Vrijdag 28 juli – Cheddar

_1010617

Vanochtend rond 7.30 opgestaan en het was zowaar droog. De tent was nat (binnen- en buitendoek) maar verder zag het weer er prima uit. Wederom de ketting van zand, modder ontdaan en daarna met wat andere Nederlandse fietsers kennis gemaakt. Zij gingen vandaag door naar Taunton, iets wat ik morgen doe. Verder met 1 van de mannen mijn voor standaard gemaakt – had geen zin meer om te bewegen en met WD40 (die hij bij zich had) er weer beweging in gekregen. Ook 1 van de bouten vervangen door een reserve die ik bij me had (andere 2 thuis vervangen) door bouten met stevige inbus koppen) aangezien die dol was geworden. De multi-tool hiermee ook meteen ingewijd. Daarna was het tijd voor ontbijt, de fiets aan de picknickbank vastmaken – voor ooit weet je nooit… rond 9.30 Cheddar ingelopen en begonnen met de Cheddar winkel en museum. Entree museum £2,00 dus dat was niet te duur – was ook niet heel veel te zien. Maar ze hadden wel een leuk filmpje gemaakt van het kaasmaak proces en daarnaast kon je door het glas heen de verschillende kaasmaak processen zien (kaartje is de hele dag geldig) – afhankelijk van wat er aan de kazen moet gebeuren. Ze maken tussen de 6 en 9 kazen per dag aangezien het een erg langdurig proces is.

Nu ben ik nog even aan het twijfelen wat te doen – aangezien Gough’s cave, Museum of Prehistory, Cox’s cave, Lookout Tower allemaal onder 1 entree kaartje vallen. En het kaartje hiervoor is nogal prijzig (£19,95) zeker gezien het feit dat het aardig bewolkt is en je dus niet echt uitzicht vanuit de gorge hebt. Maar misschien zijn de caves en het museum het wel waard. Zou een mooie rustige , invulling van de middag zijn. Dus misschien maar gewoon doen.

Nu, 12.00 uur, ben ik nog even van mijn tea aan het genieten – weer net zo sjeik als in het Austen museum. Mooie bone China kopje, melkkan(netje), pot thee en een pot heet water. De tearoom is een leuke, gezellige en 40 jaar terug in de tijd setting.

Toch maar besloten het dure kaartje te kopen voor de grotten, museum en de Lookout Tower. De grotten en het museum inmiddels gezien. De 1e, Gough’s cave, daar ligt Cheddar man – blijkbaar het 1e meest volledige skelet gevonden in Engeland. Verder kreeg je bij de walk een audio gids waar op een duidelijke manier uit werd gelegd wat er te zien was. De verschillende stalactieten waren best indrukwekkende maar lang niet zo mooi als sommige in Hongarije. Kan nu wel zeggen dat ik de Cheddar man heb gezien .😉

 

Daarna het Prehistorisch museum gedaan – aardige opzet van hoe men toen heeft geleefd m.n. voor kinderen erg leuk gedaan. Toen was het tijd voor Cox’s cave – hier ga je vergezeld van 9 x 3 minuten filmpjes (met 3D geluid, licht- en water effecten) van grot naar grot. Ze vertellen hier het verhaal van de prehistorische mens in beeld en geluid. Dit is wel heel erg mooi gedaan – het gaat ook niet vervelen aangezien ze de spanningsboog goed hebben ingebouwd.

Toen werd het tijd voor koffie vond ik, want ondanks dat ik pakjes drinken in de rugzak heb is het geen weer om ze buiten op te drinken (fris) en terwijl ik dit zit te tikken is het weer gaan regenen. Ik heb een pub voor de koffie opgezocht zodat ik wifi heb en gisteren en vandaag kan uploaden. Blijf hier maar even zitten totdat de regen voorbij is, daarna via Tesco’s of Sainsbury terug naar de campsite – wat iets van 30 minuten lopen is schat ik in. Dan bij de receptie even checken hoe ik het beste kan fietsen naar de B3151 richting Crickham. Door de B3151 te nemen tot Crickham kan ik een stukje afsnijden aangezien ik het nut niet zo inzie van de bocht die ik anders mag fietsen. Bij Crickham kan ik de route naar Taunton weer oppikken.

Ondertussen zijn mijn buren in de pub gegaan en ben ik naar hun tafel verhuisd – kan ik de tablet weer opladen.

Verwacht verder niet veel bijzonders meer vandaag en mocht zich nog iets voordoen dan komt dat morgen wel in het blog te staan.

Dadelijk als ik toch online ben het weer, email en forum checken. Voor wat betreft het weer verwacht ik zo iets als vandaag: bewolkt, af en toe een bui en een graad of 18.

Note to self: voor standaard uit elkaar nemen en nogmaals goed met WD40 inspuiten zodat hij weer goed schoon is en soepel loopt. De 2 resterende bouten vervangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s