Maandag 6 augustus – MacKerricher SP – Manchester KOA en dinsdag 7 augustus – Manchester KOA (rustdag)

Gisteren ipv naar Mendocino of 1 van de andere SP te gaan met met Koen, Eelke, Spencer en Michel mee naar Manchester KOA gefietst. In het begin wilden de benen niet echt masr na een kilometer of 25 ging het beter. Reden dat ik door ben gefietst is omdat er weer veel hoogtemeters in zaten en het gezelliger en fijner fietst in een groep – mits je dezelfde snelheid rijdt. Spencer en Michel waren steeds sneller dan ons maar dat gaf niet want die wachten regelmatig en zo hebben we samen gelunched, koffie gedronken en het laatste stuk naar de KOA zo goed als samen gereden. De KOA is een fijne camping met hiker/ biker rates ($10) – net zo duur als MacKerricher maar met veel meer luxe. (Een betere camping om een rustdag door te brengen.) Er zijn hier wasmachines en drogers – waar we gisteren met z’n allen meteen gebruik van hebben gemaakt – verder zijn er hier cabins te huur voor wie niet in een tent of caravan wil slapen, er is free wifi, een zwembad(je), een overdekte kookplaats voor tenters met electrische kookplaten, magnetron en afwasbakken met echt heet water en de nodige stopcontacten om devices op te laden. Verder is er een mini- winkeltje met wat basisartikelen zoals melk, eieren, wat blikken, wasmiddel ed.. Manchester zelf is iets van 3/4 mile voorbij de KOA en heeft een ACE hardware met daarnaast een grocery/ deli en een post office. Vandaag even naar toe fietsen om eten voor vanavond en de lunch te kopen.

Nu terug naar gistetenochtend – we zijn rond 9.30 vertrokken n zijn over de oude weg naar Fort Brag gefietst – de oude weg omdat hij nu alleen toegangkelijk is voor voetgangers en fietsers. En ook maar gedeeltelijk nog bestaat omdat ze het SP een stuk willen vergroten en de natuur zijn gang willen laten gaan. In Fort Brag een pharmacy en grocery stop gemaakt. Daarna zijn we verder richting Rusdian Gulch SP, Mendocino, Van Damme SP gereden en net na van Damme SP langs het water hebben we een eet en drink stop gemaakt. Heb hier een lekkere bagel op en een kopje thee. Daarna zijn we de route over de 1 vervolgd via de nodige heuvels die steeds fijn op en neer gingen – met stijgingen tussen de 10 en 15%. Die van 10 a 11% kan ik inmiddels redelijk op fietsen masr die van 15% heb ik (net als Koen en Michel) gelopen. Dit was weer het eerste lopen sinds noord Oregon. Ik ben wel sinds 2 dagen mijn noodmedicatie (Azytrophemine) aan het slikken, had last van mijn luchtwegen vermoedelijk getriggerd doir het fietsen in het binnenland, de vuurtjes ’s avonds en het knuffelen van Shelby. Door de Azy neem ik weer wat makkelijker zuurstof op en vermoed dat me dat nu enorm helpt om de mannen (Koen en Eelke) bij te houden. Ook helpt het om de heuvels zonder steeds te moeten afstappen om de hartslag rustiger te laten worden op te fietsen. Ook is het fijn achter Eelke te fietsen omdat zijn tempo voor Koen en mij uitstekend te volgen is waardoor je het langer volhoudt. Nadeel van de Azy is dat ik nu wat meer last heb van dunne stoelgang maar goed dat is dan maar zo tot SFO.

Onderweg hebben we in Elk een koffiestop gemaakt – hadden goede koffie (wel aan de prijs) en er zit ook een grocery. Waar wij geen boodschappen hebben gedaan en dus op de KOA boodschappen hebben gedaan. Koen, Eelke en ik hebben gedeeld met de boodschappen en Eelke heeft van wat we hadden een 5 sterren maaltijd gekookt (rijst met omelet en spinazie). Koen en ik hebben daarna de afwas gedaan.

Uiteindelijk waren we rond 18.00 uur op de KOA, tenten gezet, gedoucht, wasmachines aangezet, blogs geupdate, althans voor zover ik de foto’s in de gallerij had staan – straks die van gisteren en eergisteren er nog even in zetten en vanavond die van vandaag. Aangezien we pas laat aten, Franse stijl 😉 ook pas laat in bed. Vannacht goed geslapen maar wel vanochtend met regen wakker geworden ook is het erg mistig momenteel. Ik vermoed dat met een uurtje of wat het zonnetje wel langzaamaan zal doorbreken aangezien er af en toe wat lichtere stukken lucht te zien zijn. (Ik zit dit nu in de tent te tikken – is hier 8.10 uur s’ochtends.) Bij de andere begint er nu ook langzaamaan aan wat leven in de brouwerij te komen – iedereen begint de kilometers nu toch wel een beetje te voelen. En blij dat ik vandaag een rustdag heb om een beetje bij te tanken. En ook dat de nog resterende kilometers nog een rustdag of 2 hebben alsmede een dag met weinig kilometers.

Mijn voorlopige resterede planning ziet er als volgt uit:

Dinsdag 7 aug – rustdag Manchester KOA

Woensdag 8 aug – Manchester KOA – Stillwater Cove Regional Park

Donderdag 9 aug – Stillwater Regional Park – Bodega Dunes SP

Vrijdag 10 aug – Bodega SP (rustdag)

Zaterdag 11 aug – Bodega SP – Samuel P. Taylor SP

Zondag 12 aug – Samuel P. Taylor SP

Maandag 13 aug – ? extra in te vullen dag

Dinsdag 14 aug – Samuel P. Taylor – Marin Headlands hostel

Woensdag 15 aug + donderdag 16 aug – Marin Headlands hostel

Vrijdag 17 aug – Marin Headlands – SFO Fisherman’s wharf hostel

Zaterdag 18 + zondag 19 aug Fisherman’s wharf hostel

Maandag 20 aug – Fisherman’s wharf – SFO international airport

Dinsdag 21 aug – weer thuis

Ben ondertussen naar Manchester op en neer gefietst (ca 3 1/2 km retour) en zit nu al een tijdje in de campers kitchen – devices opladen en het lzatste stukje blog te typen. Dadelijk in het kantoortje checken of ik mijn batterijen daar mag opladen – dan ik ik een stukje gaan lopen en daarna douchen zodat de handdoek dan vanavond weer netjes droog is. Het zonnetje is helaas nog niet echt tevoorschijn gekomen en heb dan o

ok vrolijk mijn donsjas weer aan.

Nog geen foto’s van de KOA gemaakt – straks nog even als ik eraan denk.

Turkey Vulture

Eelke

Koen

Onderweg

Lunch stop

Op de KOA

.

Een gedachte over “Maandag 6 augustus – MacKerricher SP – Manchester KOA en dinsdag 7 augustus – Manchester KOA (rustdag)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s