Woensdag 2 augustus – Okehampton

 

Rond 7.30 mijn bedje uitgekomen en op wastafels gestuit die geschikt zijn voor de was – ik had er 3 tot mijn beschikking en heb er 2 in gebruik genomen. Na het wassen / uitspoelen alle was zo droog mogelijk gerold in mijn handdoek en daarna in de kamer aan mijn 2 waslijnen, die ik tussen de bedden had gespannen, opgehangen. Daarna mijn ontbijt gemaakt met i.p.v. thee een kopje chocomelk (melk met opgeloste chocoladereep aangezien) ik mijn thee niet uit de tassen had gepakt – krijg je met het verdelen over de verschillende tassen. Desondanks smaakte dat prima.

Rond 9.30 op het gemakje Okehampton ingelopen naar de Tourist Info/ Dartmoor Museum – echter ik was er te vroeg en dus eerst maar thee gedronken in de Tearoom die ernaast zat. Daar tijdens het theedrinken een beetje doorgelezen en opgeschreven waar de route morgen langs gaat. Zo rond 10.30 naar het museum gegaan, wat best wel klein is maar desondanks goed weet weer te geven wat de geschiedenis van de Moors is. Er zijn 2 kamers ingericht met spullen en “mensen” en op de begane grond staan auto’s en andere zaken op de originele cobblestones. Die heerlijk oneven zijn maar wel voor een authentieke sfeer  zorgen.

 

Toen ik weer op de beneden vloer kwam viel het water weer met bakken uit de lucht en ben toen in gesprek geraakt met 2 vrijwilligers van het museum. Na een kwartier of zo werd de regen minder en ben ik opzoek gegaan naar een O&S kaart (1:50.000) zodat ik beter weet wat me te wachten staat na Plymouth. Toen was het tijd voor lunch (pie & tea) en aangezien ik inmiddels erg dicht bij Waitrose was daar meteen boodschappen gedaan voor vanavond (aardappels) en de lunch van morgen (olijfbroodjes/ kaas en een cinnamon roll) en weer thee aangezien dat de mijne bijna op is + dan heb ik morgenvroeg ook weer thee.

Toen dat allemaal gedaan was naar de kasteel ruïnes gelopen en daar in de miezer rondgelopen. In het zonnetje is dit een prachtige plek om van de verschillende uitzichten en uitleg over het kasteel te genieten. Toen via Station Rd. in de richting van het hostel gelopen maar de afslag naar het historische station genomen. Daar heb ik net een cappuccino en een flapjack (soort van luxe muesli reep). Kan ik er weer even tegen. Ben inmiddels ook weer aardig opgedroogd en ga dadelijk het railroad museum bekijken (wat helaas gesloten bleek) en wat foto’s maken. Het is vandaag heel veel regen 🌧, veel regen 🌦 of een beetje regen ☔. “Take your pick!” Gelukkig zijn de vooruitzichten voor morgen een stuk beter – af en toe regen en wat zon.

Vanavond zal ik de rest opschrijven alhoewel ik niet verwacht dat er nog veel bij zal komen.

Net lekker restanten opgemaakt – gebakken aardappels, met tomaten, bacon en yoghurt na. Was even vergeten hoe lekker gebakken aardappeltjes zijn als je ze een tijdje niet hebt gehad. Want op de Dragonfly is dat te lastig – duurt te lang omdat ik dan in delen moet bakken. Morgen nog de 2 eieren hard koken zodat dat de voedselvoorraad voor onderweg aanvult. En dan is alles weer op. Dus voor morgenavond weer ergens inkopen doen.

Ondertussen de O&S alvast een beetje bestudeerd maar omdat de fietsroute kaart in een voortas op de fiets zit nog niet echt iets besloten. Morgen en in Plymouth die 2 maar eens langs elkaar leggen en kijken wat eruit rolt. Op de O&S kaart staat tegenwoordig een code waarmee je hem via een app ook op je tablet/ telefoon kunt zetten en dat dus ook maar meteen gedaan. Toch handig die wifi in hostels.

Ben de batterijen ook allemaal weer aan het opladen – die van de gps zitten nu in de lader, ☎️ en de 2 camera batterijen zijn vol dus straks als ik naar bed ga alleen de tablet nog. Powerbank, reserve gps en 2e camera batterij waren nog vol. Kan ik weer mooi een tijdje vooruit 😊.

Dit is het dan weer voor vandaag – morgen op naar Tavistock – hoop dat het qua tijd een beetje meezit en dat er vanuit de camping een bus de stad ingaat dan kan ik er ’s middags mooi een beetje rondstruinen. Hoop rond 8.30 op de fiets te zitten – mag ik wel eerder dan vandaag wakker worden maar vooral eerder opstaan.

_1010695

Deze otters, verschillend ontwerp, vind je verspreid over Okehampton en omgeving om aandacht voor de otter te vragen. Als je alle otters, 12 dacht ik, hebt gevonden en foto’s van hebt gemaakt kun je het met een formulier opsturen om mee te dingen naar prijzen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s