Zondag 16 juli – London

Vannacht redelijk geslapen, mag eigenlijk niet klagen wat keek de 1e keer pas rond 5.30 op mijn horloge en ben toen blijven liggen tot circa 6.15. Na het opstaan eerst de opgeladen camera batterij van de lader afgehaald en nummer 2 eraan gehangen zodat ik met 2 volle batterijen op pad kon. Daarna me gewassen en aangekleed en de was gepakt om naar de laundrette te gaan – echter toen ik daar rond zevenen was was hij nog niet open terwijl het briefje op de deur dat wel aangaf. Na wat rondlopen was hij  nog steeds niet open en dus maar vast geld gepind voor de komende week – althans ik hoop dat ik ermee kom tot aanstaande zondag. London is best wel heel erg duur maar goed dat wist ik natuurlijk. Later hier wat meer over.

Nadat ik het geld had gepind terug naar het hotel gegaan om dan eerst maar wat ontbijt te nuttigen – heb voor mijn doen erg goed gegeten (bakje muesli met verwarmde melk 😀 en 2 sneetjes toast met marmelade). Toen ik alles op had nogmaals naar de laundrette gelopen en gelukkig was hij toen wel open. Alles wat vies was in de wasmachine gedaan, tab erbij die ik nog had £5,00 in het apparaat en draaien maar. Het duurde circa een half uur alvorens alles weer schoon was. Daarna weer richting hotel gelopen maar tot mijn grote verbazing as het stukje weg waar ik over moest afgezet met politielint en stonden er 2  agenten bij. Ik vragen of ik er misschien door moest daar het hotel nog geen 50 meter verderop lag – helaas mocht en kon dat niet want op het afgezette stukje had een vecht/ steekpartij plaats gevonden en forensics moest alles nog vastleggen. Toen de agent naar een paar plaatsen op de stoep aan wees kon ik het bloed duidelijk zien liggen. Dat hield dus in dat ik een extra 200 a 300 meter mocht lopen. Zo gezegd zo gedaan en na terug komst op de kamer mijn waslijnen in de douche uitgespannen en de was te drogen gehangen – zal straks als ik eraan denk een foto maken van de met kleding versierde badkamer.

_1010056

Beloofde versierde badkamer foto

Nadat dat was gebeurd de rugzak ingepakt en wederom richting Earl’s Court tube station vertrokken – wederom via de lange weg blijkbaar was forensics nog niet geweest.  In het tube station gevraagd wat ik het beste voor ticket kon kopen en de behulpzame meneer en ik kwamen samen er op uit dat een Oyster ticket (net zo iets als onze Ov-kaart) en een dagkaart voor vandaag ongeveer even duur zouden zijn met als voordeel bij de Oyster kaart dat ik er morgen ook voordeel van heb – kan ik ook nog de £5,00 borg op terug krijgen. Hoop dat dat lukt op weg naar Harwich daar de kaart minimaal 48 uur geactiveerd moet zijn alvorens je borg terug krijgt. In totaal heeft de kaart me met het bedrag wat ik er zelf op heb gezet nu £ 15,00 gekost. Zou kunnen dat ik morgen er nog een paar pond bij moet zetten om naar Victoria station op en neer te kunnen.

 

Nadat ik de kaart uit machine had laten komen kon ik met de tube naar Leister Square om van daaruit een stukje te lopen naar de National Portret Gallery. Ik kwam daar net na tienen aan en het leek binnen af en toe wel of ik alleen in het museum was zo weinig mensen liepen er rond. Het is een mooi museum met een aantal voor mij eruit springende portretten soms vanwege het feit dat er erg veel diepte in het portret zat en bij andere omdat het leek dat je zo de veren kraag kon “aaien”. Een aantal foto’s heb ik er gemaakt maar net zoals de foto’s van de vorige dagen moeten jullie die nog even te goed houden. Als ik vanavond in het hotel nog energie heb zal ik kijken of ik er vast een paar kan invoegen – kan ze mocht dat lukken dan wel pas morgen uploaden.

_1000960

Ik denk dat ik een uurtje door het museum heb gedwaald – zou er beslist langer zijn geweest mocht er een rondleiding zijn – toen vond ik het lang genoeg en ben aan de overkant van het museum een kopje koffie wezen drinken voor ik de tube naar Victoria station nam. Ik wilde vast de treinkaartjes voor morgen naar Windsor kopen (£17,80 return). Na wat zoeken in de hal van het station naar de treinbalies leek het daar wel uitverkoop of een mega attractie bij de Efteling of zo want er stonden erg veel mensen te wachten. Er zat niet veel anders op dan geduldig te wachten – wachttijd viel me achteraf niet helemaal tegen. Ik weet nu dat ik de trein van 9.08 naar Windsor kan en dat ik er rond 9.45 aankom. Dat is mooi want dan is het hopelijk nog niet druk bij Windsor Castle.

Toen ik mijn treinkaartjes had naar de tube gelopen – District Line richting Richmond – omdat ik naar Kew Gardens wilde.

_1010055

Palm Glass House – buitenkant

Palm Glass House – binnen

Ik kwam daar rond 1en aan en mocht ook hier wederom in de rij wachten voor een kaartje. Was wel jammer dat ze vandaag 1 uur eerder sloten i.v.m. een muziekfestival. Na binnenkomst een bankje in de zon opgezocht en mijn lunch genuttigd. Daarna door de gardens gezworven o.a. door het Palm Glass House, Princess of Wales Conservatory, Beehive etc.. . In het Palm Glass House was het heel erg vochtig en warm – a la tropisch regenwoud. Veel planten stonden in bloei en heb er dan ook de nodige foto’s genomen. In het Princess of Wales Conservatory hadden ze verschillende klimaat zones gemaakt met de bijbehorende planten en ook hier was het in sommige delen erg vochtig en warm.

