Maandag 17 juli

_1010118

Vanochtend wederom op tijd mijn bed uit gekomen en begonnen met de inmiddels droge was op te ruimen. Daarna maar meteen een kleine handwas gedaan (iets wat ik zo dadelijk ook weer mag doen).

Na tandenpoetsen, haren kammen en zo naar de ontbijtzaal gelopen en weer muesli op. Daarna naar de kamer om de laatste spullen in de rugzak te doen zodat ik eerst langs Tesco kon voor sandwiches en daarna met de Underground naar Victoria. Daar aangekomen moest ik eerst met de trein naar Clapham Junction – een ander groot treinstation waar veel lijnen binnenliepen en het dus ook behoorlijk druk was. Ik mocht van spoor 16 naar spoor 6 lopen – een hele wandel. En als geluk bij een ongeluk had de trein van 9.08 vertraging en daardoor kon ik daarmee mooi mee. Het zorgde ervoor dat ik net na tienen in Windsor was. Toen was het nog ongeveer zes minuten lopen naar het kasteel en ondanks dat het nog vroeg was, was het al heel erg druk.

Het duurde bijna 40 minuten van achteraan sluiten, kaartje kopen tot door de beveiliging heen. Met een beetje doorlopen kon ik precies op tijd zijn voor de Ceremony of the Changing of the Guards – ik kon zelfs nog redelijk vooraan staan en wat aardige foto’s maken.

Vergeleken met bijna 30 jaar geleden – geloof dat ik oud begin te worden 😎 – was er veel minder ruimte om te staan en waren de touwen vervangen door hekken. Je kon goed merken dat de beveiliging was aangescherpt – niet alleen daar maar op het gehele terrein. Je mocht nu ook lang niet meer overal komen waar ik toen wel lopen – de muren waren nu helaas ook verboden terrein. Desondanks blijft het een erg mooi kasteel. Een beetje ondeugend ben ik wel geweest want binnen (St. George’s Chapel, State rooms) mochten geen foto’s worden gemaakt. In de Chapel heb ik de camera ook als verrekijker gebruikt om details dichterbij te halen en helaas drukte ik dan af en toe te hard op het knopje.

Op mijn vraag aan 1 van guards waarom foto’s verboden waren kreeg ik als antwoord dat de koningin dat zo wilde. Kortom ook weer iets dat veranderd is in het beleid of het is aangescherpt dat kan natuurlijk ook. Na een paar uur rondlopen op zoek gegaan naar een korte, gratis guided tour – zodat mijn geheugen weer een beetje is opgefrist m.b.t. tot de geschiedenis van Windsor.

Nadat ik zo een 4 uur op de castle grounds had door gebracht vond ik het genoeg en ben Windsor zelf ingelopen. Als 1e bij M&S café  thee wezen drinken – kon ik even rustig zitten want bij en in het kasteel was het mega, super druk. De gids vertelde dat er zaterdag 10.000 mensen over de vloer waren geweest. Bij M&S had ik ook wifi en alvast gekeken of de YHA Bath en Bristol een bedje voor me hadden. Bath tot op heden nog niet maar daar is een camping dus dat geeft niet en Bristol heeft nog bedden dus die ga ik als ik dadelijk in het hotel ben bellen er er vast 1tje reserveren.

Na de thee verder door het winkelgebied van Windsor gelopen, onderwijl een bakje frambozen nuttigende. Toen ik het allemaal wel gezien had via het oude Windsor treinstation naar het station gelopen wat ik nodig had. Onderweg werd ik afgeleidt door een fudge shop waar ik in het voorbijlopen zag dat ze achterin fudge aan het maken waren. Natuurlijk wilde ik daar meer van weten – de jongen die de fudge aan het maken was vertelde erg humoristisch over van alles en nog wat maar vooral natuurlijk over het maakproces van fudge. Ik ben daar zeker een uur geweest want toen ik binnenliep had hij 1 “baguette” (daar lijkt het op) fudge zo goed als klaar en ging hij vanaf het begin een nieuwe rol fudge maken. Dat hele proces wilde ik graag een keer meemaken.

Ondertussen legde hij het nodige uit en kon ik hem vragen stellen aangezien er verder niemand of bijna niemand was. Heb hem maar gevraagd of hij in Nederland, liefst in Utrecht, ook niet een zaak kon openen en fudge workshops geven. Hier zou hij over nadenken want vond het wel een leuk idee. De fudge smaakte, heb verschillende snaken mogen proeven, zoals ik nog nooit fudge heb geproefd maar ja verser dan vers kon natuurlijk ook niet. Voor morgen (overmorgen) heb ik een stukje fudge gekocht want het is een mooie bron van energie onderweg.

Ondertussen liep het tegen 16.30 voor ik de trein terug had naar Clapham Junction. Toen ik daar was mocht ik weer het hele eind naar het andere spoor lopen waar de trein net binnen kwam rijden. Op Victoria weer de Underground naar Earl’s Court gepakt waar ik rond zessen uitstapte. Terwijl ik dit zit te typen een lekkere pizza op – is nu 19.20 uur – en voor ik naar het hotel ga nog even langs de Sainsbury’s to go een bakje yoghurt als toetje halen. Dat lekker op bed op eten, dan douchen, de batterijen aan de oplader leggen en alvast wat zaken die ik niet meer nodig heb opruimen en natuurlijk YHA Bristol bellen. Tenslotte nog eventjes lezen en dan 😪.

Morgen weer op tijd op en heb iets van 60 a 65 kilometer voor de boeg als ik het goed heb onthouden.

Heb London inmiddels ook wel weer genoeg gezien – wordt weer tijd voor minder mensen, mooie natuur en vooral minder geluid want het is hier geen enkele minuut van de dag of nacht stil.

Wanneer ik weer iets kan uploaden, geen idee… hangt af van wat ik aan wifi tegenkom maar verwacht dat tot Bath weer even meer niet dan wel te hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s