Dinsdag 11 juli – dagje Colchester

_1000826

Vanochtend lang blijven liggen, rond 7.45 opgestaan ondanks dat ik al tijden eerder wakker was. Keek de 1e keer op mijn ⌚voor de tijd rond 5 uur. Maar lag gisteren dan ook al op bed rond achten – het ging toen stevig door regen 🌧. Heb toen wel een tijdje wakker gelegen maar al die druppeltjes op het doek hebben me toch in slaap laten vallen. Toen ik opstond was het droog maar wel licht bewolkt.

Na me gewassen te hebben water voor de thee gezet – die redelijk smaakte maar niet geweldig daar ik nog de smaakjes van de vorig jaar gemaakte warme maaltijden kon ontdekken ondanks dat ik alles toch echt goed schoon had gemaakt. Na de vakantie de pan maar eens uitkoken met wat water en azijn – kijken of het dan weer smaakvrij wordt. De theeketel heb ik dit jaar als experiment thuis gelaten mochten de bijsmaken niet gaan verdwijnen dan gaat hij komend jaar toch echt weer mee.

Na een paar kopjes thee was het tijd in Colchester in te gaan – was rond 9.30 uur dat ik de camping afliep naar de bushalte. Dat zorgde ervoor dat ik net na tienen de VVV binnen liep. Plan was om eerst het kasteel te bekijken en daarna Colchester heritage trail te lopen. Echter aangekomen bij het kasteel adviseerde een meneer om eerst te gaan lopen en ’s middags het kasteel te bezichtigenΒ  en de rondleiding te doen. Dit omdat er pas rondleidingen vanaf 12.00 uur waren. Zo geadviseerd zo gedaan. En ben terug naar de VVV gelopen om het boekje met de trail te kopen. Voordat ik aan lopen kon beginnen was het tijd om de Sainsbury’s binnen te lopen voor drinken aangezien ik bij de bakker, die er tegenover zit, een chicken & mushroom pie had gekocht. Nu was het eindelijk tijd om aan de wandeltocht te beginnen. Deze begon in de kasteeltuin en omdat toen inmiddels de zon scheen, de pie daar op een bankje opgegeten – vergezeld van wat eekhoorntjes.

_1000779_bewerkt-1

Daarna het trail gevolg wat me oa langs Dutch quarters voerde, stuk Romeinse muur, stadhuis, kerken en gewoon leuke straatjes.

_1000789

St. Helena’s church

 

_1000782

Leuke afbeelding net buiten de kasteelmuren

_1000783

Dutch Quarter

Tussendoor in een pub nog een ‘cuppa’ op en van de gelegenheid gebruik gemaakt om de tablet wat extra energie te geven – batterij was weer zo goed als opgeladen toen ik ging. Daarna nog een stukje trail gelopen maar op Highstreet afgeweken om naar het kasteel te gaan.

_1000794

_1000824

St. Mary’s church

_1000819

Het was toen ik daar aankwam net voor 2en en besloot om eerst naar de tentoonstelling te kijken en de tour van 15.00 uur te nemen. De tentoonstelling liet de ontwikkeling van Colchester zien variΓ«rend van potten, pannen, maquettes, kleding, mozaΓ―eken e.d.. Wat ik heel erg goed vind was de hoeveelheid interactieve dingen die je kon doen. Dit varieerde van paarden mennen zoals een Romeinse soldaat dat moest tot het draaien aan blokken, het aan kunnen doen van kleding.

De rondleiding nam ons, was met 7 mensen, mee naar de fundering waar het nodige over verteld werd, evenals over de verschillende bouw stadia die het kasteel kent. Verder zijn we naar het dak gegaan waar we nog wat verdere uitleg hebben gehad. Toen we bovenop het dak van de ene kant naar de andere wilden gaan begin het te regenen – wat erg jammer was. Nadat de rondleiding was afgelopen nog even beneden rondgelopen en bij de uitgang gewacht tot de ergste regen over was. Aangezien het nog steeds behoorlijk miezerde naar de overkant gelopen voor een cappuccino. Toen ik die ophad was het weer zo goed als droog. En dus kon ik wederom naar Sainsbury’s om wat dingen voor het avondeten en het ontbijt te kopen. Wordt zo dadelijk verse ravioli met groenten mix en Bolognesesaus. Ben benieuwd hoe dat gaat lukken en smaken. Als toetje vandaag verse fruit mix.

Terwijl ik dit zit te typen is het weer gaan regen en ben ik naar onder de bomen achter de tent verhuist zodat ik redelijk tot goed droog zit. Gelukkig zie ik de lucht al weer wat lichter worden en hoop dat het vlug stopt met de nattigheid.

Na het eten afwassen en douchen en dan weer redelijk op tijd naar bed. Moet tenslotte weer een beetje fit zijn morgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s