7 augustus – zondag

Vandaag de dag begonnen met “dull and dreary weather” – het was helemaal grijs  vochtig en de mist hing erg laag. Zag er tot ca 10.00 uur niet uit dat de zon zou gaan doorbreken – gelukkig deed hij dit wel en werd het een warme, broeierige en redelijk winderige dag.

Rond 10.30 had ik alles bij elkaar verzameld wat ik nodig had en ben naar Hardy’s House gereden wat een kleine 1/2 mijl verderop lag. Het huis(je) of moet ik zeggen cottage is best wel klein maar mooi gelegen. De sfeer in de cottage is positief en gezellig. Wat ik erg leuk vond was om door hetzelfde raam naar buiten te kijken als hij deed als hij zijn boeken schreef. Na in de cottage te hebben rondgekeken mijn laatste (althans voor dit jaar) “tea for one and scone” genuttigd – was inmiddels tijd voor de lunch.

Voordat ik door kon naar Laurence of Arabia moet ik nog even naar de camping – kwam er toch weer langs – want deze slimmerd! was vergeten van camera batterij te wisselen. Ik ben vanuit Hardy’s cottage richting Tincleton en Wareham gereden. Clouds Hill waaraan de cottage van Arabia ligt aan deze rustige “country lane”. Twee auto’s kunnen elkaar alleen bij de passeerplaatsen voorbij. De afstand tussen beidde cottages is iets van 7 a 8 mijl. Hardy’s cottage vond ik al klein die van Lawrence is nog een maatje kleiner. Erg gezellig vond ik het er ook niet qua inrichting – je kunt goed zien dat het een mannenhuis is. Wel ligt het schitterend gelegen tussen de heuvels. De enige gezellige kamer was de woonkamer op de 1e verdieping waar dakramen voor een mooie lichtinval zorgen en een platenspeler (met een grote “toeter”) voor een rustige ontspannen sfeer zorgen.

Na dit gezien te hebben ben ik verder gereden in de richting Bovington (was een grote militaire basis is), langs het Tankmuseum waar ze met van alles en nog wat harde knallen aan het produceren waren. Van daaruit over Woolbridge (in Wool) gereden, er mogen alleen voetgangers en fietsers over. Toen richting Moretown aangehouden en van daaruit via fietsroute 2 richting Dorchester gereden. Een stukje voor Dorchester afgebogen naar West Stafford wat me via Lower Bockhampton naar Higher Bockhampton bracht en dus weer bij de camping was. In totaal heb ik bijna 40 km. gefietst.

In het begin van de route was het vrij veel klimmen en dalen maar het 2e gedeelte had wat meer vlakkere stukken. Al met al ben ik blij hoe de knie zich vandaag heeft gedragen – was af en toe pijnlijk maar niet overheersend. Ook kan ik weer kleine stukjes staand klimmen – aan het begin van de vakantie kon ik dat nog niet. Dus dat is in ieder geval winst.

Morgenochtend brengt Felix (boer) me rond 10.15 naar het station zodat ik ruimschoots op tijd voor de trein aanwezig ben.

Een gedachte over “7 augustus – zondag

  1. Peter van der Rijst

    Inge, je tijdlijn gaat een beetje de mist in, er worden een paar dagen omgewisseld (Het ene moment zit je nog in engeland en het volgende op de boot terug en dan weer in engeland.) Ik weet niet of het mogelijk (ik lees alleen maar) is maar kun je proberen bij het begin te beginnen en niet bij het eind dat leest makkelijker. Als laatste opmerking/tip: schrijf je blog en lees het de volgende dag nog eens door en pas daar waar nodig aan (lettergrootte en soms rare zinnen) voor je het publiceert

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s