Maandag 9 juli – Victoria – Fairholme

Mezelf vandaag een uurtje langer blijven liggen gegeven – net na zevenen opgestaan, gewassen en de laatste dingen weggeruimd. Daarna mijn waterfles en thermos mee richting lounge genomen. Kon ik ze meteen op de fiets doen – de thermos eerst gevuld met kamille thee en daarna de fkessen op de fiets gedaan. Toen weer fruitsalade en een wafel met jam gegeten + een glas jus d’orange gedronken. Heb ik in ieder geval wat vitamientjes binnen. Zat aan tafel met Zuid-Afrikanen die hier een bruiloft hadden en kinderen in Vancouver hebben wonen.

Om negen uur, of daaromtrent, vanuit het hostel naar de ferry gereden – kleine 10 minuten. Daar aangekomen het advies gehsd mijn Ca$ bij een exchanfe bureau om te wisselen voor US$ in geval de bank mijn jaart zou weigeren – goed advies moet je altijd opvolgen en dus nsr de exchange gefietst. Dit lag een blok omhoog dn 1 naa.r links. Van de dollors fie ik nog had US$ 79 gekregen. Een mooi begin voor de oversteek naar Port Angeles. Bij de douane mocht ik er al meteen $6,00 betalen voor de permit om de States in te mogen. Verder aan boord koffie en een koek op. Dus het kwam al meteen goed van pas.

Aan boord – met het wegzetten van de fiets – 2 andere fietsende bikepackende vakantiegangers ontmoet. Dit waren 2 toffe Canadese dames, ietsje ouder dan ik, die een week in Wahington gingen fietsen en in hotels, B&B enzo verbleven. Gedurende de boottocht hebben we heerlijk zitten kletsen over oa de verschillende onderwijssystemen. 1 van de 2 was LO docent en nu volledig dekaan. De andere dame was een horticulturist (goed woord?). Lijkt wel of deze reis in het teken van docenten ontmoeten staat 😎. Het 1 stuk vanaf de ferry zouden we hetzelfde fietsen en zjjn elkaar dan ook een paar keer onderweg tegen gekomen. De laatste keer was in Joyce – vanaf hier liepen onze routes anders. In Joyce mijn babywipes gekocht en beef jerky dan wist ik zeker dat ik vanavond svhoon mijn bedje in zou rollen en wat hartigs onderweg was ook wel lekker – de rest zou ik in Fsirholme bij de general store wel kopen. Deze bleek niet veel te hebben dua mjn noodmaaltijd aangesproken en alleen (choco-) melk, muesli repen en koeken gekocht voor morgen zo kan ik vooruit tot Forks.

Na Joyce 2 flinke klimmen gehad – die me best de nodige energie hebben gekost maar heb niet hoeven lopen – wel in stukken van 100, 500 meter enzo naar boven gereden. In Joyce ook mijn regenjas aangedaan aangezien ik al een tijdje in de miezer had gereden en het nu harder regende. Niet ideaal want je wordt van binnen en buiten nat. De temperatuur was ook niet geweldig hoog maar het vele klimmen hield ne aardig warm en met regenjas aan was het vaak te warm. Onderweg een stukje vervoerd door een pickup van wegwerkers omdat je als fietser/voetganger niet mag langs stukken waar ze met machines aan het werk zijn. Denk dat ik een kilometer of 5 in de auto heb gezeten. Het laatste stuk was veel langs Crescent Lake een groot meer wat helaas door de regen minder mooi was als met droog en zonnig weer. Het meeste klimmen was nu voorbij maar kon toch goed voelen als we wer een stukje omhoog mochten. I, was dan ook blij toen ik uiteindelijk in Fairholme was, rond 18.30 uur. Toen een plekje op de campground uitgezocht, tent gezet, gewassen, eten gemaakt, de afwas gedaan en bovenstaande getikt. Nu is het tijd om te gaan slapen aangezien ik morgen mag beginnen met een lange klim uit Fairholme. Het doel morgen is How Oxbow maar het zou ook best Bogachiel SP kunnen worden – hangt af van de beentjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s