krijgen. Moet ik hem ook maar vaker gebruiken ;). Bij het inpakken merk ik dat ik af en toe nog wat kleine veranderingen aanbreng maar het meeste heeft zijn vaste plek gevonden – ik weet nog steeds niet helemaal waar alles zit doch dan brengt de lijst weer uitkomst. Het gewicht is nu in ieder geval beter verdeeld  – voortassen zit nu minder gewicht in en dat komt de stuurgang echt ten goede. Als daar komen jaar ook nog eens ca 1kg uitkan …

Rond 8.30 uur weer vertrokken voor het stukje naar Brighton, althans dat dacht ik, niets was minder waar. Nu ja het was dan wel niet zover maar begon er al mee dat ik de 1e de beste mega steile heuvel gedeeltelijk heb mogen lopen. Was het stuk om op de South Downs te komen. De benen voelen nog steeds niet lekker en merk dat ik mijn linker knie steeds vaker begin te voelen – ze zijn nu ook goed aan het branden. Thuis maar eens met de dokter over hebben – misschien zijn er wel oefeningen om ze wat sterker te maken. En anders misschien eens een soort arts. Ook voor de ademhaling wil ik met haar gaan kijken hoe ik die kan trainen zodat bij inspanning die niet zo vlug naar happen naar en hijgen veranderd. Kortom hoe houd ik hem rustiger – dit zal de hartslag ook ten goede komen hoop ik. Maar goed nu terug naar de Downs – eenmaal boven aas het zicht erg mooi en de afdaling erna ook tof. In Seaford wat boodschappen gedaan  – paar mueslirepen om tot Brighton te komen – daar zal ik de rest wel kopen. Aan de zee de fiets gerepareerd – hoorde al een paar dagen een gepiep/ gekraak wzt ik niet thuis kon brengen – ketting kon het niet zijn want die had ik gisteren voor de zekerheid geolied. Bleek toen ik de achtertassen eraf had een loszittende bout te zijn. En toen die was aangedraaid was het piepleed geleden. Joepie! Want ik werd er compleet gek van.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Net zoals alle dagen ook vandaag weer een flinke tegenwind en dat terwijl ik hem eigenlijk gewoon van achteren had moeten hebben  – lijkt wel of de wind de richting kwijt is. Met de flinke tegenwind de tocht richting Brighton verder ingezet doch op het stuk voor Saltdean leek het af en toe wel trial fietsen op het vele losliggende grind en ander puin wat het fietspad moest zijn. Deed me denken aan de weg Nsanje – Bangula – meer gat dan weg. Maar heb deze heuvel helemaal kunnen fietsen – was ik wel blij om. Klein beetje sterkere spieren. Super! Na Saltdean de underwalk opgeschoten – fiets- en wandelpad wat onderaan de rotsen is aangelegd – hier leek het wel of ik heuvels aan het beklimmen was met 24/ 30 of 34. Anders kwam je niet vooruit 😠. Dus mijn geschatte aankomst in Brighton werd hierdoor aardig vertraagd. Wat ook niet hielp was dat de campsite – natuurlijk weer een heuvel op –  gigantisch duur is. Schrik niet 52 pond en een beetje voor 2 nachten. Dacht het niet. Ze begrepen wel dat dit een beetje teveel van het goede was voor 1 persoon met een klein tentje.  Gelukkig waren ze wel erg behulpzaam en hebben ze voor me naar YHA gebelt en kon ik een bed voor de nacht boeken – was helemaal vergeten om dat een dag of wat eerder te doen. Heb je als je al zolang niet meer bent wezen hostellen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vandaag ook bedacht dat ik een stukje oversla met fietsen – kwam onderweg Nederlanders tegen die wat ik nog zo ongeveer mag fietsen al gefietst hadden. Zij fietsen mij tegemoet en gingen richting Harwich. Zij raden mij ten sterkste aan om een extra dag op the Isle of Wight te pakken. De camping bij Brook is een echte aanrader, iets wat ik gisteren ook al van de Engelsen had gehoord waarmee ik heerlijk rondom het vuur heb zitten kletsen. Grappig