2020 Frankrijk wordt 2021 i.v.m. Covid-19

2021: Kleine update zo net voor de zomervakantie. Dit jaar wordt het inderdaad de Kastelenroute gecombineerd met Langs Oude wegen en Pelgrimsteden waarbij ik net onder Bastogne/ Bastenaken naar Troisvierges ga om daar via de Vennbahn verder fietsen. De Vennbahn volgen tot aan Aachen scheelt een heleboel klimmen i.v.m. Langs oude wegen… De Vennbahn is een oude spoorweg, 125km,  die tot fietspad is omgetoverd.  Vanuit Aachen fiets ik vervolgens weer via Langs oude wegen… naar Maastricht. Hier kan ik of de trein pakken of via de LF7-Oeverlandroute tot aan Utrecht fietsen. Dit zal afhangen van het weer en hoeveel tijd/ zin ik nog heb om verder te fietsen. Een bezoek aan de buurtjes zit er dit jaar niet in omdat ze er niet zijn als ik in de buurt ben.

Op 19 Juli hoop ik met de trein vanuit Utrecht naar Orleans te vertrekken. Om daar een paar dagen te blijven, acclimatiseren, ontstressen en dan op het gemakje aan de Kastelenroute te beginnen.

2020: Helaas gaat de geplande reis naar Frankrijk dit jaar niet door i.v.m. Covid-19 – er rijden geen (internationale) treinen om met de fiets op de plaats van bestemming te komen dus de treinreis via de treinreiswinkel is geannuleerd. Ook van de campings weet ik niet precies of ze open/ gesloten zijn of je er zonder reservering etc.. terecht kunt. Zoals het er nu uitziet wordt het dit jaar dus Casa De Kersentuin met wat fietstochtjes rondom huis. Mocht in NL het sanitair bij de campings open gaan en er niet meer gereserveerd hoeven te worden dan maak ik waarschijnlijk een klein rondje NL mits het weer redelijk is.

Dit jaar wordt het een gecombineerde route: namelijk De Loire – Kastelen route en deel 1 Langs Oude Wegen en Pelgrimssteden en om nog meer te combineren zit er ook nog een stukje in van Spoor van de Vrijheid. Dit omdat ik buurtjes (Daan &Els) beloofd heb bij hun in Frankrijk langs te komen.

Ik begin met op zondag 19 juli de trein in Utrecht te nemen naar Orleans. Dit houdt in dat ik een lange dag onderweg ben. De trein vertrekt rond 06.00 uur in Utrecht en komt rond 19.30 uur aan in Orleans – onderaan de post alle tijden met overstapplaatsen + tijden. Voor dat ik daar ben mag ik de nodige keren overstappen en een klein stukje fietsen in Parijs (5.5 km) van Gare du Nord naar Paris Austerlitz. Om van het een naar het andere station te komen heb ik ca 1.30 uur wat genoeg tijd zou moeten zijn. Via het WF (WereldFietser forum) heb ik goede tips gekregen m.b.t. de route en het van te voren kijken in/ met wat voor treinen ik vermoedelijk zal reizen en op welke perrons ik zal aankomen/ vertrekken. Hieronder 3 linken om dit uit te zoeken:

Welke soort trein

Welk perron:     Als je vooral kijkt dan moet je doe dat op dezelfde werkdag/weekdag doen aangezien de Franse dienstregeling soms afwijkend is per weekdag.

Welk Perron vanaf Paris Austerlitz

In Orleans weet ik nog niet wat ik ga doen – ik ga nog kijken of ik een betaalbaar hotel kan vinden voor 2 nachten (waar de fiets op de kamer kan/ mag) en anders ga ik naar camping Jardin du Sully – deze ligt iets van 4km vanaf het station aan de Loire. Het lopen naar de binnenstad is iets van 2km en een kleine 1km vanaf de Loire-Kastelen route. Of er een bus van/ naar de camping loopt heb ik nog niet uitgezocht.

De treinreis van Utrecht CS naar Orleans:

06:05 Utrecht Centraal
06:39 Amsterdam Centraal (Main station) 
46m
07:25 Amsterdam Centraal (Main station) 
09:16 Antwerpen-Centraal
21m
09:37 Antwerpen-Centraal
11:51 Lille Flandres (Intercity, regionaal)
1h14m
13:05 Lille Flandres (Intercity, regionaal)
14:23 Amiens
1h15m
15:38 Amiens
16:56 Paris Gare du Nord (Main Station Nord)
1h26m
18:22 Paris Austerlitz (Main Station South)
19:32 Orleans
1h10m

Tenslotte nog de 2 routes:

LOIRE-KASTELEN ROUTE_0002

Loire – Kastelen  route – vertrek punt Orleans en eindpunt Nevers. Wat tevens het beginpunt van Langs Oude wegen deel 1 is.

ROUTE LANGS OUDE WEGEN DEEL 1_0002

Langs Oude Wegen deel 1 – vertrekpunt Nevers. De kastelen route eindigt hier. Vanuit Nevers fiets ik tot net iets boven Chalons-en-Champagne waar ik een stukje van Spoor van de Vrijheid   volg om bij Reims te komen. In Reims komen Daan&Els me ophalen om naar Rocquigny te gaan. Vanuit Rocquigny fiets ik richting rivier La Meuse en volg die tot Izel wat me weer op de route Langs Oude Wegen brengt.

2 gedachten over “2020 Frankrijk wordt 2021 i.v.m. Covid-19

  1. Sandra van Putten

    Hi Inge
    Ik zit dan vlakbij autun, is een beetje Vd route, maar het zou leuk zijn als je langs zou komen! Garage voor de fiets en kamer voor jou! Fiets ik nog een stukje mee als dat kan😀
    Je verhaal is erg uitvoerig en technisch.
    Wel leuk dat je teweer opruit gaat.
    Ik zal je reis graag volgen.
    Bon courage
    Sandra

    Like

    1. Inge's bike travels Berichtauteur

      Hoi Sandra,

      Net even gekeken hoever Autun van de route ligt maar dat is voor deze vakantie te ver er vanaf – dat wat een stukje met de auto is, is een aantal dagen met de fiets. En dat past nu helaas niet met de tijd die ik heb. Als ik ergens in de toekomst dichter in de buurt bij je langs kom dan zal ik het je zeker laten weten.

      Misschien voor je mogelijk om een dag met de auto naar Nevers komen – kunnen we de stad onveilig maken en bijkletsen. Zoals het er nu uitziet ben ik daar 24/ 24 aug.

      Groetjes Inge

      PS Leuk dat je me blijft volgen.

      Like

Plaats een reactie