Zondag 6 augustus – Plymouth

_1010867Wederom met het zonnetje opgestaan – luxe! Rond 9.45 richting de bus gelopen – reguliere dienst omdat Coypool niet rijdt op zondag. Moest nu naar Sainsbury lopen, parkeerterrein oversteken naar Sainsbury benzine pomp zodat ik weer op een drukke weg uitkwam. Links van de benzinepomp ligt de bushalte. Dit is een stukje verder lopen dan de andere bushalte. Na even gewacht te hebben kwam de bus en die dropte me weer af op de Royal Parade – op een iets ander stukje, echter het opstappunt voor terug is zo goed als hetzelfde als gisteren.

Ook nu weer een stuk gelopen voordat ik op de Barbican kwam waar het aquarium ook is gehuisvest. Daar richting de ferry (£1,50 return) voor het aquarium gelopen en ook hier mocht ik weer wachten – kleine 10 minuten – na een paar minuten varen waren we er al.

Rond 11.30 liep ik het aquarium binnen en na £15,95 te hebben betaald mocht ik binnen. In vergelijking met Barcelona is dit een klein aquarium en wat mij betreft een heel stuk minder indrukwekkend. De aquaria zijn over het algemeen wat kleiner en blijkbaar zitten er in de Noordzee minder kleurrijke vis dan in de wateren rondom Barcelona. Ze hebben wel 2 erg grote aquaria – waarvan 1 met een wrak van een  boot en propeller van een vliegtuig. De uitleg is erg duidelijk gedaan in beeld en geluid. Ook was er een “show” voor en met kinderen om ze te leren over de kracht van water, onderwatergeisers e.d…

Rond 14.30 had ik het wel gezien en ben toen met de ferry terug gevaren naar het opstappunt. Aan de overkant daarvan zitten de opstappunten van de andere ferries. Helaas heb ik de Mount Edgcumbe House ferry (kosten £3,00 enkeltje) net gemist en de volgende gaat pas om 15.30 uur. Dadelijk, weer tijd voor koffie en opladen tablet, nog even terug lopen naar de ferry info booth en kijken welke tijden ze morgen varen. Als dat gunstiger is dan ga ik The Hoe vandaag doen en Mount Edgcumbe morgen, denk ik. Er is op Mount Edgcumbe wel een classic car show en Fayre vandaag – zou leuk zijn om daar een stukje van te zien. Echter de laatste boot vaart om 19.15 uur terug en dat zou inhouden dat ik best wel laat op de campsite terug zou zijn. Kortom beidde hebben zo hun voor- en nadelen. Voordeel van The Hoe morgen doen is dat ik alleen van de bus afhankelijk ben en op tijd terug op de campsite ben – ook wel fijn met het inpakken voor dinsdag. Misschien met het oog daarop maar gewoon het oorspronkelijke plan aanhouden en het vandaag lekker laat laten worden. Ook is het nu nog droog en wat het weer morgen wordt…. geen idee. Mocht het regen morgen, wat ik niet besteld heb, dan kan ik altijd nog naar iets binnen uitwijken. OKÉ, beslissing genomen vandaag Mount Edgcumbe House en we zien wel hoe laat we op de campsite terug zijn .

_1010894

 

 

Met een beetje geluk heb ik vandaag nog ergens wifi en anders wordt het morgen dat hij gepubliceerd wordt. Nu nog een klein stukje lezen, naar het toilet en dan is het alweer ferry tijd.

Net terug, 18.00 uur, van Mount Edgecombe house. Helaas was het huis net gesloten toen ik aankwam maar wel de stallen en de formal garden gezien. Het is een groot landgoed waar je uitgebreid kunt wandelen. Vind het achteraf erg jammer dat er vandaag de classic car show en Fayre waren want het was zeker het 1e gedeelte erg druk met mensen. Fayre hield in dat er veel eettentjes waren, stalletjes waar je van alles en nog wat kon kopen en voor de kinderen waren er de nodige luchtkussens. De car show vond ik niet zoveel voorstellen – er waren veel auto’s maar vond de opzet nogal chaotisch. Wat wel grappig was, was dat er een  supersnelle, knal gele Lamborghini naast 1 van de aller eerste auto’s stond. Was een mooi vergelijk van modern t.o.v. antiek. Hoop dat de foto’s hiervan goed gelukt zijn.

_1010891

Op de terug weg had ik geluk daar er een super lange rij stond voor de ferry terug. Stond denk ik een minuut of 5 in de rij toen er een mevrouw kwam met de mededeling dat de ferry die rechtstreeks naar de Barbican ging eraan kwam en dat mensen die daar naar toe moesten naar voren konden lopen. Ik bofte daar dus enorm mee. Anders had ik zeker nog 30 a 45 minuten in de rij gestaan. Aan boord in gesprek geraakt met locals die me een goed vis restaurant (Platters, tegenover de Edinburgh Woollen Mill) aanbevolen en ben daar nu neer gestreken ik heb hake (uitgesproken als heik), moet nog nazoeken welke witvis dat is – smaakt erg goed – met chips en salade. En een 1/2pint bitter. Vermoed dat ik hiervoor iets van £16,00 mag betalen. De vis is erg groot, goed van smaak en ook de frietjes en salade smaken prima.

 

Note: hake = stokvis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s