Zondag 23 juli – Bath

_1010293

Vannacht een erg slechte nacht gehad in het hostel –  had kamergenoten die niet erg rekening hielden met de medemens. Kwamen laat en redelijk luidruchtig op de kamer en 1tje vond het nodig om na 12en haar haar te gaan föhnen. Verder zijn de kamers in vergelijking met die van Brighton, vorig jaar, erg minimaal. Er is een wastafel, 1 grote lamp voor de hele kamer, geen leeslampjes en de douche en toilet zijn op de gang. In Brighton was er een kamer met toilet/douche en leeslampjes wat wel zo fijn is. Ik kon gelukkig wel weer alles aan de lader leggen en waren vanochtend alle batterijen weer opgeladen. Straks als ik naar bed ga gaan eerst de tablet en camera batterij aan de lader en daarna de telefoon.

Na het ontbijt gekeken of de tent en grondzeil droog waren – hadden de nacht doorgebracht in de “laundry shed” – en gelukkig waren ze dat. Dus zo goed en zo kwaad als dat ging in de beperkte ruimte opgevouwen en op bed gelegd zodat ze indien nodig nog wat konden door drogen. Zo kunnen ze vanavond in de daarvoor bestemde drybag en blijven ze daarin tot dat ik Bristol, zeer waarschijnlijk woensdagochtend, weer verlaat.

Toen dat gedaan was mijn ontbijt klaar gemaakt en een nieuwe app (maps.me) op de telefoon en tablet gezet. Dit is een soort van OFM die je ook offline kunt gebruiken. Ik heb maar meteen op beidde de kaarten van de UK en NL gedownload. Zo kan ik indien nodig beter bepalen hoe van A naar B te komen. Deze tip van een meneer onderweg gekregen. Verder het weer gecheckt en de ochtend was wederom niet geweldig – toen ik het weer checkte viel het er weer met bakken uit. Desondanks toch maar mijn spullen gepakt, regenjas aan gedaan en naar de bus gelopen. Na de busstop bij de Abbey naar de Abbey gelopen omdat ik hier wilde beginnen echter had er geen erg in dat het zondag is en er dus services waren. Vanaf 1 uur was bezichtigen weer mogelijk. Dus dan maar 1st naar de VVV en wat aanvullende info en een plattegrond gehaald. Toen doorgelopen naar Jane Austen’s museum waar ik goed nat geregend aankwam. En i.p.v. eerst het museum te bekijken maar naar de Regency Tearoom gegaan voor “a cuppa'” om op te drogen. Ik had de Austen blend die erg lekker was. Het was superdeluxe want ik kreeg een pot thee, pot heet water en een kannetje melk – kon ik mooi de vocht tekorten van gisteren aanvullen. Nadat de thee op was en ik voldoende opgedroogd naar de inleidende talk gegaan. Althans dat was het plan, echter er was een grote groep Chinese taalstudenten, zijn hier voor 2 weken met als doel hun Engels te verbeteren  – zie dat helaas niet zo snel gebeuren daar ze onder elkaar alleen Chinees spreken,  en dus werd de intro een afsluitend praatje. Eerst door het museum gelopen wat leuk is opgezet met teksten van Austen, kleding van toen (lopen de gidsen en tearoom staff ook in), borduurwerk etc.. Entree £11,00.

Na Austen in de richting van de Abbey gelopen maar wilde eerst wat eten, had een leuk, klein pasty winkeltje gezien. Hier een cappuccino en een beef & cheddar blue pie besteld die beidde goed smaakten. De pie was net gebakken en dus nog heerlijk warm. Daarna naar de Abbey, ondertussen was het gestopt met hard regenen en viel er nog maar af en toe een druppel. De Abbey vind ik erg mooi van binnen – mooie gebrandschilderde ramen, veel mooi bewerkt hout, rijkelijk versierde plafonds etc., etc..  Heb dan ook de nodige foto’s gemaakt. Experiment gedaan met 180° foto’s door op het plafond te beginnen en op de grond te eindigen – ben benieuwd wat dat gaat opleveren. Na de Abbey, aangezien het droog was, begonnen aan een achterstevoren rondje Bath. Die tochtstond in het boekje wat ik bij Jane Austen had meegekregen. Ben o.a. langs de Abbey, Circus, Royal Crescent, woonhuis van Jane Austen en het War Memorial gelopen.

