Vrijdag 27 juli – Bullards Lighthouse SP

Vandaag lekker uitgeslapen, was wel vroeg wakker masr hoefde niet op dus data op mijn planner aangepast, een stukje gelezen en de oogjes nog een keer dicht gedaan. Om 8.00 uur opgestaan en gewassen. Daarna rustig aan theewater gekookt, yoghurt gegeten en thee gedronken. Toen de batterijen van de hoifdlamp aan de lader gegangen en spullen die in de was moesten bij elkaar gezocht. Katja was tegen die tijd ook klaar en naar de laundromat gereden. De brug over aan de rechterkant zit een winkelstaat met supermarkt, drogist, laundromat ed.. nadat de was was gedaan zijn we naar Old Bandon gereden en zinn we in een bakery belad waar we koffie met een cream cheese bafel op hebben. Hier hadden we ook wifi, laundromat had het niet, zodat we de mail konden checken en ik het blog van gisteren kon uploaden verder het weer gecheckt in de richting die Katja graag wilde maar er was code rood voor luchtvervuiling en vuuralarm. Dus toen heeft ze de knoop definitief doorgehakt om met mij mee naar SFO te fietsen. In Marin Headlands heeft ze nu ook een bed geboekt. Vanuit SFO wil ze alsnog kijken of ze inland kan gaan.

Nadat dit allemaal gedaan was hebben we een stuk met de fiets aan de hand door Old Bandon gereden – de buitenkant van de gebouwen zinn hier mooi van hout. Ook hebben we “Henry the Rockfish” gezien. Dit is een vis gemaakt van plastic zwerfafval om bewustwording te kweken voor de grote hoop plastic afval. Daarna op de fiets gestapt en naar de Marina gereden, was een kippe-eindje, hier nog wat foto’s gemaakt, geken naar nensen die met krab kooien in de weer waren en van de zon genoten – die inmiddels was doorgebroken. Na een uurtje ofzo zijn we wederom op de fiets gestapt en aan de terugweg via de supermarkt begonnen. Hier eten voor vandaag, vers, en de basis voor morgenavond ingeslagen. Voordeel van maaltijden met zijn tweeen maken is dat je gezonder eet. Voor Katja is dat warm eten, at anders brood met salade en voor mij is dat meer verse groenten eten – ik at anders alleen wat er aan groenten in een kant en klaar gerecht zat. Met af en toe blauwe bessen en iedere dag 1 of 2 bananen. Dus win win voor ons beide. Na ons bezoek aan de supermarjt terug nasr het SP en hier alles gedropt en een tijdje van het zonnetje genoten. Helaas begon rond 16.30 de mist weer te komen dus naar het lighthoyse gereden voirdat het helemaal in de mist zou verdwijnen. Het lighthouse ligt op iets van 2.5 mile van de campsite. Het lighthouse lag mooi gesitueerd aan het water, gebouw zelf is zes- of achthoekig, ben ze vergeten te tellen😉, ipv vierkant wat je vaak ziet. Het is ergens in 1800 gebouwd en er heeft een vuurtoren wachter 37 jaar en een andere 42 jaar gewoond en gewerkt.

Na terugkomst zijn we aan het eten begonnen, haute cuisine campingstyle – salade met pesto pasta waar blauwe schimmelkaas en Tillamook kaas doorheen gemengd was. Het smaakte ons beide prima.

Tussen door met een paar geariveerde andere bikers gesproken – N

ederlandse broer en zus van begin 20, en een Zwitser van achterin de 20, schat ik.

Nu is het weer bedtijd – morgen geen uitslapen. We gaan dan naar Humbug SP en mogen iets van 1800 feet aan hoogte meters overbruggen met net voor het park een klim van 5 mile. De afstand is dacht ik 32 mile – maar met het klimmen zal het best weer pittig worden.

Zodra er weer internet is zal ik de foto’s van vandaag toevoegen en alles uploaden.

Bandon

Lighthouse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s