Zaterdag 22 juli – Devizes – Bath YHA

_1010222

Afgelopen nacht veel regen gehad – kwam met bakken tegelijk naar beneden tot een uurtje of 4 denk ik. Daarna is het soort van droog gebleven. Rond zevenen opgestaan en als bijna 1e werk de ketting wederom goed schoon gemaakt – er zat bagger op van hier tot Tokio. Dus nu ook alles tussen de kettingschakels schoon gemaakt. Hoeft normaal niet. Daarna weer de olie gepakt en voor wat smeersel gezorgd. Daarna tussen het thee zetten door de tent enigszins drooggemaakt (buiten en binnenkant van het doek), en alvast slaapzak en matje e.d.. opgeruimd. Uiteindelijk was ik net na 10en weer op weg.

_1010214_1010211

Ook vandaag veel langs het kanaal gereden onder in het begin begeleiding van een waterig zonnetje dat helaas rond het middaguur verdween om plaats te maken voor flink grijze wolken.

 

Ik was toen aangekomen in Bradford upon Avon. Hier raakte ik met een andere, zonder bagage fietser aan de praat, en wilde graag van hem weten wat de kampeermogelijkheden in Bradford waren aangezien hij met de caravan op een site zonder voorzieningen stond. Wat bleek op 0,6 km vanwaar we waren was een campsite – speelde op dat moment met de gedachte om een nacht in Bradford door te brengen, wat rond te kijken, en morgen naar Bath door te fietsen. Dit omdat de laatste hostel berichten aangaven vannacht geen plek te hebben en morgen wel. Met de telefoon van die meneer mocht ik het hostel bellen om te kijken wat de stand van zaken nu was – de mijne had geen netwerk bereik – en het geluk is nu echt met de dwazen want ze hadden 2 bedden vrij. Dus i.p.v. in Bradford te kamperen zit ik nu in de Bath YHA. En dat is eigenlijk wel heel erg fijn daar het vanaf tweeën weer met bakken de hemel uitvalt.

De route naar Bath langs het kanaal vond ik erg mooi – een van de mooiere stukken tot nu toe. Alleen wat ik niet snap in de route is dat ze onderweg, Bath 5 mile, de track stoppen en via de 2 tunnels naar Bath gaan. Je moet dan een stuk klimmen, lopen om door 2 mega lange tunnels te gaan.

Vroeger liep hier de trein. De ervaring door de tunnel is wel bijzonder, komt geen einde aan, maar als ik het had geweten had ik gewoon de 4 langs het kanaal blijven volgen. In Bath stopt de track net na de rivier waarbij de volgende track niet aansluit. Lekker handig! Heb toen maar wederom de 4 verder Bath ingevolgd en ben m.b.v. de gps naar het beginpunt van de volgende track gereden en  toen richting hostel gereden. Heb 2 keer gevraagd of ik op de goede weg zat – en dat deed ik – ben ben al fiets duwende de mega steile heuvel waar het hostel opzit opgegaan. Na het inchecken de fiets in de bike shed gezet, de tent en grondzeil te drogen gehangen en de tassen die ik nodig had mee naar de kamer genomen. Toen lekker en warm gedoucht terwijl ik dit aan het tikken ben, ben ik meteen de was aan het doen. Als die klaar is of nog met de bus de stad in om wat te eten of iets laten bezorgen. Het is een minuutje of 8 met de bus naar de Abbey waar veel pubs, eettentjes zitten. Dadelijk maar eens kijken wat er hier bezorgt, aan de andere kant is nog even eruit ook niet slecht.

Morgen Bath in, hopelijk met beter weer dan vandaag, en ook wat eten kopen om in het hostel klaar te maken want iedere dag uit eten is ook niets.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s