Dinsdag 1 augustus – Smytham Manor Campsite – Okehampton YHA

_1010681

Gelukkig ging ik deze keer de goede kant op – meeste klimwerk was achter de rug

Vandaag is het weer meegevallen maar de heuvels tegen. Heb ca. 40 km gefietst maar het leken er wel 100. Er waren de nodige korte steile klimmen en een aantal langere ietsje minder steil. Onderweg een stukje van de route afgeweken en de A386 genomen die minder steil zou klimmen maar wel drukker qua verkeer was  – de automobilisten hielden over het algemeen erg goed rekening met me… Net voor Gold..? een pub gezien en wat willen drinken. Waren ze echter dicht – verandering van eigenaren – desondanks heb ik er wel een broodnodige kop thee gedronken. Vandaar op advies van de nieuwe eigenaar de track genomen tegenover de pub naar Gold..? (En ik had me nog zo beloofd de naam te onthouden) 1 mile om zo weer op de originele track te komen en door de bossen Okehampton binnen te fietsen. De laatste km.’s waren ook weer erg pittig. In Okehampton de juiste richting naar de YHA gevraagd  – en wat denk je ik mocht natuurlijk weer een heuvel op fietsen aangezien het station daarop ligt. De YHA zit net achter het station (was een voormalig spoor gebouw). Voor ik daarheen ging eerst de laatste boodschappen gedaan – had nog brood over dus vandaag voor omelet met bacon, kruidenkaas en tomaten gegaan met als toetje yoghurt en een bakje blauwe bessen. In Waitrose aan de infobalie gevraagd of het geen probleem was mijn fiets in de entree te hebben staan en wat denk je de mevrouw aan wie ik het vroeg vond dat ik hem beter achter de info balie kon zetten – daar zou hij veiliger staan en kon niemand eraan zitten. Lief hè!

_1010712

Links van deze weg loopt een heuvel en ben met fiets en al deze heuvel opgeklauterd om richting YHA te komen

Het hostel vind ik voor wat ze te bieden hebben belachelijk duur – het is erg basic. Kleine douches, geen was- en droogmachine, geen wastafel op de kamers, geen rustige ruimte om te zitten en omdat er momenteel veel families met kleine kinderen zijn is er erg veel geren en gestamp op de trap. De was heb ik voor nu maar verzameld en ga die morgen bij een laundrette doen. Zelfs een voldoende grote wasbak is er niet. Bij het hostel is ook een kampeerveldje – kosten geen idee – en zij mogen gebruik maken van de hostelfaciliteiten. Verder doen ze overdag veel adventure dingen. Het is dat de voorspelling zo’n slecht weer aangeeft anders was ik blij hier maar 1 nacht te hoeven blijven. Maar goed overleven we ook wel weer.

Overmorgen vermoedelijk kamperen bij Tavistock en misschien 1 dag eraan vastplakken om Tavistock in te gaan. Mochten de benen niet echt willen is er bij Lyndford ook nog altijd een camping. In het stuk tot Tavistock zit ook nog e.e.a. aan klimwerk. Dan door naar Plymouth waar het kamperen wordt omdat er geen hostel is. Ik heb nog niet gekeken naar eventuele hotel aanbiedingen – moet ik nog doen. En daarna zien we wel verder… de fietsroute kaart geeft dan vast richting aan en met wat local advies komt er vast wat goeds uit rollen.

Oh ja, heb me gisterenavond bij het eten koken zwaar verwond 😣. Wilde de pit uit de avocado halen en het mes schoot daarbij uit in mijn hand. Mijn lieve, nieuwe overbuurtjes hebben me WC papier gegeven om het ergste bloeden te stelpen. En met het WC papier geklemd in 1 hand met de andere verder gekookt en gegeten – pasta smaakte redelijk – en daarna naar de receptie gelopen voor verbandmiddelen. Het heeft nog zo goed als de hele nacht geduurd voor het bloeden was gestopt. Vanochtend vers verband erom heen gedaan en met hulp van het meisje bij de receptie mijn handschoen erover gedaan. Nu zit er even niets op maar morgen overdag moet ik hem weer afdekken – hopelijk vind ik iets van een Boots en anders heeft Waitrose misschien ook wel wat.

Kleine aanpassing: een paar wastafels gevonden die geschikt waren voor de was en die dus maar meteen gedaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s