Zaterdag 28 juli – Bullards Beach SP – Mountain Humbug SP

Vanochtend om 6.15 opgestaan – ietsje later dan normaal omdat vandaag een relatief kort ritje is (62 km). Katja was rond zevenen op en beide waren we bepakt en bezakt om 8.45. Toen begonnen aan het stuk naar Langlois. Het stuk na Bandon had de nodige pullouts naar het strand waarvan we er een paar hebben gedaan. En er ook lekker wat foto’s gemaakt. Ook de temperatuur begon vandaag op strand weer te lijken – zonnig en rond de 25°. Kortom het was lekker fietsweer. In Langlois gestopt bij de bakery en deli – ik heb mezelf verwend met een turkey/ cranberry sandwich en cappucino. Katja heeft het brood opgemaakt wat ze nog had. Nadat we een klein uurtje hadden gezeten in het zonnetje aan de picknick tafel bij de deli de waterflessen gevuld en de toilet met een bezoek “vereerd”. Toen op re fiets gestapt om naar Denmark te fietsen. Dat was maar een paar mijl. Denmark bextond uit een paar huizen en verder niets dus door richting Port Orford, we waren inmiddels over de helft. Helas kredg ik net voor Port Orford een maga, super spijker in mijn achterband – joekel van 3 1/2 a 4 cm lang – moest hem er met mijn multitool uithalen. Was fijn dat we met zijn tweeen waren want dat maakte het wiel eruit halen en binnenband wisselen een stukje makkelijker. Al met al heeft ons dat iets van 45 minuten gekost en hadden we fijn zwarte handen. Toen we daarna, kleine kilometer, Port Orford inreden meteen nasr de supermarkt gereden – de nodige boodschappen gedaan en de handen goed gewassen. Net buiten Port Orford was weer een mooue pullout met overlook op de zee, rotsen en een stukje strand. Hier ook lekker even gezeten en een… jawel.. stroopwafel gegeten. Ze wzren lang niet zo lekker als die bij ons masr dat zal de versheid wel zijn geweest. Toen azn de klim voor Humbug SP begonnen – ik vond hem enorm meevallen. Stijgingspercentage was erg goed te doen – denk iets van 3 a 4%. We arriveerden rond 17.00 uur bij het oark dus registreren en een plekje zoeken. Terwijl we dit deden kwamen we ook de Zwitserse jongeman tegen die we gisteren op Bullards hadden ontmoet en dus even bij gekletst.

Toen de tenten gezet, lekker en warm gedoucht (ook de koersbroek, shirt enzo van vandaag mee ondef de douche gewassen – hoop dat het morgenvroeg droog is andeds mag het achterop de fiets drogen) en daarna gegeten. Na het eten gezellig met de Zwitser zitten praten tot het bedtijd werd.

Fijne van vandaag was de hoferectemperatuur in vergelijking met de voorgaande dagen – hop dat het zo blijft en ’s avonds nog langer een stukje wsrmer blijft.

Nu tijd om de rit van morgen door te lezen – wordt veel klimmen als ik het goed heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s