Vrijdag 4 augustus – Tavistock – Plymouth (Riverside Campground)

_1010791

Heerlijk rustig geslapen in de Bunkhouse vannacht – was de enige in de kamer. Heeft vast geholpen! Rond 7 uur opgestaan en spullen ingepakt, kopje thee gedronken, thermoskan gevuld en nog even de pub binnen gegaan. Ik was zo slim om gisterenavond te vergeten het nummer van Stena Line op te schrijven dus dat vanochtend gedaan. Ik heb ergens in de loop van de nacht besloten om  vanuit Plymouth terug te gaan aangezien het weer erg wisselvallig blijft. Heb Stena Line even geleden gebeld en ik kan aanstaande dinsdag met de nachtboot mee terug en ben ik op 8 augustus weer in Nederland. Dit geeft me 3 dagen om Plymouth te verkennen en om morgen als 1e treinkaartjes te kopen. Weet ik meteen of ik nog geld bij moet halen of dat ik uit kom met wat ik heb.

De track van Tavistock naar Plymouth vond ik wederom erg mooi ondanks dat je het laatste stuk zo goed als alleen maar tussen bomen rijdt. Vanuit Tavistock is het nog een tijdje klimmen totdat je Dartmoor Park hebt bereikt (met loslopende paarden en schapen) en vanaf daar is het een 10 mile afdalen naar Plymouth. Dit is dan ook meteen de langste afdaling die ik in de UK heb gehad.

Omdat het niet zo ver is naar Plymouth + het lange stuk afdaling natuurlijk hielp was ik rond 12.30 op Riverside Caravan Park. Dit is wel weer een dure camping (17,00 per nacht) maar ik had niets geboekt in Plymouth zelf en vond afsluiten in de tent, ondanks het wisselvallige weer ook wel wat hebben. Het is vanaf de campsite nog ca. 45 minuten fietsen naar het station – iets waar ik dinsdag dus rekening mee moet houden. Naar Plymouth ga ik op en neer met de bus die op een minuut of 8 lopen ligt. Boodschappen ga ik dadelijk bij Sainsbury doen – klein kwartiertje lopen. Ik wil voor 2 dagen boodschappen doen d.w.z. het avondeten want wie weet eet ik ook nog wel een keer in Plymouth. At wat ik  nodig heb voor de treinreis terug koop ik maandag wel in het centrum. Op deze manier bespaar ik mezelf steeds te moeten denken aan eten kopen.

Vandaag ga ik niet veel meer doen behalve dan naar Sainsbury lopen, de was draait nu en ik ben van plan om als ik het boodschappen doen terugkom lekker op de camping te blijven hangen – de zon schijnt af en toe en dan is het ineens lekker warm.

In Sainsbury heb ik vermoedelijk wifi en zal dit dan meteen posten – zal niets bijzonders meer bijkomen vermoed ik en als er nog wel wat bijkomt dan komt dat morgen wel – en zo niet dan vind ik morgen wel ergens wifi.

Aanvulling: Heb bij Sainsbury (is ca. 15 minuten lopen) aardig wat boodschappen gedaan zodat ik voor iedere dag ontbijt heb. Voor 2 dagen avondeten en pakjes drinken. Ook de Shepard pie saus voorraad voor thuis weer aangevuld – kosten £ 17,80.

Vanavond vers koken: gnochi, saus en boontjes en morgen of overmorgen een zakje pasta (met broccoli)  aangevuld met een blikje worteltjes en ham.

Straks na het eten eens gaan kijken wat de bar inhoud – hopelijk kan ik de tablet dan weer inpluggen zodat hij weer mooi opgeladen is. Dan kan ik de powerbank bewaren voor de camera batterijen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s