Zondag 30 juli en Maandag 31 juli- Cider Farm Campsite – Smytham Manor Campsite (trein tussen Taunton en Barnstable)

_1010677

Langs het Tarka Trail

Gisteren, aangezien het nu de 31ste is, gelukkig met droog weer opgestaan. Heb erg op het gemakje gedaan aangezien ik de tent ook vandaag graag weer droog of zo goed als droog ingepakt wilde meenemen. Desondanks reed ik rond 9.30 de campsite af op weg naar de co-op om proviand in te slaan (ontbijt, lunch, avondeten). Dat was maar goed ook aangezien er wederom geen enkele winkel op de route lag.

Omdat ik besloten had een stuk met de trein te gaan in Taunton naar het station gereden, ligt niet ver van de route, en kaartjes gekocht voor Barnstable. In Exeter St. Davies moest ik op een andere trein overstappen. Om 10.34 in Taunton opgestapt en om 13.16 was ik in Barnstable. Toen gezocht en gevraagd hoe op de juiste weg te komen en wat bleek ik hoefde alleen maar de bordjes Tarka Trail te volgen – station ligt iets van 500 af van de route. Ik vond het Tarka Trail een mooie route die afwisselend langs water en  bebossing doorgaat. Wat me wel tegenviel ondanks dat het redelijk vlak is voor het grootste gedeelte is de heftige wind en natuurlijk had ik hem weer pal tegen.  Omdat er bij Barnstable geen campsites zijn ben ik in de richting van Bideford gereden waarna er 2 zouden liggen. De Yarde Orchard werd in de beschrijving aangeraden dus daar wilde ik naar toe. Echter voordat ik daar zou zijn moest ik een paar aardige klimmetjes overwinnen – van die gemene vals plat klimmetjes. Hoe verder het Trail weg kwam van Barnstable en zeker na Bideford werd het pad steeds slechter i.p.v. mooie verharde gravel werd het modderig, plassen water, grote rotsstukken die uit het pad staken en hobbels door boomwortels. Langs de Trail waren op de plaatsen waar vroeger stationnetjes waren nu tearooms ingericht in de oude treinwagons of gewoon een tearoom gebouwd.

_1010678

Houten beelden langs het Tarka Trail

Toen ik ca 30 km. onder de wielen had besloten dat het tijd werd voor koffie – was toen rond 15.00 uur. Daar meteen gevraagd hoe ver Yarde Orchard nog was en dat bleek bij het volgende café te zijn (klein uurtje met de fiets). Vanaf de koffiestop was het steeds klimmen met soms vals plat en soms wat steilere stukjes waardoor de snelheid varieerde tussen de 8 en 13 km p/u. Yarde Orchard ligt zo’n 500 meter na te top. Daar aangekomen bleek er helemaal geen campsite meer te zijn – iets waar ik best wel van baalde daar ik voor Smytham Manor weer iets van 3km. terug mocht en dus wederom een stukje mocht klimmen. Onderweg kwam ik van de tegenovergestelde richting 2 fietsers en hond, Nederlanders – zus en broer – tegen die ook naar Yarde Orchard hadden gewild. Ook zij baalden aangezien het een ecologisch opgezette campsite zou zijn met o.a. yurtes. Samen verder gereden naar Smytham en daar de tent opgezet – lekker in het zonnetje voor de verandering. ‘S avonds samen gekletst en met de hond, Bibi, geknuffeld. Verder de was gedaan en net voor de regen weer in alle hevigheid losbarstte in de tent gedoken. Het heeft weer geregend tot een uur of 6 en daarna is het droog en steeds zonniger geworden. Er zijn nog wel grijze wolken aan de lucht maar hoop dat die volledig verdreven gaan worden. Ik zit dit nu te tikken in het zonnetje aangezien ik hier een dagje extra blijf – het is een fijne camping met lekkere douche, zwembad, “home-made pub” waar je ’s avonds wat kunt drinken en warm blijven. Straks ga ik Torington in, paar km. fietsen heuvel af en dus op de weg terug weer heuvelopwaarts. Maar goed dat is zonder bagage dus dat moet lukken.

Plekje op de camping + huisje waar je water kunt nemen + koken

Mijn buurtjes zijn inmiddels naar Bude vertrokken waar ze een aantal dagen gaan wandelen.

Ik ga dadelijk nog even de gps batterijen opladen en dan uitvinden hoe ik het makkelijkste in Torington kan komen.

Inmiddels op de terugweg van Torrington – de Lidl. De klim naar Torrington toe was erg pittig zelfs zonder bagage. Na de Lidle besloten terug naar de campsite te gaan aangezien het weer enigszins onbestendig is en ik vermoedelijk nog een klein uurtje Tarka Trail voor de boeg heb. En net als gisteren is het ook weer berg op met vermoedelijk nog meer modder en plassen i.v.m. de regen van gisteren. Na terugkeer op de camping al het eten verdelen, behalve wat ik vanavond nodig heb. Vanavond weer eens pasta maken. Wel met saus uit een pot aangevuld met champignons en avocado. Ben benieuwd hoe de saus smaakt. Daarna douchen en weer wat batterijen opladen – was ik vanochtend mee begonnen maar ze waren nog niet vol.

Ik zit nu aan de koffie bij voormalig treinstation Torington waar ik wifi heb en dus weer updates jan sturen.

Morgen ga ik naar Okehampton waar ik 2 nachten in de YHA verblijf – dit i.v.m. het erg slechte weer wat ze voor woensdag voorspelt hebben  (14 mm regen). Het is wel een dure YHA want ze vragen £27,00 per nacht. Als het weer niet zo slecht voorspelt was dan had ik gekampeerd. Vandaar denk ik in 2 dagen naar Plymouth te fietsen waar ik of kampeer of wederom in een YHA verblijf. Vandaar ga ik een stukje van de route fietsen waar ik afgelopen jaar niet aan toe gekomen was in de richting van Exeter. Hoe ver ik dan kom geeft niet daar er voldoende treinstations zijn. Wat betreft campings moet ik in Okehampton even het internet op en kijken waar er liggen. Dus zoals het er nu uitziet zal ik rondom het weekend in Plymouth zijn. Ik wil dan zo zien uit te komen dat ik donderdag aankom waar een station is, vrijdag kaartjes kan kopen en op zaterdag de trein weer naar Harwich kan nemen.

Note to self: kijken of ik zelf een grondzeil kan maken (net als Hilleberg heeft) dan aan de tent vast blijft zitten – materiaal via Extremetextiel.de

Note to self 2: Bij thuiskomst drupje seamseal op gaatje in deur doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s