Woensdag 8 augustus – Manchester KOA – Bodega Dunes SP

Anochtend rond 6.30 opgestaan maar kwam maar langzaam op gang – waarom…. geen idee. Rond 9.00 had ik gegeten en, de tent redelijk droog en alles op de fiets. Het fietsen zelf ging eigenlijk best prima alleen kreeg ik onderweg het gevoel dat ik vandaag door moest naa eer Bodega Dunes SP ipv naar Stillwater Cove Regional Park. Omdat dat voor mij te ver was om te fietsen, 65 mile, heb ik in Gualala een lift gekregen van een lieve man in een pick-up – denk dat hij van mijn leeftijd was. Tijdens de rit heeft hij van alles verteld over de naaldbomen en waarom een bepaalde soort nu veel sterft, maar ook over de planten waar we langs kwamen en de private areas met huizen. Hij werkte als vrijwilliger voor Nature Conservation. In Jenner hedft hij me afgezet. Hier was het voor de verandering lekker zonnig en heb bij het cafe fijn buiten mijn cappucino en koek opgegeten met mooi uitzicht over de Russian River. Al vlug hadden de vogels, denk een soort spreeuw (ouders met jongen (vermoed ik) door dat ik een koek zat te eten en kwamen ze om een stukje vragen. Nadat ik ze allemaal rijkelijk had voorzien de rest van de koek zelf opgegeten. Was tof al die vogeltjes zo kort om me heen. Vanaf Jenner was het nog iets van 10 mile naar Bodega Dunes SP. Om Jenner uit te komen mocht ik eerst een stuk klimmen en daarna was het afwisselend op de ridge rijden, naar beneden afdalen en weer terug naar hoogte klimmen – dit ging over rolling hills en wad goed te doen. In Jenner had ik bij de grocery aanvulling voor bij mijn zakje pasta met pesto willen kopen maar ze hadden eigenlijk niets alleen chips, alcohol, paar blikken en daar hield het mee op. Dan maar alleen pasta aangevuld met stukjes kaas.

Toen ik uiteindelijk bij het SP aankwam, na tussen de mistbanken door te hebben gereden, en ingecheckt had voor 3 nachten kwam ik erachter dat ik de hiker/ biker met 2 Duitse mannen, rond de 60 jaar, mocht delen. Een is journalist en de ander heeft zijn eigen keramiek atelier – zij zijn in Anchorage (Alaska) begonnen en gaan hun tocht, ik dacht, in San Diego eindigen. Toen ik met koken wilde beginnen rond 17.30, maag knorde, gaf 1 van de mannen aan dat ze bij een Mexicaans restaurant gingen eten wst iets van 300 meter voorbij de park afslag lag. En dus gevraagd of ik mee mocht en natuurlijk was dat goed. Rond 18.30 gedrieen naar het het restaurant gefietst en na even wachten, in aangename warmte, kwam er een tafel voor ons vrij. Tijdens de maaltijd was het gezellig kletsen in een combi van Duits en Engels – het eten was er ook erg goeden voor $20 de man waren we klaar. Tegen de tijd dat we terugreden leek het weer wel op een grijze, druilerige dag in November – kortom er hing weer een dikke laag mist. Denk dat ik de laatste avond daar nogmaals ga eten. Dan kan ik morgen als ik Bodega Bay in ga eten kopen voor de avond en voor 2x ontbijt en 1x lunch. De aanvulling kan ik dan weer doen als ik nasr Samuel P. Taylor SP ga aangezien ik dan door Bodega Bay kom.

Morgen heb ik bedacht ga ik op mijn gemak Bodega Bay in lekker ergens zitten en wat drinken en eten, wel daar waar ze wifi hebben en de zon schijnt 😎. Dan kan ik deze update er uit doen – ook wil ik de marina zien en gewoon langs en door wat winkeltjes lopen en naaar het Visitor Centre. Kortom effe tourist zijn. Op de terugweg naar het SP boodschappen doen en bij de ingang van het SP aan de rangers vragen naar een leuk niet te lang trail en naar de beste weg om naar het strand te gaan. Of ik de 2e dag ook nog in Bodega kom weet ik nog niet zal een beetje van het weer af hangen.

Het is hier een 10 a 15° fahrenheit warmer dan in Manchester en van de ranger heb ik begrepen dat de ochtenden vaak zonnig zijn, rond elven komt er mist waarna het weer opklaart tot het begin van de avond waarna een nieuwe ronde mist komt. ‘S avonds dus nog wel donsjassen weer maar het is qua temperatuur een stuk langer aangenaam ivm Manchester en de andere plaatsen langs de kust.

Morgen ook checken of ik mail heb van Marin Headlands hostel – heb ze vanochtend gemaild met de vraag of ik er ook de 13e al terecht kan. Als dat zo is dan ga ik ook Fisherman’s Wharf mailen om te kijken of ik daar ook een dag eerder terecht kan. Als dat zo is heb ik een extra dag in SFO en anders een extra dag in Marin Headlands.

Geloof dat ik nu alle updates en laatste ontwikkelingen genoemd heb en is het nu tijd om de oogjes te sluiten – is nu 21.35.

Zoals je ziet is er weinig zicht. Je weet dat de oceaan er is, je hoort hem…. maar zien “ho maar”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s