Donderdag 27 juli – Bristol YHA  Cheddar Bridge campsite

_1010591

Vanochtend voor het eerst in een paar dagen weer vroeg, 6.30 uur, opgestaan. Rond 8.30 zat ik op de fiets voor de 1e stop – Mud Docks. Ik had de “jongen” waarmee ik gisteren uitgebreid had gesproken beloofd langs te komen met de fiets aangezien hij erg nieuwsgierig was naar Marten’s handy work. Hij was laaiend enthousiast over het mooie werk wat wat Marten had geleverd en de onderdelen keuze. Na nog even te hebben gesproken heb ik de weg vervolgd door de Gorge onder de suspension Bridge – was op sommige punten wel moeilijk om de route te vervolgen i.v.m. “road work” en moest dus af en toe puzzelen hoe weer op  de route te komen. Het begin van de route was vlak en over asfalt of harde gravel langs het water. Echter hoe dichter in de buurt ik bij Clevedon kwam hoe meer ik mocht klimmen. Het waren niet echt steile stukjes maar het was wel een behoorlijk lange klim.

In Clevedon langs de pier een cappuccino gedronken – had hem inmiddels verdiend vond ik. Tot Clevedon heb ik het de hele weg droog gehad echter daarna was het afwisselend aan het miezeren, flink aan het hozen of droog.

_1010594

Na de koffie stop

Mijn volgende stop na Clevedon was bij de Strawberry pub, aan het begin van de Strawberry Line, hier heb ik thee op en aan de andere kant van het station een broodje gekocht (winkels had ik onderweg niet gehad). Daarna de weg vervat via de Strawberry Line die me tot in Cheddar zou moeten brengen. De naam is trouwens zo omdat hier vroeger veel aardbeien langs groeiden – het is een oude spoorlijn die tot fiets- wandelpad is omgebouwd.

_1010596

Begin van de Strawberry Line

Helaas was er voor Axbridge een diversion, wie die heeft bedacht heeft het vast zelf nooit gefietst want het was bagger (misschien wel extra i.v.m. de vele regen). Het was wiel wegglippend modderig, erg smal, over gras fietsen en een losse rotsige ondergrond. Kortom ik was blij dat ik op een weg stuitte en via de weg naar Axbridge kon. Een stukje verder, het was fietsen op een drukke weg, kon ik weer op de Strawberry line en die bracht me tot in Cheddar. Hier heb ik een eigen, op advies van een lokal, route gevolgd aangezien het laatste stukje over een steil, smal pad naar beneden liep. Je kon het niet fietsen en lopen met de nattigheid vond ik te gevaarlijk. Dus gewoon de weg vervolgd, onderaan mee naar rechts gegaan, bij het monument links aangehouden, over een smal brugje gegaan waar aan de linkerkant een lavendel huis staat en ietsje verder ligt de Cheddar Bridge Campsite (adults only) waar ik ben neergestreken. Het is wel een dure _1010600camping maar ligt gunstig t.o.v. Cheddar. En bij de receptie hadden ze doosjes met heerlijk grote aardbeien staan – die kon ik natuurlijk niet weerstaan. Zeker niet na het stuk fietsen over de Strawberry Line. Op de camping, en dat is wel fijn, is er voor het tent gedeelte een afwashoek waarin ook een magnetron en koelkast staan. Ik heb inmiddels dankbaar van de magnetron gebruik gemaakt – om de in Sainsbury gekochte pie (aardappelpuree met kaas, gehakt met saus en wortel) op te warmen. Aangezien ik onderweg geen winkels was tegen gekomen geen avondeten kunnen inslaan. En toen ik klaar was met het opzetten van de tent, (staat op een mooi grasveld met ook een soort van houten huisjes op wielen en een Pipo de Clown wagen (morgen wat foto’s maken), douchen en de was doen was het inmiddels ruim 7 uur geweest. Daarna op weg naar Tesco gegaan maar uitgekomen bij Sainsbury – wat niet erg was aangezien dat de grootste van de 2 is. Voor vandaag avondeten gekocht evenals voor morgenavond, ontbijt voor 2 dagen gekocht, wat drinken en voorverpakte sandwiches voor morgenmiddag. Morgenavond moet ik er nog wel even naar toe want tussen Cheddar en Taunton zitten geen winkels, bakery’s e.d… – tenzij ik natuurlijk op weg naar de camping er langs kom (of langs de Tesco).

Op advies van de eigenaresse van de Strawberry pub blijf ik een dag in Cheddar omdat het een leuk authentiek dorp is met mooie uitzichten vanuit de gorge, de caves en het Cheddar museum zijn interessant en er moeten leuke winkeltjes zijn.  Ik ga het morgen ervaren. 

Aangezien het nu 21.15 uur is ga ik mijn laatste kopje thee drinken, nog wat lezen en de slaapzak in.

Ik zal deze update morgen ergens vanuit een pub proberen te posten.


Note to self: kijken of ik aankomend jaar via Tatteltjee de laken zak in de slaapzak kan laten naaien – is niet goedkoop maar denk dat ik dan minder draai in de slaapzak en niet met de heupen op de rits van de lakenzak draai en aldus met minder pijn wakker wordt.


2 gedachten over “Donderdag 27 juli – Bristol YHA  Cheddar Bridge campsite

 1. jan

  Inge, over het inritsen van de lakenzak bij Tatteljee, laken zak innaaien is niet handig met wassen, skaap en laken zak wil je van elkaar kunnen scheiden. Wij hebben een inritslaken. wanneer je draait in je slaapzak, blijf je hetzelfde effect houden, alleen omdat de lakenzakrits kleiner is heb je er minder erg in.

  Like

  1. Inge's bike travels Berichtauteur

   Hoi Jan (wederom 😀),

   Oke, ik kan me begrijp ik die kosten beter uitsparen. Had gehoopt/ verwacht dat ik dan beter en rustiger kan slapen. Echter ik zou de lakenzak niet laten innaaien maar dmv ritsen met de slaapzak willen laten verbinden/ inritslakenzak. Nu draai ik regelmatig zo dat de rits slaapzak en lakenzak tegenover elkaar zitten. Ook merk ik dat ik nu last krijg van de 2 ritsen die erin zitten en dan mn die van de lakenzak.

   Maar goed zal hier nog eens rustig en goed over nadenken.

   Wederom dank voor het meedenken. Fijn!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s