Zaterdag 21 juli – Tillamook – Pacific city by bike + to Lincoln city by car

Vannacht een koude nacht gehad – net na zevenen was het 11° wat inhield dat de tent goed met condens beslagen was. Maar daar hebben ze papier voor uitgevonden. Dus met papieren handoekjes uit de wasruimte veel vocht van de tent weten te halen alvorens ik hem heb ingepakt. Omdat we bij Meyers (grote winkel) zouden ontbijten – voor mij alleen een grote warme chocomel – alleen water gekookt voor in de thermos. Omdat het inpakken nu zonder ontbijt vlugger gebeurd was zaten we om 7.30 of daaromtrent al op de fiets en rond 7.45 waren we bij Meyers. Om 8.30 reden we daar weer weg, na ook wat eetbaars (cliff bars en bananen voor mij, te hebben gekocht. Roger had geloof ik alleen iets van fig bars gekocht.

Net buiten Tillamook begonnen de eerste beklimmingen. Ze waren niet hoog maar het was wel steeds stijgen, dalen, stijgen etc. dit was tot aan de stevige (6 a 8 % stijgingspercentage) klim net na Cape Lookout. Ik ben best trots op mezelf want ik heb de hele klim gefietst, behalve de paar meter na het stoppen om de fiets op een net wat vlakker stuk te zetten. Omdat dat het weer opstappen makkelijker maakt. Tegen het einde van de klim moest ik wel vaker stoppen om de hartslag weer terug te brengen… maar het is me gelukt. Joepie! 😃😄😆 De afdaling was erg lekker en lang, de klim was iets van 2+ mile lang dus de afdaling zal ook zoiets zijn geweest. Topsnelheid was vandaag afgerond 60km. Na de afdaling gestopt bij een kleine convenience store voor koffie – hier vertelde de mevrouw ons dat er vandaag en morgen in Pacific City boot festiviteiten waren en dat de campings dus wel eens vol konden zijn. Ze gaf ook aan dat er na 2 1/2 a 3 mile een SP zou zijn (Walen SP als ik het goed heb onthouden) – Roger had bedacht dat hij daar wilde stoppen maar ik had voor mezelf besloten dat ik door naar Pacific City wilde, het was pas 12.30 uur, omdat dat goed voelde en het was nog maar iets van 8 mile. Dus net buiten het SP zijn onze wegen gescheiden. Om 13.30, of zo iets, was ik in Pacific City en bij de campings gecheckt of ze een plekje hadden maar dat was niet zo. Dus aan 1 van de camphosts gevraagd wat een goede plek zou zijn voor een lift naar Lincoln City. Ik had al eerder bedacht te liften als er geen plek voor me zou zijn. Hij gaf aan dat als ik een half uurtje wilde wachten – zijn shift zou er dan opzitten – dat hij me naar Lincoln City zou brengen (22 mile met veel steile maar korte klimmen). Zou ik eigenlijk morgen doen. Ik heb heerlijk op een bankje een cliff bar gegeten, kopje thee gedronken en toen hebben we samen de fiets op de truck gebonden, de tassen in de cabine gezet en heeft hij me met Gracy, de hond, naar het SP gebracht. Super lief van hem! Ik wist dat ze bij Devil’s Lake SP hiker/ biker sites hadden en dat ik dus altijd plek zou hebben. Ik sta hier nu voor 2 nachten – heb ik heerlijk een niets doe dag morgen en hoef ik geen extra dag in te leveren. Iets in me vanochtend zei dat als ik naar Pacific City zou gaan alles geregeld zou worden. En dat is ook zo!

Toen ik aankwam op de hiker/ biker plaats in het SP waren er 3 mannen (vader met 2 zonen – leeftijd 60, rond de 25 en begin 20 schat ik). Later kwamen er nog 3 mensen (vader (Steve), moeder (Karen), dochter (Stephanie) op recumbants – had ze vanuit de auto al gezien). En nog later kwam een koppel wat ik in Twin Harbor SP al had ontmoet. Het echtpaar, dochter en ik zouden bij een Thai restaurant gaan eten, waar zij al eerder hadden gegeten. Het andere koppel ook gevraagd of ze mee wilden. We zijn er met zijn zessen naar toe gelopen, ca 3km.), hebben er heerlijk, gezellig en niet duur gegeten – family style en dus lekker alles met elkaar gedeeld. De dochter van het echtpaar zit ook, hoe kan het ook anders, in het onderwijs. Ze geeft groep 1 en 2 les. Kortom ik heb een heerlijk ontspannen, gezellig eind van de middag en avond gehad. Zij vertrekken morgen naar hun volgende bestemming. Ik ben benieuwd welke fietsers ik vandaag ga ontmoeten.

Ontdekking die we hebben gedaan is dat, in ieder geval hier, in de bearlockers of misschien beter gezegd raccoonlockers stopcontacten zitten waarin usb kabels aangesloten kunnen worden om devices op te laden. Daar ga ik morgen heerlijk gebruik van maken. Dan is zondag alles weer 100% opgeladen.

Morgen ga ik lopen naar een factory outlet met iets van 100 winkels – ben nieuwsgiering wat ze allemaal hebben. Met een beetje geluk hebben ze ook armstukken. En op weg daarna toe zit ook een supermarkt dus kan ik ook boodschappen doen, voor in ieder geval zondag. Of ik morgenavond ga koken weet ik nog niet misschien ga ik wel weer naar de Thai, ben ik voor $15,00 klaar en heb ik goed gegegeten. Daarna zal het wel weer een tijdje duren voordat ik uiteten (kan) gaan. Voor de rest ga ik morgen heerlijk luieren. De was hoef ik niet te doen – die heb ik met de hand na het douchen gedaan. Dit is de 1e campground tot nu toe met een afwas gelegenheid – werkte ook goed om de was te doen.

Aanvulling – er zijn in Tillamook 2 campgrounds (private) eentje als je Tillamook inkomt (voor de cheese factory aan de rechter kant) en de andere precies aan de andere kant van Tillamook (aan de linkerkant – deze ligt aan een riviertje.

Nu is het weer tijd voor bed – na 10en – voordeel ik kan morgen lekker langer blijven liggen.

Onderweg naar de Cape Lookout klim

Tijdens de klim

De recumbants met Steve, Karen en Stephanie

Een gedachte over “Zaterdag 21 juli – Tillamook – Pacific city by bike + to Lincoln city by car

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s