Maandag 24 juli – Bath YHA – Bristol YHA

_1010327

Vannacht in tegenstelling tot gisteren nacht goed kunnen slapen – had 2 room-mates deze keer. Een ietsje oudere, beetje verstrooide dame (Mary) en een mevrouw, op de motor, van mijn leeftijd.

Vanochtend rond 7 uur wederom opgestaan en hoera! hoera! Het was droog. Zonnig was het nog niet maar het was een begin. Voor het ontbijt e 1e spullen naar de bike shed gebracht en daarna onderweg om het ontbijt te maken. In de dining hall een lang gesprek met Mary (en een vriend) gehad over van alles en nog wat. Hierdoor had ik later ontbijt dan gepland. Uiteindelijk rond 8.30 ontbeten en werd het tijd de laatste dingen naar de fiets te brengen. Na nog wat ander oponthoud was ik rond 9.30 aan het fietsen.

Het kostte me een beetje moeite de juiste weg naar het towpath te vinden maar toen ik die eenmaal had ging het bijna vanzelf. Het towpath lag er goed bij, enige nadeel was dat het steeds van de ene naar de andere kant liep – en de aansluitingen waren niet altijd even makkelijk te vinden. Bij de brug (Churchill Bridge) moest ik een paar hele steile treden op met de fiets. Dat was even flink zwoegen en tree voor tree voorzichtig het voorwiel omhoog tillen en de achterkant meetrekken. Deze brug ligt net na een busstation, na de brug links gaat het towpath over in het Bath&Bristol train track. Dit is een mooi geasfalteerd track met her en der nog dingen zichtbaar van toen er treinen reden.

_1010326

Toen ik een kleine 5km op het track had gereden reed ik achterop bij een koppel op de tandem en een vriendin – afkomstig uit Glastonbury, ze hadden een lang weekend gefietst, en waren via Bristol weer op weg terug naar huis. Tot aan de Bristol docks hebben we gezamenlijk gefietst – zij mochten nog een stukje en ik stond bijna voor de YHA. Onderweg hebben we het over van alles gehad (Brexit, accountancy, economics, fietsen etc., etc.). Omdat het niet zover was naar Bristol was ik er al rond 12.30 uur. Gelukkig mocht ik na wat aandringen al de kamer op om me te douchen en om te kleden. De fiets stond al in de interne bike shed. Daarna aan de kade nog wat Welsh cakes (lijkt een beetje op wentelteefjes) en 2 pakjes drinken op voor lunch. Daarna eerst wat langs het water gelopen en uiteindelijk door naar M-shed gelopen dat het Bristol Museum huisvest. Daar eerst naar de extra tentoonstelling over botten gegaan en daarna langs en door het Bristol van toen en nu gelopen. Ook nog even van het uitzicht genoten op het balkon op de 2e verdieping – keek mooi weg langs oude boten, kranen en over de haven.

Toen ik genoeg van het museum had, wat gratis is, de andere kant langs het water op gelopen en bij Sainsbury (local) vast boodschappen voor het ontbijt van morgen gedaan, langs de VVV gegaan en daarna weer terug richting hostel gegaan waar ik nu de was aan het doen ben. Heb ik geen last van eventuele drukte later. Zelfs mijn afritsbroek mee in de was gedaan – kan ik die straks weer eens schoon aan.  Als de was klaar is, die nog even opruimen alvorens ik ga kijken naar een pub om wat te eten en een bitter te drinken – heb er pas 1 deze vakantie gehad. Ik heb 2 suggesties van de YHA mensen gehad en ga maar eens kijken of ze iets zijn. Als ik na het eten nog energie heb nog een stukje wandelen en anders vast kijken wat de mogelijkheden voor morgen zijn – wil een beetje een logische volgorde langs de verschillende dingen uitzoeken.

Nog een 30 minuten alvorens de was klaar is en dus tijd om een stukje te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s