Donderdag 5 juli – Rathtrevor – New Castle Island (Nanaimo)

Vanochtend een half uur eerder weg (8.30 uur) dan de andere dagen- het had zelfs nog wat eerder gekund maar de overbuurman kwam even kletsen. De tent net ingepakt, de rest trouwens ook, voor er een miezerbui viel. Rathtrevor uit betekend een steile klim op koude spieren doen – is ook nog eens een gemene klim dus ik had gisteren al besloten hem vandaag te lopen. Eerst maar de benen op warmen. Later vandaag bleek dat ik niet de enige was die dat deed want terwijl ik in Nanaimo op de ferry aan het wachten was een mevrouw gesproken die precies hetzelfde had gedaan. Eerst terug naar Rathtrevor – daar de weg genomen naar Nanaimo, de 19 of 19A ben effe kwijt welke van de 2 het is. De weg naar Nanaimo is niet erg fijn fietsen – er is veel verkeer en een slechte “shoulder” – ook het verkeer houdt hier niet veel rekening met de fietser. Kortom de 1e ca. 20 km waren niet leuk. In Nanaimo ga je over op een fuetspad en dat is meteen een stuk prettiger. Als je Nanaimo binnenkomt dan liggen er meteen de nodige winkel- en bedrijven tereinen. Hier heb ik geen boodschappen gedaan – acheraf handig geweest als ik dat wel had gedaan. Ik had toen nog het plan om eerst het museum te doen en daarna terug naar de ferry te fietsen – echter toen ik een dtukje Nanaimo in was begon het een beetje “iffy” te voelen. Dus maar meteen naar de ferry – had tenslotte avondeten bij me (maar had er graag een broodje of zo bij gehad). Lunch kon ik op het eiland kopen evenals drinken. Ik was bij de ferry net na elven en kon met de boot, eigenlijk bootje, mee van 12.00 uur. De overtocht is iets van 10 minuten. Op het eiland me geregistreerd en gelukkig waren er nog 3 plekken over – reserveren is hier dus misschien handig – heb plek 3 gekregen. Deze ligt gunstig tov de ferry, gazebo, toiletten, douches en bistro. Ook ligt het aan een groot grasved dwz als je het gravelpad oversteekt. De plek zelf ligt onder de bomen waar het barst van de muggen net als in het hele park. Iedere plek is ook voorzien van een raccoon-box ipv een bear-box omdat ze anders door alle spullen gaan. Ik heb er nu alle tassen en etenswaar + brander ingedaan. Het kleine kabel fietsslot dat ik bij me heb, heb ik gebruikt om het af te sluiten aangezien ze al geleerd hebben een stok eruit te trekken.

Nadat ik de tent had opgezet en verder alles had opgeruimd naar de bistro voor lunch gelopen – paar honderd meter – en een kaneelbroodje op met een pepsi. Voor onderweg een orange juice gekocht want ik wilde 1 van de trails gaan lopen. Als je de waterkant volgt dan kun je via de verschillende trails een rondje eiland lopen a 7.5 kilometer. En dat heb ik dan okk voor 80% gedaan. Ik kwam onderweg – op een uitzichtpunt – een Amerikaans stel tegen (Seatle). Gedrieen hebben we de laatste 1/3 gelopen waarbjj we niet helemaal de kust hebben gevolgd. Masr onderweg wel weer de bald eagle gezien, raccoons die schaaldieren of zo aan het vangen wsren en een mannetjes hert. Onderweg hebben we het over van alles gehad – schoolsystemen (zjj is muziekdocent, hij verpleegkundige), politiek, geschiedenis van Nederland etc., etc.. om 14.30 of daaromtrent aan de hike begonnen en rond 18.30 waren we weer bij het beginpunt. Toen eten gemaakt en gedoucht (kost Ca$ 1 per 4 minuten) en lig dit nu in de tent te typen aangezien de muggen me buiten opvreten. Voor de 1e keer is het zelfs warm in de tent de andere avonden kroop ik erin omdat ik het koud had.

Morgen naar Macdonald campground – weer eentje zonder douche geloof ik. Wil de 1e ferry vanaf het eiland hebben want het beloofd een redelijk lange dag te worden.

Museum dat ik hier ga missen ga ik in Victoria, althans is het plan goed maken. Daar schijnt een gelijksoortig museum te zijn maar dan een stukje groter.

Voor nu welterusten – hopelijk kan ik dit morgen posten – foto’s volgen vanuit Victoria.

En dan nu de beloofde foto’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s