Donderdag 16 augustus – SFO – de Young museum, Kennedy Dr. & The Geat Highway

Wederom rond 7.30 opgestaan, alle laatste dingen ingepakt en toen gaan ontbijten. Na het ontbijt mijn tassen op de fiets in de bike storage gedaan – konden ze bkijven zitten tot ik na drieen weer op mijn, ditmaal nieuwe kamer kon. Om 9.00 uur richting de Safeway gelopen voor sandwiches en daarna op de bus gestapt in de richting van het Golden Gate Park waar het De Young museum, net als de Academy of the Sciences, ligt. Met 1x overstappen was ik er en liep het museum rond 9.45 binnen. Na entree te hebben betaald, $13 ipv $15 omdat ik een Visitors pass had, en mijn tas in de cloakroom te hebben afgegeven was het tijd voor cappucino met een Cliffbar. Na de koffie ben ik naar de 9e verdieping van de De Young Tower gegaan – geeft een 360° beeld over SFO. De foto van de Academy of the Sciences heb ik daar genomen. Voor andere foto’s van de stad was het nogbte heiig ondanks dat de zon al heerlijk scheen. Nadat ik bovenin de toren was geweest ben ik naar de tuin achter het museum gelopen waar de nodige beeldwerken staan. Hoogtepunt daar was de kolibri die naar de grote appels ging.

Toen was het tijd om door het museum te zwerven – sommige dingen vond ik mooi of leuk maar anderen vond ik een enge, duistere uitstraling hebben. Na ongeveer 1 1/2 uur over de 2 verdiepingen te hebben gelopen vond ik het genoeg – was inmiddels rond 12.00 uur en dd maag begon te rommelen. Dus mijn tas weer opgehaald en buiten, net buiten de ingang op een bankje alvast een halve sandwich en pakjes drinken op.

Nu ws het tijd om via Kennedy Dr. naar The Great Highway te lopen – het stuk van het museum naar het strand was een stuk langer dan ik had verwacht – kostte me ruim 1 uur om het te lopen. Het was wel een mooi stuk ondanks dat ik niet echt van de weg ben afgedwaald hrt park in. Toen ik de Dutch Mill was gepaseerd, cadeau van NL, was ik met 100 meter aan het strand. Toen een bankje gevonden, de 2e helft van mijn sandwich op en wederoom wat gedronken aangezien het redelijk warm was. Toen aan het stuk langs het strand begonnen in de richting van Cliff House en het Visitor Centre op Land’s End. In Clifv House had ik wst willen drjnken, ondanks dat het er goed aan de prijs was maar heb er alleen het toilet gebruikt en een minuut of 20 gezeten en gelezen aangezien ik nog niemand had gezien die bestellingen kwam opnemen. Toen had ik lang genoeg gewacht, vond ik. Vanuit Cliff House door gelopen naar het Visitor Centre en daar gecheckt hoe lang het nog lopen was naar het Legion Museum. Dat bleek toch nog zeker wel 40 minuten te zijn – mijn inschatting dus altijd nog 1 uur en dat was me na het vele lopen echt te ver. En ook qua tijd zou ik dan maar 1 uur of minder hebben om er rond te lopen dus besloten de terugtocht naar Fort Mason aan te vangen. Vanuit het Visitor Centre moest ik 1 blok lopen om bus 38 te nemen en na een overstap op of lijn 47 of 49, op Van Ness, kon ik om de hoek van het hostel uitstappen. Net na vieren liep ik geloof ik weer het hostel binnen. Nu wederom ingecheckt wat inhield dat ik een ander pasje en nieuwe lakens en handdoek kreeg. Die naar de nieuwe kamer gebracht. Deze heeft maar 4 bedden, een outlet naast het bed zodat de devices makkelijk op te lsden zijn. En er zijn gelukkig geen laden onder het bed zodat mijn tassen, en de vooruitgestuurde doos, er fijn onder kunnen. Nadat ik alle tassen naar de kamer had gebracht en onder het bed had gelegd naar Cafe Franco gegaan, zit vast aan het hostel en een cappucino en Pelligrino gedronken terwijl ik al lezende bij zat te komen van het vele lopen van vandaag. Na iets van 11/2 uur me klaar gemaakt om naar Safeway te gaan – oa ingredienten voor het maken van een omelet gekocht. Ik vind het boodschappen doen hier best prijzig, althans de verse dingen. Was $40 kwijt voor eieren, chery tomaten, bacon, kaas, 2 aardappelen, drinken en blauwe bessen. Nu kan ik met de blauwe bessen wel weer 3 dagen vooruit en ook de tomaten, bacon, eieren ed kan ik nog een keer van eten. Drinken heb ik nu ook genoeg tot ik weer naar huis vlieg. Maar toch… vermoed dat ik bij ons makkelijk voor 1/2 klaar was geweest.

De omelet smaakte prima – was lang geleden dat ik tomaten, bacon en eieren op had. Als toetje had ik de bessen die nog over waren van de vorige keer. Na de afwas en nog wat lezen in de keuken/ eetkamer lig ik dit nu in bed te tikken.

Hopelijk is het morgen net zo’n lekker en helder weer als vandaag want dan will ik met de Cable car naar “crooked Lombard St.”, North Beach, China town en als het lukt een rondvaart aan het einde van de middag maken.

Tijd voor foto’s.

Vanaf de 9e verdieping in De Young tower – Academy of the Sciences.

Beeelhouwwerken in de tuin.

Schilderij van Dali.

De fruitschaal is in diameter net zo groot als ik.

Roses of England ter nagedachtenis aan Prinses Diana.

Deze modrne kunst hangt aan/ op de muur bij de ingang..

Onderweg richting het strand.

Dutch mill en langs het strand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s