Daarna weer richting Hightstreet gelopen, maar kwam onderweg een tearoom met de naam Jolly’s tegen en heb daar nog een pot Marocan mint rose leaf tea gedronken.

Van buiten een pakje sap drinken is vandaag niets gekomen daar alles of nat was van de regen of het regende. Het was rond 16.30 toen ik daar wegging en richting busstation kwam ik een grote Waitrose tegen en daar avondeten (Chinees voor in de magnetron – lekker makkelijk 😊) en yoghurt voor na. Verder een noodmaaltijd en eten voor morgen onderweg meegenomen. Toen de weg richting bus voortgezet en i.p.v. die op het station op te pikken ben ik deze keer bij de Abbey opgestapt daar er eentje op me te wachten stond. En zo rond 17.30 was ik weer terug bij het hostel.

Als eerste de bike shed key gevraagd en de deuk/ lak beschadiging met clear coat nail varnish ingesmeerd. Dat heb ik ondertussen een paar keer herhaald en wil dat morgenvroeg als alles gedurende de nacht goed heeft kunnen drogen nog een keer herhalen. Kan er in ieder geval geen water meer onder de lak komen, en als er met de regen wat water onder is gekomen dan is die inmiddels al lang weer verdampt. Als ik weer thuis ben horen wat Marten te zeggen heeft – hoop dat het me geen nieuwe bovenbuis gaat kosten want dan wordt het een duur geintje. Als de deuk verder geen kwaad kan wil ik wel een spot repair laten doen zodat de lak weer helemaal heel is. Dan blijft de deuk maar een herinnering aan deze vakantie. Voor nu🤞.

Voordat ik begon het blog verder af te maken de Chinese maaltijd op en die smaakte niet echt slecht, en yoghurt en een reep chocolade maakten het af. Ik weet inmiddels dat elderberry onze kruisbes is. Dat zat namelijk in de yoghurt en de afbeelding stond op het bakje.

Dadelijk kijken hoe ik morgen vanuit het hostel de aansluiting naar Bristol vind, dan douchen en ik denk mijn bedje in, nog een beetje lezen en dan hopelijk een veel betere nachtrust dan afgelopen nacht. Voorlopig zijn we nog maar met z’n tweeën op de kamer. Mag van mij wel zo blijven. Hebben er uiteindelijk met z’n drieën geslapen.

Note to self: kijken of er Samsung kabels zijn met dubbele aansluiting voor tablet en telefoon.

4 gedachten over “Zondag 23 juli – Bath

 1. hansvanderveeke

  Veel herkenbare dingen gelezen. Helaas dat het weer niet zo mooi is, maar je slaat je er goed doorheen. Ik vind het wel jammer dat je er geen foto’s bij plaatst. A picture says more than a thousand words 😉
  Wat betreft de lader. Er zijn stekkers waar je meer dan een USB kabel op aan kunt sluiten. Ik heb er een met vier. Maar je moet dan nog wel meerdere kabeltjes bij je hebben.
  Keep up the good work!

  Like

  1. Inge's bike travels Berichtauteur

   Hoi Hans,

   Dat van het weer is inderdaad niet zo fijn maar we passen ons er gewoon aan aan. Het herkenbare is denk ik logisch daar we allemaal dezelfde soort dingen zien en mee maken.

   Waar zijn jullie dit jaar naar toe? Heb nog geen blog berichte van je ontvangen.

   Groetjes Inge

   Foto’s komen nog maar pas als ik weer thuis ben – kost me teveel tijd en batterijen om dat nu te doen.

   Ik heb nu een stekker met 2 usb aansluitingen – in principe genoeg maar als ik telefoon en tablet tegelijk wil opladen is dat wat lastig daar ik maar 1 samsung kabel heb meegenomen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s