genoeg had ik zelf deze camping ook al uitgekozen. En om toch nog in Plymouth te eindigen en wat heuvels, nogal steile, over te slaan en een beetje extra rust voor de spieren te creeren neem ik morgen de trein naar Rowlands Castle (13,30 pond) om van daaruit nog een kleine 25 km te fietsen naar Portsmouth. Zo loop ik mooi iets voor op het schema zodat als er ergens nog iets tegen zit ik een extra dag heb. Geeft een goed gevoel en anders breng ik die laatste dag in Plymouth door. Ook heb ik er nu een paar hele korte ritten tussen zitten zodat ik tent kan zetten en zonder bepakking bv. Abbotsbury in kan gaan – kortom het wordt steeds meer een slakkentempo maar geeft me wel de gelegenheid om heerlijk onderweg wat meer van de cultuur te genieten. Het is tevens een goed leermoment naar komende vakanties. Plan conservatief maw “do not eat more than you can chew” – iets wat ik nu blijkbaar heb gedaan. Doch gelukkig niet de enige in ben. De Nederlandse meiden in Ashurst hebben hun mileage bijgesteld met een paar honderd kilometer evenals de Nederlanders die ik vanmiddag op de underwalk sprak. Waar ik wel blij om ben is dat ik nu gewoon onbevangen, blij kan genieten van wat er voorbij komt en dat het aantal km’ geen moer meer uitmaakt. Weer wat geleerd deze vakantie 👍.
Na deze afdwalingen naar Brighton hier liep ik met de fiets om 14.00 het hostel binnen op Old Stein – gebouw was een voormalig sjeik hotel. Na ingecheckt en de fiets veilig weggezet te hebben ben ik naar mijn kamer gelopen. Tijd voor een heerlijke douche en een handwas want een wasmachine hebben ze helaas niet. De was hangt nu aan de lijn tussen 2 bedden in gespannen. Rond drieën was ik zover om Brighton onveilig te gaan maken – eerst een plattegrond bij de receptie gehaald en richting The Pavilion en omliggende straten gelopen en ik moet zeggen het heeft allemaal een etg plezierige sfeer. The Pavilion verwijst naar de banden met India daar het jn due stijl is gebouwd. Er is ook een museum in de gebouwen doch daar ben ik niet in geweest. Na het Pavilion lekker even gezeten met koffie – met uitzicht op het Pavilion.

Toen terug naar de YHA km mijn broek langer te maken – was in korte broek en shirt vertrokken maar het werd vond ik koud dus tijd voor een lange broek en een shirt met lange mouwen. Meteen ook maar even de weg naar het station gevraagd en al lopende door drukke winkelstraten, langs de Clocktower en andere mooie gebouwen bij her station terecht gekomen. Wat er ook best wel heel netjes uitziet, vind ik. Na het station een pub gezocht om te eten – had niet zoveel zin km zelf nog wat te maken. Hoezo lui! Heb een simpele maar smakelijke pub maaltijd op – cottage pie, chips, gravy en peas vergezeld door 1/2 pint bitter en weer na een cappuccino. Morgen in Portsmouth ga ik wel zelf wat kokkerellen. Denk iets van pasta-achtige saus met pasta, rijst of aardappelpuree. Kan ik me nu ook al op verheugen. De pier heb ik alleen van afstand gezien – werd een beetje laat na het eten. Heb in de pub mijn planning voor nu  – als hij  niet weer op de schop gaat gemaakt. En toen was het opeens laat, te laat voor de pier. Heb ik nog iets te doen als ik weer ooit in Brighton ben.
Het is nu tijd km te gaan slapen. Mag morgen een beetje uitslapen maar wil nog wel langs Sainbury’s voordat ik het hostel verlaat. Iets als ontbijt is ook wel lekker + ze hebben voorverpakte sandwiches en dat is morgen makkelijk voor lunch. Om 10.03 wil ik de trein hebben en wil tussen 9.00 en 9.15 uitchecken en op weg naar het station gaan. Dat geeft me genoeg tijd om te kijken op welk spoor ik mag zijn zonder te hoeven haasten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s