Zaterdag 5 augustus – Plymouth

_1010825Vandaag met het zonnetje opgestaan – iets wat erg fijn is voor de verandering. In het zonnetje, lekker op mijn stoel thee gezet en mijn bakje oatmeal gemaakt. Onderwijl nog naar het toilet geweest en afgedwaald want ik zag een leuk katje bij een caravan zitten en dacht dat het van die mensen was, ik had haar gisteren kort langs me af lopen, en dat dus gevraagd. Bleek ze niet van hen te zijn maar zich er erg op haar gemak te voelen. Na een tijdje met de mevrouw en  meneer gesproken te hebben, vond haar ondervacht er slecht uitzien, heeft hij het nummer gebeld dat ze op haar “tag” had staan en wat bleek ze was al 1 week niet thuis geweest. Dus die meneer en mevrouw met het katje naar de ingang waar de eigenaar ook naar toe zou komen. Eind goed al goed! Althans ga ik vanuit want ik heb ze daarna niet meer gesproken.

Echter de mooie strak blauwe lucht werd helaas toch weer regelmatig “vervuild met lichte en donkerder grijze wolken.” Bij de receptie voor ik wegging nog maar even gecheckt hoe het met de zon stond vandaag – in middag zou weer tegen kunnen vallen en dus terug naar de tent gelopen en de regenjas nog maar in de tas gestopt. Daarna richting bus (Coypool) gelopen en was uiteindelijk rond 11.00 uur op de Royal Parade. Toen naar het station gelopen, was nog een redelijk stukje – 20 min., en mijn kaartjes gekocht a £63,00. Ik mag om 12.01 met de trein weg uit Plymouth en kom met tussenstop in London om 20.00 uur aan op Harwich International. Zo heb ik mooi de tijd om hopelijk de tent droog in te pakken en op het gemakje naar het station te fietsen . Ik moet tot Sainsbury NCN route 27 volgen en vanaf daar route 2 die me recht het centrum in brengt. Dan is het de bordjes naar het station volgen. Vanuit het station in de richting van de Barbican gelopen waar de VVV zit en daar gevraagd wat de moeite waard is de komende dagen te doen. Net na 12.30 liep ik daar weer weg naar de overkant van de straat waar boottickets voor een rondvaart door de haven, Mount Batton Penninsula, The Hoe etc.. worden verkocht. Helaas was de 12.30 net weg en mag ik wachten tot 14.00 uur. Dus maar een cappuccino gekocht in The Boathouse Cafe om de tijd te doden en de benen wat rust te geven. Ik had ondertussen al de nodige meters gelopen. Na de rondvaart ga ik de Barbican verkennen, zitten blijkbaar leuke winkeltjes, mooie gebouwen e.d…

Morgen ga ik als 1e denk ik naar het Aquarium- het zal wel prijzig zijn, vermoed ik. Het is een beetje zoals het aquarium dat we in Barcelona hebben gezien, mam. Hier is er een sectie bij met vissen uit het Bay Area. En ’s middags heb ik het advies gekregen om  met de ferry naar Mount Edgcumbe House &Country Park te gaan. Het heeft mooie oude gebouwen en aangelegde tuinen. Kan ook zo maar zijn dat ik i.p.v. daarvan naar de Royal Williams Yard ga – ook met de ferry – mooie oude gebouwen, mooi uitzicht, leuke cafeetjes en restaurants. Moet ik nog een nachtje over slapen. Op maandag wil naar The Hoe om naar Sir Drake’s statue te gaan, de vuurtoren, de Royal Citadel en wat ik verder nog meer tegenkom. Ik had eerst gedacht omdat morgen te doen maar dit weekend is er hier de gay-parade en dus een drukte van belang op de The Hoe. Vandaar dat het maandag wordt. Ook wil ik maandag naar de gin distillery in The Barbican – je kunt hier een rondleiding krijgen (en gin proeven) en dat lijkt me wel interessant.

Zo ben nu weer bij met de gebeurtenissen/ gedachten tot nu toe en heb nog een 15 min. voordat ik richting de boot mag. En de 1e foto’s van vandaag ga maken.

Aanvullingen maak ik vermoedelijk vanaf de camping dus zal dit morgen proberen te posten. Denk dat er in het Aquarium wel weer wifi zal zijn.

