​30 juli – zaterdag

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanochtend met druilerig weer wakker geworden – grijze lucht, natte tent. Yuk! Maar goed toen ik alles aan het inpakken was werd het langzaamaan wat lichter desondanks de tent nat mogen inpakken. Omdat alles nat was geen thee gemaakt want ik had geen zin om die staande te drinken, dus het alleen met een bakje yoghurt gedaan. In Wimborne, wat niet ver is – ca 5 km, naar een bakery gegaan en thee gedronken. Tof genoeg lag deze tegenover Wimborne  Minster zodat ik daar een super uitzicht op had. De mensen in de bakery waren ook zo lief om mijn thermos met kokend water te vullen – kon ik onderweg nog wat thee drinken 👍.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nadat de Minster openging  – ja, zo vroeg was is er al – op mijn gemak rondgelopen en uitleg gekregen van een lieve oudere dame die daar met vrijwilligers  (campers) van English Heritage de kerk goed schoon aan het maken was. Morgen schijnt er een grote, belangrijke service te zijn en dus moest alles er tip top uit komen te zien. Ze waren hier al de hele week mee bezig. Gaaf om tieners zo bezig te zien. Aan het einde van dezelfde lieve mevrouw (Ludwina als ik het goed heb onthouden) een boekje van de kerk gekregen met erg mooie foto’s en text en uitleg. Ik hoop dat het een beetje ongekreukt thuis gaat aankomen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na de Minister de route van Kees weer opgezocht  – wat een beetje backtracken betekende maar al vlug zat ik er weer op. De rit naar Poole was weer het Castleman Trail wat heerlijk verharde gravel is en erg plezierig rijd. Net voor Poole een thee stop gemaakt en even lekker van de stilte genoten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het 1e stuk naar Poole om de Bay vond ik erg gaaf – veel vogels en bloeiende planten – het stuk dwars door Poole en langs het water naar de ferry vond ik erg vervelend.

Stukken mogen/ moeten lopen omdat er er eg veel mensen in het centrum waren en op de boulevard langs het strand waren er ook erg veel. Zal wel zijn omdat het zaterdag is – vermoedelijk is het op een minder druk moment erg plezierig fietsen. Ik was blij dat ik uiteindelijk met de ferry over kon – vaartijd ca 8 min. en kosten 1 pond. Na de ferry een redelijk vlak stuk totdat ik  de afslag met grindweg moest hebben. Deze was zeker in het begin erg onplezierig omdat je van hots naar haar moest om te kunnen blijven fietsen. Verderop werd het gelukkig harder en kwam er weer wat later weer asfalt. De weg op zich lag erg mooi en was zo goed als verlaten. Hij had een fijne regelmatige stijging die goed te doen was en een lange afdaling. Er zaten alleen af en toe wat verassende stukjes in waarbij ik even flink moest trappen omdat ik in een verkeerde versnelling zat bij bv. brugjes ed.. Uiteindelijk in Corfe beland en de laatste boodschappen gedaan. Corfe is een klein maar gezellig gehucht doch erg druk bezocht vanwege het kasteel  – nu een ruine. Net buiten Corfe 2 nederlandse dames – midden 50 schat ik – kort gesproken. Ze wilden naar dezelfde camping Corfe Castle als die op mijn lijstje stond maar werd verteld dat ze vol waren. Nu ben ik eigenwijs en ben toch naar de camping gefietst en voila ik mocht ondanks dat ze eigenlijk vol waren blijven. Heeft vast te maken met het vrouw alleen zijn en er heerlijk verhit en moe uitzien :mrgreen:. ik heb een mooi lplaatsje gekregen  in een ronding van een aantal bomen en struiken en dus weinig last van wind. Enige nadeel is dat ‘ s ochtends geen zon is maar als de nachten helder zijn zal ik de tent toch wel droog kunnen inpakken ( maandag ochtend). Omdat naar het einde van de rit de knie weer begon op te spelen en ik Corfe Cstle wil zien morgen een rustdag ingelast. Vanuit de camping kan ik naar Corfe lopen – is ca 3/4 mijl = ca 1 km.

Door deze niet ingeplande dag zal ik verderop wel weer een stukje de trein nemen of Plymouth niet halen en van een treinstation ergens daarvoor naar Harwich reizen. Ik heb al een beetje gekeken welke dat dan zou kunnen worden en heb gelukkig verschillende mogelijkheden. Verderop – vermoedelijk halverwege komende week zal ik een dag extra in Abottsbury blijven. Een plaats met een bekende swannery. Op de folder die ik op de camping heb gescoord ziet het eruit alsof ik een hele dag alleen daar al kan doorbrengen.

Terug naar vandaag. Nadat de tent stond, lekker gedoucht, de was gedaan. Die hangt momenteel aan beidde zijden van de tent te drogen. En daarna was de verleiding te groot om de verse pizza te weerstaan die op de camping werd bereid. Heb daar heerlijk van gegeten en zit nu al theedrinkende dit buiten de tent te tikken (mag ik er vannacht vadt weer een keertje uit). Dadelijk naar binnen de tent verhuizen daar het aardig frisjes begint te worden.

Morgenvroeg heb ik luxe ontbijt daar de bakkerij van Corfe op de camping brood bezorgt. Krijg ik een lekker chocolade broodje en een scone met stukjes fruit (de 1e deze vakantie) – want ja beleg voor op verse broodjes heb ik niet.

Tijd om af te sluiten. Welterusten alvast allemaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s