Sawyer Squeeze Point One waterfilter

Dit jaar, 2018, neem ik voor het eerst een waterfilter mee omdat ik in ieder geval 1x een campground heb waar geen drinkwater is. Het geeft me ook wat meer vrijheid om als het zo uit mocht komen in een National Forest te overnachten. Daar zijn geen faciliteiten maar is altijd wel een meertje of riviertje om water uit te halen. Ik heb bewust voor de Sawyer gekozen omdat hij lekker licht is, een lange gebruiksduur heeft en ook als gravity filter te gebruiken is. De set zoals ik hem besteld heb bestaat uit 1x de Sawyer Squeeze Point 1 filter met hersluitbare bidondop, 3x waterzak 16oz 1x + 64oz 2x, verder een stukje grijze slang, 1 set inline adapters, coupling, backwash reinigingspuit, meshzakje. Daar heb ik zelf nog een setje extra inline adapters en Katadyn quick fill adapters bij besteld. Zo ziet het eruit:

Na inmiddels het nodige te hebben gelezen en filmpjes bekeken te hebben ga ik een aantal hacks toepassen vandaar ook de extra inline en quick fill adapters. Als 1e heb ik de bidondop vervangen door een dop van een O2 waterfles (750ml) – dit omdat deze perfect past op het filter en het beschermdopje hiervan niet los is zoals bij de Sawyer. De kans op verliezen is hier dus nihil. Ook past dit dopje uitstekend op de MSR 3in1 cap die op de waterzak en de nalgene waterfles zit. Bij de waterzak sluit het nu fijner af en vanuit drinkfles kan ik nu rechtstreeks drinken zonder eerst de blauwe dop te mogen verwijderen. M.a.w. gebruik op de Sawyer heeft dus geleid tot aanpassing op de 3in1cap.

Hack 1 – is dus het vervangen van de bidondop voor de O2 dop geweest

Hack 2 – het plaatsen van een kraanfilterzeef, in de filter, aan de kant waar het vuile en ongefilterde water het filter binnenkomt op deze manier wordt er meteen het nodige aan grotere stukken vuil tegengehouden.

Hack 3 – maken van het gravity systeem. Hiervoor heb ik nog vijverslang nodig waarbij ik 1 stukje ga gebruiken om tussen de 2 grijze inline adapters te plaatsen (grijs = vuil water). Dit stukje komt tussen de waterzak, met ongefilterd water, en het filter. Om dit aan de waterzak te vast te maken gebruik ik de coupling – deze draait mooi op de MSR dop en aan de andere kant van de coupling zit dan de grijze inline adapter. Het andere stuk slang gebruik ik om de 2 blauwe inline adapters op vast te zetten. Aan de ene kant zit deze vast aan de schone kant van het filter (drinkwater kant) en de andere kant kan ik in de dop van de nalgene waterfles steken. De waterzak hang ik of aan de fiets of aan een tak op de goede hoogte en door de zwaartekracht loopt het water dan mooi vanuit de waterzak de nalgene fles in. Als ik de slang geknutseld heb zal ik er een foto van plaatsen.

 

Uiteindelijk gaat het er dan ongeveer zo uitzien – als ik deze vakantie er een mooi plaatje van maak dan zal ik die toevoegen voor nu is het er eentje die ik “geleend” heb.

JB IN THE WILD-260610-094504

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s