Zaterdag 18 augustus SFO – fiets inpakken en The Mission

Vannacht, nu ja vanochtend vroeg, oa wakker geworden door het geluid, hoorn, van de vuurtoren. Het was kennelijk zo mistig dat het ongeveer elke 30 sec. moest klinken. Rond 7.15 had ik er genoeg van en ik naar de douches gegaan om helemaal wakker te worden. Na de douche ontbeten en wat gelezen. Na negenen de receptie gevraagd of de bike storage open kon zodat ik de fiets alvast kon inpakken. Van hun een schaar en inpaktape geleend/ gebruikt. Zo houd ik nog tape in reserve voor het geval de fiets weer in een doos moet op het vliegveld – dan kan ik het restant tape gebruiken om de doos weer stevig dicht te tapen. Rond 11.00 uur was de fiets weer goed ingepakt. Deze keer de beugels waar de versnellingen op het stuur mee vast zitten losgedraaid en naar voren en beneden gedraaid waardoor ik iets van 5 cm heb gewonnen in een lagere hoogte. Handig voor het geval hij in een doos moet. Nadat de Lamborghini ingepakt was heb ik de receptie een taxi (private shuttle service van a $75) laten boeken voor maandagochtend 8.00 uur, dan ben ik rond negenen op SFO International en heb ik voldoende tijd om in te checken zelfs met een eventuele detour voor een doos. Daarna alles wat ik aan gereedschap nodig heb in een voorvak van de rechter achtertas gedaan zodat ik dat straks in Amsterdam weer allemaal bij de hand heb. Mijn nagelknipper om de ty-ribs door te knippen zit al in mijn stuurtas, net as de huisdeur sleutel – kan ik dat niet meer vergeten.

Toen dat allemaal gedaan en opgeruimd was heb ik wat gegeten en gedronken en ben wederom naar de receptie gegaan om te kijken welke bus ik het beste kon nemen om in Mission terecht te komen. Dat bleek bus 49 te zijn. Die soort van om de hoek van het hostel (op Van Ness) vertrekt. Daar hoefde ik niet zo lang te wachten en na een rit van iets van 30 minuten ben ik op Mission/16th uitgestapt. Na wat hebben rongelopen en de verschillende murals te hebben gezien kwam ik uit bij Mission Delores – 1 van de oudste gebouwen in SFO. Hier heb ik voor het eerst teacher discount gekregen en op mijn gemak de kathedraal beken. Daarna heb ik nog wat rondgelopen in deze bruisende, meer normale wijk dan de stukken SFO waar ik tot dan toe was geweest. Tussendoor in een lokale Mexicaan, erg basic ingericht, een burrito gegeten – die goed smaakte. Omdat morgen weer een loopdag wordt bus 49 terug genomen en rond 16.15 liep ik het hostel weer binnen. In Cafe Franco cappucino op en wat gelezen – na een uur of zo naar de huiskamer verhuisd en nog wat meer gedronken en wat taco chips op.

Dadelijk als ik de foto’s van vandaag heb toegevoegd mijn eieren, bacon ed op maken – morgen eet ik buiten de deur – waar? nog geen idee.

Straat met murals aan 2 kanten

Mission Delores

Er zijn 21 of 27, weet niet meer welke van de 2, van deze gebrandschilderde ramen van alle missions.

Vond ik erg tof – dieren aan de voeten van deze heilige

Kerkhof

Binnen bij de Mexicaan

2 gedachten over “Zaterdag 18 augustus SFO – fiets inpakken en The Mission

  1. Inge's bike travels Berichtauteur

   Hoi Marjet, Bart en Tessa,

   Voelde indercaad raar de fiets weer inpakken. Vandaag laatste dagje hier ondanks dat het nog niet zo voelt. Hopelijk nog een paar daagjes zo er als ik weer terug ben – is hier weer mega mistig en wordt iets van 20°.

   Muurschilderingen/ graffiti zijn inderdaad erg mooi – kon wel foto’s blijven maken.

   Groetjes en tot dinsdag,

   Inge

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s