2 augustus – dinsdag

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVanochtend een late start gemaakt i.v.m. de regen die non-stop is gevallen sinds gistermiddag. Behalve de regen waaide het ook flink vannacht – zelfs nu is het nog grijs en valt er af en toe een verdwaalde druppel. (Heb mijn jas nog niet uit gehad vandaag.) Ondanks dat de zon verwoede pogingen doet door te breken.

Na ontbijt (oatmeal en cappucino) in de farmer shop (grappig ze hebben exact hetzelfde koffie apparaat als ik, zelfs de kleur is hetzelfde – is alleen de dubbele uitvoering). Rond 1100 uur de bus naar Abbotsbury genomen wat me rond 11.45 bij de swannery bracht. Was nog een 1/2 mile lopen vanuit het centrum – over een mooi achteraf weggetje dat verboden terrein voor auto’s was. Omdat ik een kortingsbon had mocht ik erin voor 10 pond ipv 12. Heb ik de tea weer mee terug verdiend die ik nu zit te drinken :)- wachtende op de bus.

De Swannery vond ik erg gaaf en mooi aangelegd maar is alleen de moeite waard als je van vogels en natuur houd. Ze hebben ergens tussen 800 en 1000 zwanen waarvan sommige eigendom zijn en andere gewoon komen aanvliegen. De laatste behoren de koning toe. Als ik het goed heb onthouden zijn er nu iets van 270 cignets (baby zwanen). Ook zijn er 2 zwarte zwanen – deze komen van nature hier niet voor – afkomstig uit Australië. Naast de vele zwanen doen ook de ganzen zich tegoed aan de rust van de lagune en natuurlijk pikken ze een graantje mee van wat de zwanen te eten krijgen. Ook waren er vandaag van de vogelbescherming mensen met een aantal vogels (verschillende soorten buizerds, uilen en een adelaar) om de mensen over de vogels te vertellen. Was erg interessant om naar te luisteren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op de terugweg nog een paar foto’s van de abbey geschoten – weet ik zeker dat ik er ook heb zonder regendruppels.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zo dadelijk de bus terug pakken en dan nog wat drinken in de farmer’s shop – heb ik ook weer internet en kan ik tablet en powerbank weer een beetje opladen. Ook kan ik dan wat groenten kopen – mits het droog gaat blijven om vanavond zelf weer wat in elkaar te prutsen. Bij de buren even checken voor het weer voor morgen zodat ik weet of ik wel/ geen was moet doen. Zou wel fijn zijn want dan is alles weer droog.

Dorchester uitzoeken staat voor vanavond op het programma evenals het uitzoeken of de gardens wel/ niet de moeite waard zijn.

Zojuist in de lovely farmshop naar de gardens gekeken en besloten dat ik die oversla. Ga morgen naar Dorchester fietsen – er is een farmcampsite in de richting van Puddletown. Campsite die ik op het oog heb ligt iets van 2 mile buiten Dorchester – want hostels zijn er helaas niet in alleen mij te dure hotels/ hostels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s