Woensdag 12 juli – Colchester – Maldon

Vannacht heel erg veel regen gehad evenals erg veel wind. Pas tegen zevenen viel er minder water naar beneden en ging de wind wat liggen. Dus ook vandaag weer redelijk laat opgestaan. Omdat het tentdoek erg nat was eerst het doek enigszins droog gemaakt en dan kon de wind het laatste beetje doen… hoopte ik. Net toen ik zover was de tent af te breken ging het weer miezeren waardoor ik alsnog een natte tent mee mocht nemen.

Tussen het inpakken door een bakje oatmeal en een kopje thee op – deze smaakt helaas nog niet helemaal naar thee. Straks thuis eens op het forum navragen hoe zij dat doen. Misschien dat rvs pannen geen smaakjes achterlaten liefst zou ik de theeketel thuislaten dus moet echt naar een oplossing hiervoor gaan zoeken. Maar goed dat is een later luxe probleem.

Rond tienen zat ik vandaag op de fiets met de regenjas aan want het was geen miezeren meer maar een gestadig spetteren geworden. Due jas had ik veel eerder aan moeten doen want al na een paar kilometer kon hij weer uit. Het was droog en ik had het warm – had een paar kleine heuveltjes gehad – goede manier om de beentjes warm te draaien. Het weer bleef vandaag afwisselend bewolkt, zonnig en alles wat er tussenin zit.

Na een kleine 12 km kwam ik een klein cafeetje tegen en vond dat ik een kop thee en een Cheddar & tomato scone had verdiend – het liep ondertussen tegen elf uur. Na de koppen thee , want tea for one levert er altijd een paar op, weer verder gereden en wat schetst mijn verbazing zie ik opeens de supermarkt waar ik vorig jaar mijn eerste inkopen heb gedaan – simpelweg omdat er geen eerdere was. Of ik heb die niet gezien. Deze keer heb ik hem rechts laten liggen en ben gewoon verder gefietst. 

Helaas hadden de thee en de scone geen goede uitwerking op mijn darmen want toen ik rond en in een kerkje liep wat er leuk uitzag besloten die flinke krampen te geven. Dus toen maar vlug een toilet opgezocht – daarna was het leed gelukkig weer geleden en heb ik nog op mijn gemak het kerkje verder bekeken.

_1000856

St. Bartholomew church

Daarna op het gemakje verder richting Maldon gereden over veredelde zandpaden, erg kleine weggetjes en modder en grindpaden waarvan sommige over privé grond liepen – dit soort wegen was trouwens de hele dag zo. Het zijn toffe paden en weggetjes waarvan de paden nu het nadeel hadden dat ze erg modderig waren en zich dus goed aan de banden vast zogen wat het vooruit komen een stuk lastiger maakte zeker als je dan ook nog omhoog moest want hier hard op fietsen deed je niet. Op 1 van deze paden kwam ik een moeder en dochter en 3 honden tegen – hier heb ik even mee gesproken omdat ik wilde weten hoe slibberig of niet de afdaling zou zijn. Het was hier een stuk heerlijk modderig met overal oneffenheden. Zij bleken terug gekomen te zijn naar de UK vanuit Frankrijk ivm een scheiding. En natuurlijk waren ze nieuwsgierig naar waar ik vandaan kwam en naartoe ging.

Ik denk dat ik Maldon rond tweeën binnenreed waarbij ik eerst door het stadje ben gereden – heeft een gezellige, authentieke sfeer waar ik morgen meer van ga proeven. Natuurlijk reed ik toen prompt verkeerd en ook nog heuvel af en toen ik uiteindelijk iemand kon vragen me de juiste kant op te sturen mocht ik het stuk heerlijk omhoog fietsen.

Voor hen die ook nog ooit op de fiets Maldon binnenrijden en op Osea Leisure park willen kamperen. Als je op de Highstreet rechts af slaat tegenover Iceland, dan 2x een rotonde rechtdoor gaat (na de 1e zit een grote Tesco) en bij de 3e (een minirotonde) rechtsaf slaat dan kom je uit op Goldhanger Rd. Deze straat helemaal uit fietsen (ca. 3 km.) En dan zie je aan je rechterhand de camping liggen. Net voor de mini rotonde is ook nog een supermarkt ASDA geheten dacht ik. Deze heeft alles wat nodig is dus eerder de boodschappen doen is niet nodig.

Na het inchecken de tent opgezet, onder het genot van een bakje blauwe bessen en een sapje,  ik had de weide op 1 caravan na voor mezelf alleen. Later kwamen nog 2 Nederlandse meiden, ook met de fiets, en hebben op het 2e gedeelte van de weidde hun tentje gezet. Ze hebben een soort van rondje Dover, London, Maldon gedaan en varen terug vanuit Harwich. Dus wat ik heb gefietst mogen zij nog.

Vanavond wederom geconstateerd dat ik blij ben met de nieuwe brander – kan nu heerlijk zelf bepalen hoe hard de vlam gaat. Vanavond trouwens lekkere rijst (basmati met limoen en kokos) aangevuld met erwten en een mango, verder nog een beetje knoflook en een ietsje zout toegevoegd. De erwten en mango was een suggestie op de rijstverpakking die een goede keuze was – maakte het enigszins een Indiaas smakende combi. Van deze rijst, maar dan met andere smaakjes ga ik er meer van uit proberen. Het is dan wel niet echt koken maar de smaak is het belangrijkste, nietwaar?

Na de afwas nog even naar het strand gelopen en een stukje langs de promenade. Morgenvroeg als het zonnetje wil schijnen wat foto’s maken want er liggen wel wat leuke kleine zeilbootjes. Daarna nog even kijken wat ik precies in Maldon wil zien, de bus tijden even controleren en dan op pad gaan. Boodschappen voor morgenavond vind ik vast wel ergens op High Street en anders wordt het misschien wel weer een pub aangezien vandaag een erg voordelig dagje was.

Maar goed geen zorgen voor de dag van morgen, toch? Want die van vandaag heeft er al genoeg.

Nu nog een beetje lezen en dan de oogjes sluiten.

Note to self: volgend jaar de afstanden ook tussen de 50 en 70 km houden – zorgt ervoor dat ik niet het gevoel heb te hoeven haasten. Ook in de 1e week mocht ik weer meteen weg kunnen de nodige “kijkdagen” invoegen zodat lijf en leden aan de ontspannen inspanning kunnen wennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s