Vrijdag 14 juli – Maldon – Kelvedon Hatch

Vanochtend wederom door het zonnetje wakker geworden – altijd fijn. De hemel beloofde een stralende zonnige dag maar er kwamen langzaam maar zeker steeds meer wolken aan de hemel. Aangezien het vannacht een lekkere heldere hemel was, was de tent al bij het opstaan lekker droog.

Rond 6.30 de slaapzak uitgerold en op het gemakje nadat ik me had gewassen als 1e karweitje de ketting van die fiets schoongemaakt – was nogal een vies geworden toen ik van Colchester naar Maldon had gefietst. Daarna de achterband van iets meer lucht voorzien – vond dat hij net te zacht was. Ik had er thuis ruim 3 bar ingedaan en heb er 1 bar bijgedaan. De band en rolweerstand voelt nu veel fijner aan. Daarna aan de rest van het opruimen begonnen. Tussendoor nog ontbijt gemaakt en thee gezet. Ook nu smaakte de thee weer zoals het hoort – hoop dat dat de rest van de vakantie zo blijft.

Rond 8.45 had ik alles opgeruimd en ingepakt en vroeg aan 1 van de dames van de camping voor de zekerheid of ik op Highstreet links of rechts moest om weer op de route te komen. Ik moest rechtsaf. Doordat we door deze vraag aan de praat raakten over oa reizen, bergen beklimmen, fietsen en zo was ik pas rond 9.30 aan het fietsen. Het duurde vandaag redelijk lang voordat ik  mijn ritme enigszins had gevonden – vermoed dat dat te maken had met het feit dat ik meteen lichtjes mocht klimmen en om Maldon in te komen een flinke steile heuvel op mocht. Omdat ik vooraf al inschatte niet helemaal fietsend boven te komen ben ik op het voetpad gaan fietsen. Halverwege ben ik gaan lopen omdat ik anders teveel zou zijn gaan slingeren.

Na ca 5 km. backtracken van de route die ik Maldon in ook had gereden kon ik aan een nieuw stukje route beginnen. Het was vandaag veel op en af wat betreft de heuvels. Het stijgingspercentage viel wisselend een beetje mee of tegen. In vergelijking met vorig jaar kan ik goed merken dat mijn benen meer kracht hebben. Want waar ik afgelopen jaar pas aan het eind van de vakantie staand een stukje heuvel kon fietsen lukte me dat vandaag al.

Het stukje van vandaag was het meest heuvelachtig tot nu toe wat inhoudt dat het morgen naar London op een paar beklimmingen na vooral vlak zal zijn. Wat vandaag  naast alle heuvels wel een beetje parten speelde was de voornamelijk harde tegen wind wat maakte dat ik langer dan gedacht over het stukje van 50 km. heb gedaan. Doordat het doordat het bewolkt was niet mega warm was – op de fiets de heuvels op was dat niet zo erg maar  in de afdalingen, en bij korte stoppauzes was het wel een beetje frisjes. Heb vandaag dan ook niet echt lang ergens gezeten en pauze gehouden.

_1000941

Ingatestone Parish Curch – schuin tegenover de bakker

In Ingatestone daarom bij een bakker thee gedronken en even uitgebreid uitgerust. Rond 12.30 reed ik daar weer weg en na boodschappen in Dodinghurst te hebben gedaan was ik rond 14.00 uur op de campsite in Kelvedon Hatch – super gelegen ligt ten opzichte van de route daar hij er precies langs ligt.

Vandaag deze vakantie voor het eerst mijn donsjas aan omdat het zonder het zonnetje best wel heel erg fris aan het worden is. Dadelijk eten maken, en kijken of het me net als vanochtend lukt om met de light my fire (vuursteen) de brander aan te krijgen. Betekent meteen de laatste keer koken voor een paar dagen (ontbijt morgen niet mee geteld).

Na het eten en afwassen de slaapzak in om lekker warm te blijven en nog wat te lezen. Hoop morgen om 9.00 uur aan het fietsen te zijn zodat ik in de 2e helft van de middag bij het hotel aan kom.

Een gedachte over “Vrijdag 14 juli – Maldon – Kelvedon Hatch

  1. mama

    Ja zo gaat dat met het weer. Ik denk dat het ongeveer hetzelfde is als hier, misschien bij jou een paar graadjes warmer. Hier is het nu 24 graden en Woensdagloopt het het weer op naar 30.
    Ben benieuwd naar je bezoek aan de art gallerie. Verwacht uitleg van al het moois wat je daar ziet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s