Zondag 8 juli – Victoria

Vandaag, mezelf een uurtje later laten opstaan nadat ik redelijk heb geslapen in een kamer voor 6 personen. Daarna naar de lounge gegaan en mezelf wat gedwongen iets te eten (wafel met jam en fruitsalade met een glas jus d’orange). Toen de financien bekeken – was er steeds bij in geschoten – de verwachting van uitgaven patroon zoals ik thuis had verwacht klopt aardig. Morgen voor een dag of 10 geld opnemen in Port Angeles en kijken of wat ik aan Ca$ overhoud daar kan opmaken met de 1e US boodschappen.

Dadelijk als ik bjjgetankt heb kijken of ik ergens nieuw ondergoed kan kopen – 1 van mijn slips is miraculeus tussen wasmachine en droger verdwenen alsof het opgegeten is. Verder wil ik kijken of de bikeshop waar ik langs kwam wat ketting wax voor me heeft- heb nog een 1/2 flesje (ca. 12ml) maar met nog wat regen ben ik daar snel doorheen.

Nu terug naar vanochtend. Na het ontbijt rond 9.00 uur naar het centrum gaan lopen omdat ik dan wat foto’s kon maken zonder last te hebben van massa mensen. De foto’s die ik wilde maken heb ik nu ook kunnen maken. Als 1e heb ik foto’s gemaakt van een heg die in 2 walvissen is gesnoeid met een mooi bloemperk eromheen. Daarna ben ik langs het water nasr de government buildings gelopen aangezien het ook dazr nog rustig was. Hier heb ik meteen de rondleiding van 13.00 uur gereserveerd (en kost ook nog niets. Top!). Het BC museum ligt tegenover de regeringsgebouwen – hir begonnen aan mjjn dagje tourist spelen. Ik vind het een mooi museum, lekker interactief en mooi en ruim opgezet. Heb hier een stukje van de first nations, British settlers, wildlife en klimaat gezien. Daarna ben ik nog over de Egyptische tentoonstelling gelopen. Deze lijkt een beetje op die een paar jaar terug in Nederland, Leiden dacht ik, was. Toen was het tijd voor een vroege lunch – achter het museum stonden foodtrucks met verschillende soorten eten. Heb voor een verse burger gekozen, de 1e, hij smaakte nog prima ook. Niet te vergelijken met die “rommel” van de Mac of Burgerking. Na de burger naar de regeringsgebouwen gelopen waar op een kleine 50 meter daarvoor de gay parade langs kwam. Ik ben lekker op de trappen van het gebouw gaan zitten en heb het op afstand aan me voorbij laten gaan. Hier heb ik voordat de rondleiding begon naar een sketch gekeken over het ontstaan van Victoria. Na de sketch moest iedereen van de 13.00 rondleiding verzamelen en mochten we eerst door beveiliging (alles werd net als op het vliegveld gecontroleerd). Toen iedereen er door heen was begon de tour en aangezien we foto’s mochten maken heb ik er een heel aantal gemaakt. Het gebouw is luchtig en ruim opgezet met mooie details aan oa. glas- en muurschilderingen. Na een 45 minuten kwam de tour ten einde en ben ik naar Beacon Hil Park gelopen – nu merkende dat de beentjes best wel moe werden en aangezien ik ook naar de toilet moest en wederom langs het museum kwam ben ik naar binnen gegaan en zit ik nu, dit te tikken, bij te komen in de lounge net naast de ingang. Als ik zo terug ga lopen richting de Backpackers Inn dan ga ik onderweg een lekker ijsje eten, ook de 1e. En misschien ook wel kijken wasr ik vanavond ga eten want dan duurt het vermoed ik wel weer even voordat ik zelf niet hoef te koken. Denk iets van een pub maaltijd – er zit een “pub-wijk” niet ver van de Inn. En heb ik meteen wat minder Ca$ over.

Dus tot vanavond… met de rest van vandaag.

Inmiddels lekker gedoucht, gegeten en weer terug in de Backpacker’s place. Nu nog even de foto’s uitzoeken en uploaden. Dan rchting bed om in te pakken wat ik niet meer nodig heb en de laatste batterijen op te laden. Dan misschien nog even wat lezen en dan hoop ik een goede nachtrust te hebben. Ik heb toch weer heel wat afgelopen vandaag.

Morgen op naar de States – ben benieuwd hoe het gaat want er zit in ieder geval 1 stevige klim in en een aantal wst kleinere. Vanuit Port Angeles is het steeds een stukje hoger klimmen. Fairholme – ligt dan ook op een heuvel.

Tijd voor foto’s:

Lopende naar downtown.

Legislative building.

Museum.

Uitzicht vanuit het museum over de haven.

Lunch.

Rondleiding door de legislative buildings + sketch.

Wt is er door de kunstenaar fout gedaan in het wapen?

De uirstekende tong van de geit. Die had een dichte mond moeten hebben. Heeft te maken met het symbook van macht.

Beacon Hil Park

Totempalen bij het museum (op de terugweg)

3 gedachten over “Zondag 8 juli – Victoria

 1. Ria

  Mooie foto’s Inge! Ben nu de foto’s met terugwerkende kracht op al je blogs aan het bekijken, maar dan wel op de computer ipv op mobieltje, leest/kijkt stuk comfortabeler. Foto’s geven mooie indruk van wat je allemaal onderweg tegenkomt. Groet, Ria

  Like

 2. Ria Bakermans

  Ik vind het allemaal mooie foto’s – had ik ook wel allemaal in het echt willen zien. Maar helaas.
  In ieder geval dat jij het naar je zin hebt. De walvissen zijn heel bijzonder, dat knippen moet je wel in je handen hebben. Dus nu op naar de States. Nog een mooie tijd toegewenst. mama

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s