USA 2018

Afbeeldingsresultaat voor vlag canada

De kogel is door de kerk, nu ja… al een tijdje Afbeeldingsresultaat voor smily. Ik mag komend jaar in Canada en Amerika gaan fietsen. Van school heb ik gespaarde uren mogen opnemen waardoor ik heerlijk van Vancouver naar San Francisco kan fietsen in 81/2 week. De redenen dat ik weer terug wilde naar Canada en de USA is dat komende jaar Afbeeldingsresultaat voor 50 jaarwordt alsmede dat het dan ook 25 jaar geleden is dat ik bijna dezelfde route heb gefietst. Om beide heugelijke feiten te vieren deze extra lange vakantie.

Afgelopen week, herfstvakantie, heb ik de laatste hand gelegd aan de voorlopige routeplanning. Ik verwacht dat net als de afgelopen 2 jaar de thuis geplande, bedachte route regelmatig op de schop zal gaan. Door het uitzetten van een route en de dagafstanden te bepalen werd duidelijk dat Vancouver – San Francisco mogelijk is. Als dat niet was gelukt dan had ik vanaf Seattle gefietst.

Op maandag 25 Juni 2018 om 15.20 stap ik in het vliegtuig en stap dezelfde dag ook rond 15.20 in Vancouver uit. Daar blijf ik dan een paar dagen om aan de tijden te wennen, de stad te zien en wat allerlaatste inkopen (zoals Coleman Fuel voor de brander) te doen. Op dinsdag 21 Augustus vlieg ik weer terug vanuit San Francisco International en ben dan op woensdag 22 Augustus rond 9.15 uur op Schiphol. Zo heb ik na thuiskomst ook weer een paar dagen de tijd om te wennen, spullen op te ruimen en waar aan school te denken.

Bicycling the Pacific Coast

Hieronder een volledige route afbeelding van Vancouver naar Imperial Beach – op deze route van de ACA (American Cycling association)  heb ik wijzigingen aangebracht m.b.v. het boekje Bicycling the Pacific Coast van Vicky Spring en Tom Kirkendall. En natuurlijk fiets ik niet door naar Imperial Beach maar stop ik in San Francisco. Het stuk van San Francisco naar Imperial Beach komt misschien nog wel eens een andere keer.

bill thorness

Aanvulling: net voor de kerstvakantie nog een ander boek tegen gekomen: Cycling the Pacific Coast: the complete guide from Canada to Mexico door Bill Thorness. Deze is uitgegeven in November 2017 en dus fijn up-to-date m.b.t. de laatste routemogelijkheden en door erosie nu niet te fietsen stukken. Ik heb dan ook dankbaar gebruik gemaakt van zijn suggesties om de route nog meer te fine-tunen. Ook vind ik het fijn dat hij m.n. in de drukkere gebieden vaak geen gebruik maakt van de 1 of 101 maar de rustigere, kleinere weggetjes gebruikt. De vele sightseeing suggesties die hij doet zorgen ervoor dat er voor iedereen dingen in staan die de moeite waard zijn om te bezichtigen. Als basis gebruikt hij de ACA route die hij getweakt heeft.

Zowel het boek van Vicky Spring en Kirkendall alsmede het boek van Bill Thorness gaan mee op reis – in digitale vorm zodat ik ze onderweg als naslagwerk kan gebruiken.

Van bovenstaande 3 routes heb ik uiteindelijk mijn eigen route gemaakt. Onderaan de afbeeldingen heb ik de tracks die ik wil fietsen gezet.

Afbeeldingsresultaat voor PACIFIC COAST BIKE ROUTE

En de afbeeldingen die de route weergeven zoals ik het nu gepland heb:

vancouver - victoria
VANCOUVER – VICTORIA (BC) CANADA
port angeles - astoria 1
PORT ANGELES (WA) – ASTORIA (OR) USA
astoria - crescent city
ASTORIA (OR) – CRESCENT CITY (CA) USA
crescent city - bodega dunes
CRESCENT CITY – BODEGA DUNES (CA) USA
bodega dunes - sfo
BODEGA DUNES – SAN FRANCISCO (FIFHERMAN’S WHARF) (CA) USA

Tracks:

Vancouver – Victoria

Hornby Island

Port Angeles – Astoria

Round Quinault Lake

Astoria – Crescent City

Crescent City – Bodega Dunes SP

Ossagon Trail Loop

Bodega Dunes – San Francisco (Fisherman’s Wharf)

Hi Hostel Fisherman’s Wharf – SFO International Airport – scenic route (Of het deze route gaat worden, een kortere of met de Bart weet ik nog niet aangezien ik om 13.55 vanuit SFO vertrek en dus rond 11.00 uur moet inchecken. En daarvoor moet de fiets ook nog eens ingepakt worden. Wat inhoudt dat ik er eigenlijk toch wel rond 9.00 a 9.30 uur moet zijn.)

2 gedachten over “USA 2018

 1. stefinlatinamerica

  Hey Inge, Het ziet er me een superleuke tocht uit. Hele toffe fiets heb je ook. Mijn vriendin en ik zijn ondertussen ook in de zomervakantie al 6 jaar aan het fietsen. The Pacific coast route vanaf Vancouver staat ook al even op mijn verlanglijstje. Geniet van de trip en ik ben benieuwd naar je verslag.

  Like

  1. Inge's bike travels Berichtauteur

   Hoi Stef,
   Dank 😀 vind de Lamborghini zelf ook een toffe fiets.
   Klinkt goed al 6 jaar fietsen – aan 1 stuk of werken jullie ook tussen door?

   Mocht je de hele track willlen laat het dan even weten – dan mail ik hem.
   Ik ga zeker van de tocht genieten – ben stiekum de dagen aan het aftellen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s