ZONDAG 1 JULI Saltery Bay – Fillongley NP

Aanvulling van gisteren – slaagde erin om rond 4en bij de ferry te zijn. Deze vertrekt echter pas om 6 uur dus vandaar dat ik nu genoeg tijd heb om dit alvast te typen. Ik was blij dat ik er was want ik zat er een paar keer goed doorheen vandaag. Morgen nog een antal klimmen en dan ziu het relatief vlak moeten gaan worden. Ben benieuwd! Heb geloof ik wel mijn doop gehad omq weer lang met de fiets weg te zijn – regen en veel heuvels. En ik maar denken ik ga rustig aan beginnen – heb ik een 500 kilometer of zo de tijd om het lijf weer aan deze cysieke inspanning te laten wennen. Nu ja, weet ik ook weer dat ik meer dan genoeg te behappen heb aan 60 km in heuvelachtig terrein. Eerst maar weer wat meer kilometers maken en dan kan ik vast weer wat meer aan op 1 dag.

Vandaag de ketting onderweg al opnieuw van een waxlaagje mogen voorzien – de vele regen had hem flink droog gemaakt. Vanavond nog een keer doen zodat de wax de nacht heeft om zich goed te hechten aan de ketting.

Verwacht verder niet echt meer bijzonderheden dus zal ik morgen verder gaan met de gebeurtenissen van die dag.

Vanochtend zat ik om 9.00 uur op de fiets – was om 5.00 uur wakker maar ben lekker tot 6.00 blijven liggen. De 1e ca 30 km vandaag waren wederom erg zwaar. Er zaten meteen 2 flinke klimmen die behoorlijk steil waren. Dus maar weer de 50 en/ of 100 meter tactiek toegepast. Bij Powell River had ik de ferry naar Little River – heb hem net op tijd gehaald. Hij voer om 11.50 en ik was er rond 11.30.

Op de ferry mijn pretzel met pizza prut gegeten en een kop koffie gedronken. In Little River wachtte ook weer meteen een flinke klim maar daarna werd het langzaamaan meer golvend en waren de korte niet te steile klimmen goed te doen. In Comox een voorraad voor 2 dagen ingeslagen aangezien ik geen boodschappen ga doen op Dennam Island. Er zijn inmiddels wel wat winkels maar wat ze hebben is volgens de gegevens beperkt. Zelfs de baby wipes niet vergeten deze keer – ben inmiddels heerlijk schoon door de wipes. Ook hadden ze een mooi maatje honing – 250gr – en het flesje is zeer goed na te vullen dus daar ga ik dankbaar gebruik van maken. Voor avondeten clam chowder gekocht – een soep gemaakt van een schelpdier.

Vanaf Comox heeft het af en aan geregent – niet hard maar toch. In Buckley Bay vertrok de ferry naar Denham Island. Ook naar Hornby Island en daar blijken inmiddels de nodige campgrounds te zijn – wel prive campings. Zoals gepland heb ik hem naar Denham gepakt – een oversteek van 10 minuten die ca Ca $10 kostte. De andere ferry was Ca $15. Aan de overkant zat meteen een lanfe steike klim – ik heb hem gelopen – ook zwaar genoeg met de fiets. Ik heb het nog niet gecontroleerd maar het is denk iets van 6 km naar Filongley Park – waarvan het meeste heuvel af. Dus wat wordt op de terugweg weer heerlijk klimmen. Ondanks dat ik zeker het begin op Dennam erg zwaar vond is het park de moeite waard. Er zijn maar 10 plaatsen – ik had geloof ik de laatste. Het ligt meteen aan het water en het uitzicht is erg mooi – morgen wat foto’s maken. Behalve “outhouses” en een watertap is er niets vandaar dat baby wipes nu erg fijn zijn.

Na aankomst de tent gezet op het grassige gedeelte achter de picknick tafel – het voorste stuk bestaat uit fijn grond – niet zo fijn om je tent op te zetten zeker niet als hij door haringen overeind moet blijven staan. Na de tent te hebben gezet en ingericht aan het avondeten begonnen – was inmiddels al weer 19.15 uur. Net aan het einde van de afwas begon het weer een beetje te regenen maardat duurde niet kang want het valt nu alweer met kleine bakjes naar beneden. Voor het weer had ik net zo goed in de UK kunnen zitten tenzij ze er een hittegolf hebben. Ik lig inmiddels schoon en wel dit te tikken daar het nog steeds best aardig 🌧.

Morgen zeggen de voorspellingen dat het 20° wordt en dat de zon schijnt. Hoop dat het waaar is want morgen staat in het teken van de was doen – heb ik door alle regen nog zteeds niet gekunt. Morgenmiddag – als de was droog is – wil ik een klein stukje fietsen en verder lekker niets doen, beetje labgs het strand lopen en de benen rust geven. Hornby Island ga ik dan ook laten schieten.

Nu nog een kopje thee drinken – met honing deze keer 😊 – en dan de oogjes toe. Ga ik morgen kijken of ik hier wifi verbinding heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s