Dinsdag 8 + Woensdag 9 augustus – Riverside Campsite – Harwich International station – HvH – Utrecht Station – thuis

_1010947

Vannacht de nodige regen gehad maar gelukkig is het gestopt met regenen vanaf een uurtje of 5 schat ik. Ben tot 7.00 blijven liggen en kon toen zien dat het zonnetje haar best deed de wolken open te breken. Helaas is ze daar niet echt in geslaagd.

Eerste werk na het opstaan was de tent droog maken – deze keer gedaan met de grote MSR handdoek. Daarna de deuren open gezet zodat het goed kon doorwaaien. En voordat ik hem rond 9.30 in de zak deed was hij zo goed als droog. De binnenkant had ik meteen schoon gemaakt, evenals de haringen en hij is op goed door drogen na klaar om weer opgeruimd te worden – nadat ik het gaatje heb behandeld met Seamseal. Daar hoe ik hem niet weer voor op te zetten. Toen de tent “afgedroogd” was, me gewassen en haren in de plooi gelegd. Toen was het tijd om water voor thee en de oatmeal te koken. Omdat het vandaag de laatste keer was dat ik de brander gebruik deze ca 20. min vol open laten branden zodat hij goed schoon gebrand is. Als uitprobeersel nadat de thee uit de pan was deze met afwasmiddel en veel water terug op de brander gezet en aan de kook gebracht. Toen voorzichtig met de afwasborstel over de bodem en zijkanten van de pan gegaan. Daarna een gedeelte van het water uit de pan gedaan en aangevuld met koud water zodat ik nogmaals met de borstel goed door de pan kon gaan. Zo weet ik zeker dat hij goed schoon is. Thuis nog een keertje water met Hadex er doorheen doen en hij kan weer schoon opgeruimd worden.

Begin te merken dat ik handiger wordt met het gieten van water vanuit de pan – doch blijf een ketel makkelijker vinden. Ook omdat ik die als het avondeten klaar is meteen op kan zetten en thee kan maken. Nu deed ik dat alleen in de ochtend en ’s avonds ook weer verse thee vind ik toch wel zo fijn. Komend jaar gaat hij dus zeer waarschijnlijk gewoon weer mee.

Al met al zat ik om 10.30 op de fiets richting het station en stond om 11.30 op het juiste perron. Ik heb via Sainsbury gereden waar ik de 2 heb gevolgd tot in het centrum en toen de bordjes station. Daar waar ik de weg voor het station in moest stond een mevrouw van de GWR en haar gevraagd of links of rechts de betere optie was. Ik had inmiddels opgevangen dat er een incident was op het station. Ik moest gewoon de weg inrijden en bij een blauw hek naar binnen. Vreemd genoeg had ik vannacht gedroomd dat ik serieuze EH hulp moest verlenen op het station. Toen ik bij het hek aankwam zag ik de nodige politieauto’s staan, toegang (hal) was met lint afgezet en er stond een ambu. Nieuwsgierig als ik ben wilde ik natuurlijk weten wat het incident was. Aan de politiemevrouw gevraagd wat er gaande was maar ze mocht me niets zeggen op mijn vraag of er een terroristische aanslag was. Hier een link naar wat er is gebeurd: https://www.thesun.co.uk/news/4196312/plymouth-train-station-stabbing-man-dies-latest/. Morgen thuis dus maar eens nazoeken wat er nu precies aan de hand was. (In het kort – er is een man doodgestoken op het station.) Het incident is ongeveer 1 uur voordat ik op het station aankwam gebeurd.

Het GWR personeel begeleidde iedereen erg goed die het station in kwam en door het hek heen op de perrons merkte je niet dat het voor afgesloten was en er politie onderzoek gaande was. Petje af voor hen.

