Vrijdag 21 juli – Newbury – Devizes

Gisterenavond soort van besloten vandaag een soort van rustdag te doen. Die keuze werd vanochtend door het weer bevestigd – het waaide mega hard (westenwind en zou hem dus steeds pal tegen hebben) en  veel donkere wolken. Na op de fietsroute kaart gekeken te hebben en na overleg met de camping-host besloten om een stuk met de trein te gaan. Van hem een aantal prints met van plattegronden gehad zodat ik niet hoefde te verdwalen.

Zo gezegd zo gedaan en vanuit Newbury de 12.24 trein  naar Pewsley genomen dit omdat Devizes geen station heeft. Ik moest deze keer helemaal voorin de trein zijn met de fiets – aparte, afgescheiden fietswagon.

De station manager heeft me hiernaar toe begeleidt en geholpen de fiets erin te zetten. Om 12.45 was ik in Pewsley. Na de exacte richting te hebben gevraagd aan de kaartjesverkoper, en na het toilet bezocht te hebben, de weg richting White Horse Trail, zo heet het towpath langs de rivier. Natuurlijk mocht ook weer door wat van die hekjes – gelukkig niet zo vervelend als die van gisteren. Echter na een tijdje werd het towpath zo slecht, erg smal, glibberig en vol met kuilen dat ik via een klein trapje (2 treden) naar de weg ernaast ben uitgeweken. Bij het bordje Alton Priors aan een mevrouw gevraagd wat het handigste was om te doen gezien de slechte staat van het towpath, want ik moest er anders weer op. Zij gaf aan dat het beter was om via de weg te gaan, daar het zeker zo slecht was als ik al had gehad voor een kilometer of 15 a 20. Dus haar advies opgevolgd waar ik erg blij om was want het fietste veel plezieriger, kon wat meer snelheid maken wat ook fijn was gezien het niet zo fijne weer. Onderweg kwam ik weer uit op de originele route naar Devizes en heb dan ook beidde in kalk gemaakte paarden in de heuvels gezien. Bij de 1e (Alton Barnes White Horse op Mill Hill) foto’s gemaakt van fiets met paard en 1 van paard met ruiter en paard. Vond dat wel grappig die 2  verschillende paarden in 1 foto. Hoop dat ze gelukt zijn.

_1010192_1010193

Terwijl ik steeds dichter bij Devizes kwam, via de Kenneth & Avon Canal werd het weer slechter en slechter.

_1010194

Onderweg maar bedacht om in Devizes te kijken of een kamer betaalbaar zou zijn. Helaas waren die erg duur, althans vond ik, £69,00 voor 1 nacht. En dus het weer maar getrotseerd en verder langs het Canal gereden, via Caen Hill (een heleboel sluizen achter elkaar) naar de geadviseerde campsite, door de camping host van Newbury. Echter bij de Three Magpies (pub met mogelijkheid tot kamperen, ben ik niet terecht gekomen maar wel bij de buren (Devizes C&C campsite) daar de faciliteiten daar beter waren en de prijs hetzelfde – beidde £10,00. Helaas was de wasmachine wel kapot en dus maar een handwas gedaan, de was op wol was in droger gedaan bij hoge uitzondering, en daarna de was onder een “overhang” gehangen zodat het door de wind kan drogen. Als ik straks terug op de camping ben de was controleren en anders nogmaals in de droger.

Caen Hill

Ik zit nu te eten in de Three Magpies, waar de prijzen heel redelijk zijn en het eten erg goed is. Ik vermoed dat ik hier zo ongeveer de rest van de avond zal zitten aangezien het nog steeds hard regent.  Voor wat betreft het weer: het zou in de loop van de nacht moeten opklaren – hopelijk een droge tent inpakken morgen. Morgenvroeg zou het droog (bewolkt) moeten zijn met in de middag weer regen. Hele weekend staat hiervan in het teken. En dus zal het waarschijnlijk ook in Bath kamperen in de nattigheid worden aangezien de hostel nog steeds volgeboekt was, althans vanochtend. Morgen, voor ik op pad ga nogmaals checken en ik blijf hopen op een bedje…

Vandaag de tent in de stromende regen opgezet – Yuk!. Op het plekje Willow Corner omdat er een grote treurwilg staat. Het is een mooi beschut plaatsje en heb de tent dan ook half onder de wilg gezet met fiets tussen wilg en tent zodat die mooi uit het zicht staat. Op ca 30 meter is het toilet annex douchegebouw en dat is ook erg fijn. De douches hebben heerlijk warm water, het enige jammere is dat je de knop steeds moet indrukken. Maar moet eigenlijk niet zeuren want een lekkere, warme douche weegt dik op tegen een knopje ingedrukt houden, nietwaar?

Verder geloof ik niets nieuws meer te melden over vandaag en ga dadelijk maar eens uitzoeken of ik hier wifi heb.

Note to self: meegenomen hamer is erg fijn. Thuis uitzoeken of er usb kabels zijn met een dubbele aansluiting voor de telefoon/ tablet en anders 2 kabels meenemen.

2 gedachten over “Vrijdag 21 juli – Newbury – Devizes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s