Maandag 7 augustus – Plymouth

Vannacht was t.o.v. de afgelopen 2 nachten erg warm – bewolkte lucht i.p.v. een heldere met veel sterren. Ook voor de verandering geen condens aan de binnenkant van de tent zoals met de vorige nachten wel zo was.

Rond zevenen wilde ik gaan douchen maar de wolken besloten weer wat water te laten vallen en dus maar even gewacht tot het zo goed als opgehouden had met regenen. Toen ik na het douchen weer buiten kwam was het droog en waren er lichtere “vlekken” te zien in het grijze wolkendek. En i.p.v. mijn handdoek en handwas, laatste deze vakantie, buiten aan de waslijn te hangen heb ik de buitenwaslijn maar in de binnentent gehangen zodat het als ik straks bij de tent kom hopelijk droog is.

Mijn ontbijt heb ik droog kunnen nuttigen en toen begon het alweer te miezeren. Daarop mijn stoel opgeruimd, sokken en schoenen aangedaan en richting bus gewandeld. Beter droog bij Costa zitten, met de tablet aan de elektriciteit, dan buiten de tent nat worden nietwaar? Op weg naar en in het bushokje gezellig met een medereizigster, gepensioneerde docent, gekletst over reizen, Plymouth, Brexit en zo.. Rond 10.15 was ik in het centrum en na eerst even bij Poundland te zijn binnen gelopen voor WD40, die ze zowaar hadden, bij Costa cappuccino gedronken. Kan ik straks of morgenvroeg het nu nog vastzittende slot proberen weer los te krijgen alsmede de voor standaard nog een keertje inspuiten zodat die ook soepel blijft lopen.

Even na elven naar de gin distillery gelopen waar ik mooi op tijd voor de rondleiding aankwam. De geschiedenis van en de uitleg over vond ik erg interessant. Was leuk om de verschillende ingrediënten te mogen ruiken en later te herkennen in de gin. Aangezien de rondleiding werd afgesloten met een proefsessie van 2 soorten – originele en de Sloe gin. De originele werd vroeger als medicijn gebruikt bij van alles en nog wat. En als je die zo drinkt dan wordt hij 1:1 verdunt met water. Later in India vond men de smaak puur niet zo lekker en ging men er tonic bij doen – vandaar de huidige gin&tonic. De sloe gin is rood van kleur, door een bes die erin zit, en is veel zoeter van smaak. Van de laatste heb ik mezelf een fles cadeau gedaan en van de originele heb ik een miniatuur versie – courtesy Plymouth Gin Distillery. De Sloe gin is bij ons niet te krijgen en de originele moeilijk.

Na de rondleiding richting het water gelopen, en bij de Pasty Company een Cornish pasty gekocht en buiten in het zonnetje opgegeten. Daarna door naar de VVV voor de mooiste route richting The Hoe en wat bleek gewoon de waterkant aan de linkerhand houden en dan eindig je er vanzelf.

_1010946

Ik denk dat het iets van 15 min. lopen is vanaf de VVV. Onderweg naar de The Hoe een paar foto’s gemaakt o.a. van kanonnen.

Bij de The Hoe het lighthouse (Smeaton’s Tower) ingegaan (£4,00 entree), en via smalle en super smalle trappen naar boven geklommen richting de opslagkamer, keuken/ zitkamer, slaapkamer en tenslotte geëindigd daar waar de lamp staat. De trappen waren zo krap, althans de doorgangen naar de volgende de verdieping, dat ik af en toe mijn buik op de trap moest leggen om er met rugzak en al doorheen te kunnen – goede fysio zullen we maar zeggen.

_1010919

_1010933_1010931_1010932

Op de terugweg de camera in de tas gedaan en deze op de buik gehangen wat het afdalen een stukje makkelijker maakte. Toen ik weer beneden kwam werd de lucht weer aardig dreigend grijs en via o.a. Drake statue en het gevallen soldaat monument ben ik weer naar het centrum gelopen en zit wederom bij Costa. Dan kan ik dit dadelijk verzenden en is iedereen weer helemaal bij. Ondertussen is het buiten nog steeds heel erg grijs en dreigend. Ben dus benieuwd of we het droog houden. Hoop van wel. Verkeerd gehoopt het is nu aardig aan het miezeren.

Drake Statue

Monument ter herinnering aan de gevallenen die vanaf 1945 zijn blijven vechten voor onze vrijheid

Zo dadelijk richting de camping waar ik rond 16.30 vermoed ik wel zal aankomen – hangt een beetje af van hoe lang ik wel/niet op de bus mag wachten. Als het droog is en ik nog wat loop energie heb nog even langs Sainsbury voor wat drinken/ eten voor morgen.

Zojuist het weer voor morgen nog even gecheckt en zoals het er nu uitziet kan ik de tent morgen droog inpakken – fingers crossed!

Een gedachte over “Maandag 7 augustus – Plymouth

  1. mama

    Je hebt het wel druk gehad deze 2 dagen, met gelukkig niet te veel regen. Wij hebben hier nog steeds goed weer. 25 graden, maar morgen, dinsdag dus, gaat het ook kouder en wisselvalliger worden.
    Ben benieuwd naar de foto’s, nog een prettige laatste dag en een goede thuisreis, ik verheug me er al op om Woensdag je stem weer te horen. 4 1/2 week is toch wel erg lang.
    Liefs, mama

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s