De trein kwam op tijd, moest deze keer alle tassen eraf halen, die gelukkig in een aansluitende wagon konden. Een vrouwelijke conductrice vertelde me dat ik ze allemaal mee de wagon in moest nemen. Had ik zeker 3x mogen lopen. Ze was niet helemaal wijs zullen we maar zeggen. Gelukkig begreep haar mannelijke vervanger dat dat niet zo handig was. Toen de tassen van de fiets af waren moest ik buitenom naar de volgende wagon – stilte coupe – waar een mooie stoel voor me stond. Doordat ik in Plymouth niets had kunnen kopen voor in de trein dat maar in de trein gedaan – broodje, zakje chips en hot chocolate met als score £7,99. Gelukkig smaakte het prima.

Uiteindelijk om 15.30 in Paddington Station, kleine vertraging, en een uurtje later was ik op Liverpoolstreet Station. Deze keer een andere route dan vorig jaar gereden. Heb het idee dat deze door rustigere straten loopt -en vond het nu prettiger fietsen. Maar kan ook zijn doordat het nu een doordeweekse dag is i.p.v. een zaterdag dat het wat rustiger was. Ik was nu wel een stuk zekerder in het verkeer, misschien heeft dat ook wel een stuk geholpen.

Op Liverpool Station een grote burrito en brownie met koffie als toetje op, het was tenslotte etenstijd. Kosten £14,00- zo’n dure burrito nog nooit gehad maar ja dat heb je met stationseten.

Toen dat op was nog een tijdje moeten wachten – uiteindelijk rond 18.10 kwam het spoor te staan waar ik moest zijn – spoor 8. En met de fiets mocht ik langs de vele wagons lopen die de trein lang is want het fietsgedeelte zat ook nu weer voorin. Deze keer niet in een afgesloten stuk maar gewoon tussen de zitplaatsen. Als alles goed gaat zijn we om 20.02 uur op Harwich International. Dan met de lift naar beneden, klein stukje – paar honderd meter – fietsen en dan inchecken. Hoop dat we deze keer eerder aan boord mogen dan de vorige keer.

(Toevoeging: Omdat de lift stuk was aan het einde van het perron, net na de trein, het spoor overgestoken en tegen de rijrichting in naar de ingang van Stana Line gefietst.)

Straks op de boot het laatste stukje van vandaag.

Helaas was mijn hoop op eerder aan boord mogen ijdele hoop – het was ca. 21.30 voor we aan boord mochten. Ik denk dat we met ongeveer 20 fietsers waren toen we aan boord waren. Aangezien ik het inmiddels aardig koud van het wachten had gekregen eerst een lange hete douche genomen. Daarna richting restaurant gelopen in de hoop dat ze tomatensoep hadden – er was uien soep waar ik totaal geen zin in had en dus maar voor Zweedse gehaktballetjes met aardappelpuree gegaan. Tenslotte nog een 1/2 pint bitter, toen naar bed en ik heb geslapen als een roos.

Zit nu voor de Duty Free te wachten tot we aangelegd zijn en van boord mogen. Wordt straks naar Schiedam of Rotterdam (we zullen zien) fietsen omdat we een zuidwesten wind blijken te hebben. Hopelijk lukt het om dit stuk zonder regen te fietsen. En alles voorspoedig gaat ben ik rond het middaguur weer thuis.

Het is uiteindelijk Rotterdam Centraal geworden – een mede-fietser ging ook die kant op en samen fietsen wel zo lekker. Na wat gezoek de juiste bordjes gevonden en natuurlijk ook weer met meer tegen- dan zijwind richting Rotterdam gefietst. Onderweg sloot een Engelse jongen aan (halverwege de 20). Omdat we blijkbaar aan de snelle kant waren is de andere fiets genoot afgehaakt en heb ik met deze jongen naar Rotterdam gefietst. Dit ging best heel aardig snel en ook de route viel niet tegen. Niet zo mooi als via de duinen vanuit Den Haag. Maar ja, je kunt niet alles hebben. Het was iets van 30 km. naar Rotterdam. Daar de trein gevonden, waar al de nodige fietsen in stonden dus ik mochten van de conducteur een ruimte opzoeken waar geen fiets afbeelding op stond. Later kreeg ik nog gezelschap van een meneer. uiteindelijk was ik rond 11.30 in Utrecht en rond twaalven weer thuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s