Mifi Glocalme G3

Na langdurig nagedacht en veel gelezen te hebben over hoe ik in Canada en de States

glocalme g3

wifi verbinding wil hebben heb ik gisteren besloten de Glocalme G3 mifi (glocalme.com) aan te schaffen. Dit is een klein apparaatje wat fungeert als router zodat je via dit apparaatje je smartphone/ tablet of computer kunt verbinden met het internet. Ik heb voor deze gekozen omdat je niet alleen via een interne simkaart data kunt kopen maar je er ook 2 losse simkaarten in kunt stoppen van lokale providers. Op deze manier kun je altijd en overal, als er dekking is natuurlijk

Afbeeldingsresultaat voor smiley wink

, verbinding maken met het wereldwijde net. Deze mifi zou in 100+ landen moeten werken. Aangezien ik in Nederland geen internet op de telefoon heb kan ik hem ook hier of in andere Europese landen gebruiken. En natuurlijk in Azië en Oceanië wanneer de reizen me naar deze continenten brengen. Verder zit er ook een powerbank in van 5350Mah -die ik dan maar beschouw als ultieme back-up van de Xiaomi powerbank. Deze functie had er voor mij niet per se in hoeven te zitten maar goed soms zal het misschien handig zijn. Nadeel is dat het wel voor extra gewicht zorgt – 240gr. weegt de mifi. Moet ik maar wat gewicht verliezen dan compenseert dat weer

smiley

.

Volgens de recensies zou het verbinding maken en instellen van de mifi kinderspel moeten zijn. Ik ben benieuwd hoe makkelijk dat gaat. Als het goed is zou ik hem donderdag moeten ontvangen – lekker snel. Ik heb het besteld via amazon.de (Glocalme G3) en de snelle bezorging is omdat ik 1 maand gratis gebruik mag maken van de Prime verzenddienst.

Als ik in Canada ben bij Wallmart navragen wat de goedkoopste en handigste prepaid provider is en anders gebruik maken van de interne simkaart en een 1 GB North America package of 3GB Canada package via Glocalme. In de US zal ik of een prepaid kaart van AT&T aanschaffen of wederom gebruik maken van de interne simkaart en een 3GB data package for USA aanschaffen via Glocalme. De 1GB en 3GB packages kosten respectievelijk usd 14,00 en 34,00. Dus dat valt qua bedragen eigenlijk best wel mee. Op school maar eens checken bij de leerlingen hoeveel data zij verbruiken om een idee te krijgen wat ik vermoedelijk nodig heb.

Tenslotte de specs zoals te vinden op de glocalme website: GlocalMe G3 is a 4G LTE mobile hotspot with 4 inch LCD touchscreen. It could be used worldwide for all the countries. GlocalMe G3 could support peak download speed up to 150mbps and upload speed to 50mbps on LTE networks, and 3G WCDMA/CDMA & 2G GSM/EVDO networks are backward compatible. Up to 5 WiFi-enabled devices could connect with GlocalMe G3. With 5350mAh capacity battery, GlocalMe G3 could keep working for around 15 hours.

 1. Technologies: 4G LTE FDD/TDD, 3G HSUPA/HSDPA/UMTS, 2G GSM/GPRS/EDGE
 2. LTE Category 4 Mobile Hotspot
 3. Support LTE-FDD Band: 1/2/3/4/5/7/8/9/17/19/20
 4. Support TD-LTE Band: 38/39/40/41
 5. Support WCDMA Band: 1/2/4/5/6/8/9/19
 6. Support GSM 850/900/1800/1900MHz
 7. Support CDMA/EVDO: BC0/BC1
 8. LTE Download speed up to 150Mbps and upload speed to 50Mbps
 9. WLAN: WiFi IEEE 802.11 b/g/n, single band 2.4GHz
 10. Support maximum download speed to 5 devices
 11. Encryption: WPA2-PSK
 12. Screen: 4 inch LCD touch screen
 13. SIM card: 2 x NANO SIM slot
 14. USB Port: USB 2.0, MicroUSB 2.0
 15. Battery: 5350mAh Li-ion battery, working time for 15 hours
 16. Dimensions: 126.5 x 65 x 19 mm

Als ik de mifi gebruikt heb zal ik na de vakantie een aanvulling geven over mijn ervaringen m.b.t. het apparaat.

Tenslotte een  afbeelding met wat er in de verpakking zit en 1tje ter indicatie van de grote t.o.v. mijn smartphone.

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s