Donderdag 9 en Vrijdag 10 augustus – Bodega Dunes SP

Vanochtend rond 8.30 opgestaan, was al wel veel langer wakker, want de mist nodigde nog niet uit tot uit de slaapzak kruipen. De 2 Duitsers zaten toen aan het ontbijt en heb me toen bij hen gevoegd – thee gezet en wat crackers met kaas gegeten. Na het eten een klein handwasje gedaan zodat mijn fietsbroek, sokken ed. In ieder geval 2 dagen hebben om te drogen. Net (16.15) gecheckt hoe droog ze zijn en het gaat de goede kant op doch vermoed dat ze vanacht in de tent zullen hangen om morgen helemaal door te drogen. Nadat de huishoudelijke karweitjes gedaan waren de fiets gepakt en Bodega Bay ingefietst – vind de beschrijving in het boek niet echt kloppen. Er zijn een paar winkeltjes waarvan 2 kleine groceriez met ongeveer hetzelfde assortiment. De dichtst bij zijnde zit op ca 900 meter van de SP ingang. Ik ben na het checken van de groceries doorgereden naar het Visitor Centre (allemaal downhill) en heb daar mijn mail gecheckt – wilde weten of ik al van Marin Headlands mail had, helaas nog niet). Daarna ben ik bij The Tides gaan zitten met een kop warme chocomel aangezien ze geen cappucino hadden en heb daar mijn tablet weer opgeladen en wat gelezen terwijl ik uitzucht over het water had. Toen de heuvel op naar de grocery om voor morgen en de dag erna ontbijt en lunch te kopen ($20). Ook geprobeerd of de ATM in de grocery mijn kaart wilde accepteren – deed dat helaas niet zoals ik al eerder had gemerkt bij ATM’s in winkels. Banken zijn er helaas voorlopig niet en zal dus misschien uit nood een tijdje de creditcard moeten gebruiken. Op Google vind ik pas weer banken in Sausalito. Ik kan nog wel een paar dagen vooruit… Wat ik nog wel ga proberen is de ATM bij het benzine station tegenover het Visitor Centre – ooit weet je nooit. En als dat niet lukt kijken of ik daar via mijn creditcard wat contanten kan krijgen. Tot Fort Brag was het geen probleem een bank te vinden, het stuk tussen Fort Brag en Sausalito, zo blijkt, wel.

Toen ik weer bijna bij het park was de koffiecorner die aan de achterkant van de Mexicaan zit aangedaan om te weten of er wifi was – was er – en een cappucino gedronken. Daar ga ik morgen ook weer even heen – kan ik de mail checken het tablet weer tot 100% laden. Daarna wil ik door fietsen naar het strand. De weg rnaar toe ligt net achter de parkingang – is iets van 1 mile – en daarna even of wat langer over het strand lopen. Hoe lang zal afhangen van hoe warm/ koud het is. Veel meer zal ik morgen vermoed ik niet doen maar dat geeft niet want het is wel lekker 2 dagen zo goed als niets doen.

Straks bij de Mexicaan eten want dat is ongeveer net zo duur als eten voor avondeten kopen bij de groceries met als bijkomend voordeel dat het er lekker warm is en ik mijn tablet vermoedelijk weer aan het infuus kan leggen en met een beetje geluk heb ik er ook internet. Dat eten bij de Mexicaan is er niet van gekomen – was te lui om weer op de fiets te stappen en heb ipv Mexicaans een paar sourdough rolls met kaas gegeten en mijn crackers opgemaakt.

Vanochtend, 10 augustus, wederom tot 8.30 blijven liggen. Ondanks dat het zonnetje scheen was het nog steeds fris. Ziet er vandaag helderder uit dan gisteren dus hopelijk minder mist. De meeste gisteren gearriveerde fietsers waren alweer weg. Heb gezellig gebabbeld met een vader en zijn 3 jarig dochtertje – zij blijven vandaag ook dus zie ze vast weer als ik terug ben. Ik zit nu bij de esspresso bar (Left Coast Latte Organic Espressobar) die ca 1/4 mile ten zuiden van het SP zit. Ze hebben goede koffie, wifi en een outlet om mijn tablet aan het infuus te leggen (heb hem nu weer voor 90% vol – dus hij mag nog even) en een lekkere bank om op te zitten. Dadelijk als het tablet weer 100% heeft ga ik terug naar de tent voor lunch. En daarna pak ik weer de fiets om naar het strand te gaan – hopelijk is het daar warm genoeg om een stukje te lopen en te zitten. Dan halverwege de middag terug naar de tent om te douchen want dan kan mijn handdoek nog hopelijk helemaal of zo goed als drogen (en kan hij vannacht in de tent hangen om morgen op de fiets verder te drogen). Vanavond wel naar de Mexicaan want dan wil ik mijn mail nogmaals checken aangezien ik nog niets weet van Marin Headlands en het zou wel mooi zijn als ik daar 1 dag eerder terecht kan. Als dat niet zo is dan blijf ik 2 dagen op Samuel P. Taylor en fiets ik op de 14e naar Marin Headlands hostel.

Aangezien ik vandaag niet verwacht dat er nog bijzondere dingen gebeuren ga ik zo de paar foto’s van gisteren erbij zetten en hem uploaden. Vanaf morgen zal ik wel weer een paar dagen off line zijn tenzij k toevallig een koffiestop heb met wifi. Op Samuel P. Taylor ben ik in ieder geval off line en verwacht dus pas weer posts te kunnen uploaden als ik in Marin Headlands hostel heb ingecheckt.

Bell tower bij het children’s community centre.

Zeehonden in de marina – waren er 2.

Toegevoegd strandfoto’s.

Pelikanen

2 gedachten over “Donderdag 9 en Vrijdag 10 augustus – Bodega Dunes SP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s