Zaterdag 4 augustus – Burlington SP – Standish-Hickey SP

Vanochtend om 6.0 uur op en bepakt en bezakt op de fiets om 7.45 uur – inpak record! Op de weg was het nog heerlijk rustig en ook de temeratuur was heerlijk koel. Helaas wel road-kill gezien – dode jonge vos en een possum. Rond 9.15 fietste ik Miranda binnen waar ik eerst een stop heb gemaakt bij een burlworker – die mooie tafels, beelden e.d. uit redwood hout maakte – toen ik met de eigenaar buiten stond te praten zag ik 2 fietsers voorbij komen – bleken Michel (Canada) en Spencer (Oregon) te zijn – die ik even later in de diner tegen kwam. Hier samen even gezeten, Katja voegde zich wat later ook bij ons en nadat we wat gegeten en gedrinken hadden samen een stuk opgefietst – tot Garberville (op ca. 40km.). Hier zijn Katja en ik Garberville in gereden om wat te drinken en eten. Helaas is het eten me niet goed bekomen – had na de lunch (helft niet eens op) totaal geen kracht meer in de benen, terwijl ik toch echt genoeg had gedronken en gegeten. Ik vermoed dat het eten, gekoppeld aan de plotselinge 33° + vermoeidheid ervoor zorgden dat ik niet echt meer iets kon beklimmen. Zelfs de minste stijging moest ik terug naar 24 (voor) en 36 (achter). Na 60 km had ik het gezien – moesten er nog ca 15 – en ben ik de 101 opgereden, Katja heeft de route vervolgd, en ben bij een 911 voor automobilisten paal gaan staan met de duim omhoog. Na een minuut of 10 stopte er een personen die me meenam. Hier gezellig gekletst met Matt, de bestuurder, en na een minuut of 12 waren we al bij het park. Ingecheckt, naar de hiker/ biker gereden waar Jasper, Maartje en Stephan al waren. Michel en Spencer hadden net voor mij ingecheckt. Toen eerst onder de gazebo mijn waterfles leeg gedronken en wat chocolade gegeten in de hoop dat dat voor wat energie zou zorgen. Na iets van een halfuur mezelf overeind gesleept en de tent opgezet, toen die stond kwam Katja binnen en was de familie weer compleet en uitgebreid met Michel en Spencer.

Daarna gedoucht, was gedaan en rustig gezeten. Tegen zessen zijn we met z’n allen naar de deli/ restaurant/ grocery aan de overkant van de weg gegaan om te gaan eten. Toen we aankwamen speelde er een bandje country&western. Nadat iedereen eten en drinken had besteld zijn er wat groepsfoto’s gemaakt (moet de volledige nog krijgen) – het was voor iedereen een hamburger, in de verschillende varianten, en pie na. Rond 20.15 zijn we weer richting de tenten gelopen, hebben we e-mail uitgewiseld, heb ik foto’s om bij de blogs te voegen vast in de gallery gezet en daarna was het bedtijd. Ik zit dit nu in de tent te typen aangezien de muggen weer goed huishouden – heb er weer een beet of 15 bij gekregen vermoed ik.

Morgen staat iedereen vermoed ik rond zessen op om vroeg aan de Leggett klim te kunnen beginnen en hopelijk erover te zijn alvorens de RV’ s de weg op gaan. Ook morgen beloofd weer een erg warme dag te worden – hoop dat ik er dan beter dan vandaag mee om kan gaan en anders het laatste stuk maar weer de duim omhoog. Het 1e gedeelte, ca 20 mile, is het zwaarste aangezien daar de meeste klimmeters in zitten, echter qua hoogtemeters is het niet veel minder dan vandaag 3680 tegenover 3500ft. De dagen erna zou de temperatuur moeten zakken richting 60° fahrenheit – rond de 20° celsius.

Nu tijd om de gegevens van vandaag in te voeren en dan de ogen te sluiten – hoop morgen en anders op de rustdag bij Fort Brag alle blogs te kunnen posten.

Stalletje langs de kant van de weg – onderweg.

Standish-Hickey SP – hiker/ biker site

Bij de deli

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s