Princess of Wales Conservatory – binnen

Ice House

 

Beehive

Kew Palace

Buiten was het lekker toeven tussen de verschillende soorten planten, bomen en grasvelden. Kreeg zelfs op enig moment toen ik even zat gezelschap van een groepje ganzen die naar eten aan het zoeken waren – een paar waren zelfs zo brutaal dat ze met hun snavel tot tegen mijn schoen aan pikten om een lekker stukje gras te vinden. Vond dat eigenlijk wel bijzonder zo dicht bij ze te mogen zijn – kon zo mooi hun grote voeten bekijken alsmede de schakeringen in hun verenkleed bewonderen.

Rond 16.00 ben ik richting uitgang gelopen en daarna weer terug naar Earl’s Court – hoefde deze keer niet over te stappen omdat de District Line via Earl’ s Court loopt. Toen ik het station uitliep begon het te miezeren echter veranderde snel in een wat heftigere regen en omdat ik geen regenjas bij me had maar de Costa binnen gelopen voor een cappuccino en i.p.v. dit op de hotelkamer te typen alvorens ik ergens ga eten het nu maar tijdens het koffiedrinken doen. Hier kunnen de beentjes ook beetje uitrusten want die voelen toch wel erg moe aan. Ziet eruit dat de regen weer voorbij is en aangezien hst nu tegen zessen loopt ga ik dadelijk maar eens kijken waar en wat we gaan eten.

Maar eerst nog even op London en het duur zijn terugkomen want belofte maakt schuld, nietwaar? Vandaag inmiddels £68,00 uitgegeven aan 2x koffie, entree Key Gardens, sandwiches, treinkaartjes, was, blikje drinken en de Oysterkaart. Heb dus eigenlijk niets bijzonders gedaan en toch het nodige uitgegeven. De kosten voor de trein zijn eigenlijk voor morgen maar toch… En daar komt dadelijk nog het avondeten bij van £15,00 a 20,00. Korte blik vooruit naar morgen qua kosten daar komen bovenop de treinkaartjes, de entree tot Windsor Castle, wat eten en drinken en het avondeten. Ik vermoed dat dat samen ook iets van een £50,00 zal zijn. Het is maar goed dat de andere dagen komende week wat voordeliger zijn. Pas in Bath/ Bristol zal het weer iets duurder worden.

Zo nu is het tijd om te kijken waar ik wat te eten kan vinden en hopelijk gisteren en vandaag kan uploaden.

Ben ondertussen bij Masala Zone aanbeland en heb weer wifi dus ga deze update net als die van gisteren zo meteen posten.

Na het eten terug naar het hotel en lekker douchen en kijken of de was droog is.

2 gedachten over “Zondag 16 juli – London

 1. mama

  Hoi Inge, Zojuist 15,16 en 17 juli voor de 2e keer gelezen. Je hebt in deze 3 dagen, volgens mij meer meegemaakt dan in de 1ste week. Weet je al wie en waarom iemand was neergestoken waardoor jij zoveel metertjes moest omlopen? Jammer dat er geen rondleiding was in het portret galerie. Heb je ook nog foto’s kunnen maken van die brutale ganzen? Ik ben benieuwd naar je verslag over Windsor Castle? Ik herinner me nog heel goed het beeld van Queen Victoria op weg naar het kasteel en de vele servieskasten, met heel veel prachtige serviezen, toen ik daar was met tante Diny en tante Riek en ons tante Diny. Ik zal eens kijken of ik er nog foto’s van heb. Want dat is al super lang geleden.
  Nog veel moois, en hopelijk goed weer (ik denk dat het hier warmer is) .
  Ik wacht weer rustig op je volgende avonturen, liefs, papa en mama.

  Like

  1. Inge's bike travels Berichtauteur

   Hoi mam,

   Zoals je ziet vandaag weer internet, dus je hebt weer wat leesvoer.
   Geen idee mbt de steekpartij – ga er maar vanuit dat ze het niet met elkaar eens waren.
   Van de brutale ganzen heb ik een aantal foto’s echter heb niet gecheckt of ze gelukt zijn. Masr dat zal wel. Foto’s komen weer als ik thuis achter de computer zit.
   Verslag van Windsor heb je inmiddels gehad, als het goed is.

   Vandaag zoals je gelezen hebt bagger weer gehad maar zit nu warm en droog.

   Vandaag overdag mijn beenstukken een tijd aan gehad evenals mijn lange trui. Was best wel koud toen de regen viel. Heb zelfs mijn regenjas aangedaan toen ik nog een 1.5 km moest naar de campground. Zit nu in korte broek, lange trui en slippers aan in de oub. Zo houd ik de rest tenminsre droog. Straks de regenjas er weer over aan en dan kom ik hopelijk weer enigszinds droog op de campsite.

   Zodadelijk het eten betalen en nasr de andere kant van de pub verhuizen en nog een pot thee bestellen om de vochtvoorraad aan te vullen – koud, nat weer nodigt niet echt uit tot drinken en met de maandelijkse sores er ook werr bij is wat extra vocht wel fijn.

   Groetjes voor nu,

   Inge

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s