Zondag 9 juli – dag 1

 

Vandaag rond zevenen opgestaan en nadat ik mijn kopje thee op had, de mail en forum nieuws had bekeken en de laatste dingen in huis gedaan de al zo goed als ingepakte tassen op de fiets gehangen. Rond 13.50 zat ik, onder begeleiding van een heerlijk zonnetje en ietsje eerder dan gepland, op de fiets naar het station. Was wel weer even wennen aan de tassen op de fiets maar na iets van een 2 km. was ik er alweer aan gewend. Op advies van Nora en Ria de jaarbeurskant genomen en met de lift naar boven gegaan. Toen als 1e naar de GWK om de bestelde ponden op te halen.  De ponden waren weer een beetje voordeliger geworden 😊 iets wat altijd leuk is,  nietwaar? Ik had nu £325.– voor €402,–. Zou het niet erg vinden als hij in de loop van de komende weken nog meer gaat zakken.

Omdat ik eerder dan gepland op het station was ook de trein eerder genomen – had hem nu van 14.43 en via Schiphol Airport, waar ik moest overstappen, door gereisd naar Den Haag CS waar ik om 16.30 uur aankwam. Toen naar de westkant van het station gelopen omdat mijn route naar HvH aan de kant zou starten. Ik had een lekker ontspannen route die vanuit het CS langs veel parken, via het Vredespaleis en ambassades in de richting van Scheveningen, Monster (als ik het goed heb onthouden), Kijkduin naar de haven in HvH leidde. Onderweg veel heb ik veel groen gezien in Den Haag evenals vele mooie herenhuizen en na Scheveningen heerlijk door de duinen gefietst – het leek wel vakantie 😉. Onderweg  nog een foto gemaakt en op een bankje heerlijk in de zon een pakje drinken op.

_1000752.gif

 

Rond 18.00 aangekomen bij Stena Line en dus maar op een bankje, net als vele andere wachtenden,  naast de rijen met auto’s, fietsen en campers. Ik had een gezellig Brits echtpaar als “bankgenoten” en hebben dan ook heerlijk over van alles gepraat – variërend van fietsen, Andre Rieu, Maastricht tot Brexit.  Het echtpaar was met vrienden naar Maastricht geweest om een concert van Andre Rieu bij te wonen. Het was erg gaaf vertelden ze. Kan ik me helemaal voorstellen.

Grappig was dat deze mevrouw me aan het begin van ons gesprek me vroeg of ik nu Brits was of niet. Ik heb haar maar laten kiezen… Ze gaf aan dat ik een beetje een West County accent heb. Later in een ander gesprek – met een Britse meneer zei deze ongeveer hetzelfde als de dame van het bankje. Blijft altijd leuk om dit te horen.

Rond 19.00 uur mochten we gaan inchecken bij Stena Line en door de douane. Na de douane moesten we nog heel even wachten voor we aan boord mochten. De fiets staat nu op het yellow deck bij nr.  3. Vanuit het yellow deck naar de hut gegaan op deck 10. Kamer ziet er hetzelfde uit als die ik vorig jaar had. Nadat ik alles had uitgepakt wat ik nodig had lekker gedoucht, een schone broek en shirt aangedaan en het restaurant opgezocht. In het zelfbedieningsrestaurant een fish & chips met mushy peas en cassis besteld. Smaakte eigenlijk best heel goed. Nu zit ik tegenover de info balie en de tax free shop dit 1e dag verslag te typen. Tijdens het typen ook nog een cappuccino op – moest nog even de vochtvoorraad aanvullen. Zo dadelijk nog even de benen strekken, horloge op de juiste tijd zetten, beetje lezen en dan wordt het tijd om de oogjes te sluiten.

Als deze dag een belofte wordt van alle andere dagen die deze vakantie nog gaan komen… dan wordt het een super vakantie.

Note to self: benzine fles in de tas doen tijdens de treinreis – maakt in- en uitstappen makkelijker. Van de stuurtas de zachte schouderpadding thuislaten volgend jaar daar de stuurtas nu toch niet als cameratas dienst doet. En alle grammen die niet mee hoeven…..

2 gedachten over “Zondag 9 juli – dag 1

  1. mama

    Hoi Inge, fijn dat je 1ste dag zo prettig is verlopen.
    Een goede nachtrust en dan op naar de 2e dag. En dan Engels praten zonder accent.
    groet, mama

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s