29 juli – vrijdag

Vandaag van Brook  – Compton Park  – naar Ferndown gefietst. De planning was west Moors maar die vonden dat de camping vol was en hielden geen rekening met fiets en wandelaars. Een camping die als ik ooit in de buurt terug mocht komen links zal laten liggen  – met behulp van een lieve mtb’er terecht gekomen in Ferndown (1e camping in Kees’ s boek) – dit is een erg kleine camping met sanitair dat in een 5 sterren hotel niet zou misstaan, en een fijne binnenruimte met stoelen en tv.. Hier heb ik een mooi plekje gekregen. Na het opzetten van de tent, douchen ed. besloten in de pub – The Pure Drop  – te eten. Zo kan ik een paar vliegen in 1 klap slaan oftewel “kill a few birds with the same stone”. Niet zelf koken, ondanks dat ik daar wel op gerekend had en spullen voor in de tas heb zitten, iedereen mailen die gemaild moet worden en de weblog updaten, en  niet nat worden tijdens het koken mochten er druppels uit de grijze lucht vallen.

Nu terug naar vanochtend  nadat de gewoonlijke karweitjes van inpakken, thee zetten gedaan waren nog even afscheid van Ann genomen en daarna aan de klim begonnen die ik gisteren pittig vond en tussendoor moest stoppen om op adem te komen. Vandaag leek ik wel “superwoman” want ik heb hem in 1 keer opgefietst. Hoera! Op het gemakje naar Yarmouth gefietst over mooie rustige weggetjes – het mooiste stukje vond ik het onverharde stukje langs het water Yarmouth in. Yarmouth zelf was ook erg mooi. Een typisch Engels stadje met mooie oude gebouwen/ huizen. Het kasteel heb ik helaas niet van dichtbij en van binnen gezien – het schijnt enorm de moeite waard te zijn met mooie uitzichten richting het vasteland.

Ik wilde de ferry halen en dan gaat helaas niet alles. Net als op de heenweg naar Ryde had ik ook nu weer geluk – kaartje gekocht en meteen met de auto’s aan boord mogen. Tijdens de overtocht begon het weer langzaamaan ten goede te veranderen – het zonnetje begon een beetje door te breken. Top!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aan de overkant (Lymington) mocht ik als 1 van eersten van boord wat inhield dat ik in het begin door de nodige auto’ gepasseerd werd maar naarmate de route verder van de haven afkwam hoe rustiger het werd. De begin km’s waren , vond ik, heel anders dan de km’ op the Isle of Wight en die van daarvoor. Het begon nu meer op het heuvellandschap van van Noord Engeland/ Schotland te lijken met gelijk stijgende, maar goed te doen, best lange klimmen, dan een stukje op hoogte waarna vaak een toffe afdaling volgde. Deze manier van heuvels bedwingen vind ik veel fijner dan het steeds op en neer gaan. Hier heb je tenminste tijd om van een klim te herstellen in tegenstelling tot de eerdere erg korte en vaak steile.

Het National Forest waar ik een km. of 25 doorheen mocht rijden is mijn nummer 1 tot nu toe. De hei, varens, loslopende paarden overal en verder niemand op de weg. Nu ja, bijna dan. Dit was wat mij betreft echt genieten. Alle grind/ gravelpaden om over te rijden waren ook een ervaring apart – tof om zo midden tussen de bomen door te fietsen. Wat mij betreft een gebied om naar terug te keren en dan een aantal dagen zonder bagage te gaan fietsen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uiteindelijk kwam ik een shop/ tearoom (dacht in Crow) tegen en heb ik uitgebreid gestopt om een lekkere thee te drinken en even gewoon de beentjes laten ontspannen.

Daarna de tocht verder gemaakt over het Castleman Trailway. Een fiets/ wandelpad wat erg goed te befietsen is. Dit fietspad hedft me naar West Moors en een klein stukje verder gebracht alwaar ik het verlaten heb om bij de camping in Ferdown ( Firs acres) te komen. Wat mij betreft ee  camping om op terug te komen – mooie plaatsen, fijn sanitair en een lieve warden (die van klassieke auto’s houd en er zelf ook een paar heeft.)

Morgen is het plan om vanuit hier naar Church Knowle te fietsen alwaar een campsite met was nachine ligt. Kan ik morgen mijn kleren weer wassen – vandaag maar geen handwas gedaan met de mogelijkheid dat het morgenvroeg niet droog is. Dus morgen maar weer hetzelfde aan als vandaag – het hangt nu aan de lijn uit te waaien. Ik wil een stop maken in Wimborne Minister waar een mooie cathedraal schijnt te liggen en vandaar via Poole op naar Church Knowle. Zou mooi zijn als ik daar rond 4en weet aan te komen. Heb gemerkt dat ik dat een plezierige tijd vind.

3 gedachten over “29 juli – vrijdag

 1. Ria

  Hoi Inge,
  Het is nu zaterdag-avond 10 min. voor elf. Was blij met je op reis te zijn, ik mis je, Maar goed nog
  elf dagen dan ben je er weer. Hopelijk krijg je de laatste week weer wat beter weer. Geen regen,niet te veel tegenwind en niet te veel van die hoge bergen. Wij hebben momenteel ook geen standvastig weer. Maar beter dan die hitte van vorige week, 35,2 graden, Eindhoven was het warmste van heel Nederland.Ook de regenbuien hier en daar vallen altijd daar en nooit hier.
  Met papa gaat het langzaam maar zeker de goede kant op. De medicijnen van dr. Verhoeve
  helpen beter dan van de dokter van de huisartsenpost.
  Ik had vanavond naar onze Willem willen bellen maar mijn oogjes vielen dicht. Ik kan je dus nog niet vertellen hoe het hem vergaat in Diest.
  Waarschijnlijk slaap jij nu al en dat is wat ik ook ga doen. Nog een goede reis met mooie dingen om te zien, leuke mensen te ontmoeten, goede campings en een aangenaam zonnetje.
  Heel veel liefs, alle goeds en ik kijk nu al weer uit naar je nieuwe belevenissen.
  groeten, papa en mama.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s