Morgen is toch vandaag. Heb besloten niet zelf te koken vandaag – zit een Pizza Hut tegenover de bus opstap dus ga daar dadelijk eten. Zit nu bij Costa wederom aan een cappuccino met als gevolg dat ik wifi heb en de tablet meteen kan opladen.

Omdat ik vanochtend de regenjas heb meegenomen nog geen regen gezien. Joepie 😎😎!

De boottocht langs de verschillende historische en minder historische plekken was leuk – wel een beetje fris op het bovendek maar met het zonnetje goed te doen. Heb een standbeeld van koning ? gezien, 2 submarines (althans de 1/3 die boven water uitsteekt), vliegdekschip, Mount Edgcumbe House, Mount Batton en zo nog e.e.a.. Op de terugweg (nog zo’n 20 min te gaan) ben ik naar de stuurhut gelopen om door het raam nog wat foto’s te maken. En werd hierop door een jonge captain uitgenodigd in de hut (waar hij samen met een maat en zijn zoontje was). Hij bleek pas 7 weken zijn “ticket” te hebben om te mogen varen. Was erg leuk om een klein beetje achter de schermen mee te mogen kijken. Hij wees me op een eilandje waar een huis op staat – bleek dat tijdens WOI en WOII hier gevangen waren gehuisvest die vanuit de verschillende kazernes via tunnels erna toe werden gebracht. Nu is het verkocht aan een miljardair die helaas de hele zaak gaat platgooien en er een luxe hotel, casino gaat bouwen. Ik vind dat eeuwig zonde en snap niet dat de council hem hiervoor toestemming heeft gegeven. Ook wat geleerd over de verschillende waterstromingen en wat er gebeurd als je er te snel doorheen vaart. Kortom het was een erg aangenaam verblijf zo in de stuurhut. Hoop dat de foto’s die ik er gemaakt heb gelukt zijn.

Na de rondvaart weer even langs de VVV gelopen om  info over de gin distillery te halen. En ben vanuit de VVV hier dan ook langs gelopen omdat in de brochure staat dat het handig is om een rondleiding te boeken. Ik heb dat voor maandag om 11.30 uur gedaan – kan ik daarna door naar The Hoe. Als ik ervoor zorg de bus bij Coypool busstation te pakken rond 10.00 geeft me dat meer dan voldoende tijd om er op tijd te zijn en mag ik ook nog eens verkeerd lopen 😏. Iets waar ik vandaag best wel heel goed in was.

Daarna op mijn gemak door het stukje wat Barbican heen gelopen – er zitten leuke exclusieve winkeltjes en art galleries maar ook veel pubs, bakkeries ed.. Op weg naar Royal Parade per ongeluk gestuit op de Barbican Gardens die verstopt tussen de huizen liggen. Het is een  leuk stukje groen zo midden tussen de huizen/ flats. Daarna doorgelopen m.b.v. de bordjes city centre richting de Parade waarvan ik nu in een zijstraat zit.

_1010843

The Elizabethan Gardens

Als de koffie dadelijk op is naar Pizza Hut en dan naar de camping. Lekker douchen en misschien nog even naar de bar om te lezen en warm te zitten en dan mijn bedje in. Ondanks dat ik niet gefietst heb ben ik toch aardig moe geworden van het vele lopen.

2 gedachten over “Zaterdag 5 augustus – Plymouth

 1. Marjet van kemenade

  Ha Inge,

  Leuk om weer je belevenissen te mogen meelezen! Wat maak je veel mee op zo’ n tocht hè. Je hebt veel mooie ontmoetingen lees ik. Het weer is minder maar toch veel droog en zon ertussen door. Heel fijne, goede laatste dagen daar en dan weer op naar huis! Hier alles goed bij jou.
  Groetjes, Marjet

  Like

  1. Inge's bike travels Berichtauteur

   Hoi Marjet,

   Leuk om even wat te horen. En ja he blijft veel en meestal keuke dingen meemaken. Zit nu in het Aquarium aan de koffie dadelijk visjes kijken.

   Tot op heden is nog droog hier echter er komen langzaamaan wat meer grijze wolkjes aan. Vanmiddag als het droog is met de ferry naar Edgcumbe house en wat rondwandelen.

   Woensdag halverwege de dag verwacht ik weer thuis te zijn – zal me even melden 😏 als ik er weer ben.

   Groetjes Inge

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s