​3 augustus – woensdag

Na ontbeten te hebben in de farmshop Pottersham hill per fiets bedwongen (= de andere kant van Abbeyhill)  – ben wel een beetje trots op mezelf want alleen de laatste 200 meters lukten niet per fiets. Kon niet meer opstappen met de ketting op het granny gear. En dat met een stijgingspercentage van 17%. Is wel maar goed dat het naar Dorchester een kort stukje was want nog zo een knoert zou niet nogmaals gelukt zijn. Onderweg een stop gemaakt bij Hardy’s Monument dat nog zo goed als in nevelen gehuld was – ondanks dat de zon verwoede pogingen deed ze weg te jagen. Een beetje later is dat ook gelukt en toen ik Dorchester in fietste was het zelfs erg warm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als 1e mijn weg gezocht naar de Tourist Information om te kijken of er toevallig nog iets vrij was. Helaas was dat niet dus naar de enige camping gereden die in de buurt was. Iets van 3 km buiten Dorchester (in de richting van Hardy’s House). Voordat ik naar de camping fietste eerst wat boodschappen gedaan en daarna naar het treinstation gereden om alvast de trein voor maandag te regelen (ca. 48 pond). In London heb ik mooi lang de tijd om van Waterloo naar Liverpool Street te fietsen (3 uur) dus dat moet meer dan genoeg tijd zijn om de weg via de gps te vinden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tourist Information Dorchester

Ondanks dat dit ook een boerencamping is hebben de andere campings toch mijn voorkeur. Ondanks dat het niet zo ver van Dorchester ligt is er geen enkele busverbinding, zijn er geen winkels in de buurt. Kortom een prima camping voor als je met gemotoriseerd vervoer bent maar lastig voor de hiker/ biker. Nu weet ik de Tourist Info dat ik de fiets veilig bij Alinetaxi kan stallen – wordt er een oogje op gehouden + staat op hun terrein. Kan ik van daaruit op het gemakje Dorchester verkennen en bij Tourist Info wederom langsgaan want ze zouden nog kijken of er ergens een B&B (betaalbaar) plaats heeft voor zondagnacht (en met een beetje geluk ook op zaterdag). Dus “fingers crossed”.

De 1e indruk die ik van Dorchester heb gekregen is positief. Een gezellig marktstadje met leuke winkelstraten, mooie gebouwen en her en der musea verspreid. Morgen maar eens kijken of die indruk ook blijft kloppen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag een rondje Hardy’ House en omgeving camping maken op de fiets – eerst fietsroutes op de VVV scoren. En verder zaterdag waarschijnlijk Dorchester weer in en zondag wederom een  rondje fietsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s