Woensdag 21 Juli 2021 – Orleans

Vandaag lekker geslapen – nu ja, wel weer wat keren tussendoor wakker geweest maar pas echt wakker geworden rond 7.30 uur. Ook vandaag weer lekker gedoucht en daarna spullen klaar gelegd voor vandaag.

Na het ontbijt – wat ik lastiger dan gisteren naar binnen kreeg – gevraagd of er ergens ene grotere supermarkt in de buurt was dan Carefour Express waar ik gisteren was. En die was er eens tukje verderop aan dezelfde straat. Mooi 😊! Hoef ik tenminste niet verdwalen 😉. Het was iets van een kwartiertje lopen naar wat bleek een Lidl te zijn. Wat me opviel was dat ze hier een stuk minder aan groente/ fruit in de winkel hadden dan dat een Lidl bij ons heeft en verder viel op dat ze een grote keuze in bio producten hebben. Omdat het zo een zweet weer is merkte ik dan mijn lichaam om een iets agressievere zeep vroeg dan de baby shampoo (Johnson & Johnson) die ik normaal gebruik. En wat schetste mijn verbazing ze hadden zowaar olijfzeep 👍 – iets wat ik thuis ook altijd gebruik. Maakt alles wel weer een stukkie zwaarder maar goed iedere dag wassen verminderd het gewicht langzaam maar zeker ook wel weer. En ach, worden de kuiten gewoon nog een stukkie gespierder 🙃. Verder heb ik vast wat eten voor morgen gekocht – aangezien het routeboekje aangaf dat op de etappe van morgen winkels niet echt dicht bezaaid zijn en om geen risico te lopen…. En dus maar bio couscous met groenten, een kleine courgette en tomaten gekocht. Marjet, ik heb goed naar je geluisterd zoals je ziet – lekker veel groenten. Verder 8 muesli-achtige repen gekocht (soort die ik bij ons nog niet heb gezien), een kleine verpakking noten mix en een verpakking fruit mix. Mocht ik geen bakker tegenkomen dan heb ik in ieder geval voldoende eten bij me om de dag door te komen. Maar hopelijk kom ik die wel tegen een lekker stukje stokbrood zou wel fijn zijn. Op de terugweg vanuit de Lidl ook bij de Carefour binnen gelopen voor 3 liter water – want waarom dat verder dragen dan nodig, nietwaar?

Nu ik ochtend wandelingetje achter de rug had en alles weer op mijn kamer had gelegd was het tijd om weer langs de Loire naar het centrum te lopen – was nu trouwens al goed warm en dus maar tijdens het lopen meteen begonnen om mijn waterfles leeg te maken.

Denk dat ik rond 10.45 in het centrum was – alleen de Starbucks gaat hier pas ‘s middags om 15.00 uur open. Wie doet dat nu? Dan maar koffie bij café Columbus, net als gisteren. Voordat ik er was door de nu nog rustige straten gezworven van het oude Orleans en per ongeluk op nog een kerk gestuit. Aan de buitenkant was deze veel minder sierlijk dan de kathedraal maar binnen ademde hij een heerlijke rust uit. En ondanks dat het veel minder weelderig was, was het er heerlijk vertoeven.

Zo dadelijk, zit dit nu bij Columbus te tikken terwijl ik een cappuccino drink (de 1e lekkere in Frankrijk), ga ik lopen naar Hotel Groslet en daarna wil ik naar Jardin de L’Eveche – wat een grote mooie tuin schijnt te zijn. Heerlijk van het groen en schaduw genieten. Dadelijk een broodje & muffin voor lunch inslaan voor ik daar naar toe ga want ik zal hier het grootste gedeelte van de middag wel zijn. Daarna ga ik teruglopen via het oude gedeelte en kijken waar ik iets warms ga eten of misschien wel gewoon een salade.

En als ik weer terug in het hostel ben de tassen weer inpakken voor morgen, alle apparatuur aan de oplader leggen, kleding wassen (ben ik morgen weer even zweetvrij). Checken hoe ik het beste naar de brug kan rijden waar ik overheen moet want ik ga morgen de Loire oversteken en als dat allemaal is gedaan zal het wel bedtijd zijn.

Nu wordt het tijd om de warmte weer op te gaan zoeken. Vanavond zal ik nog wat aanvullingen maken en kijken of ik dit hopelijk morgen kan posten.

Vanmiddag in wat verschillende parken gezeten – die van L’Eveche vond ik tegenvallen – was alleen maar gras en ommuurd en als je aan de goede kant kon gaan zitten, nu helaas in de zon, dan had je mooi uitzicht op de kathedraal. Daarna naar Jardin Hotel Goslet gelopen en deze was wel erg plezierig om in te zitten – er waren mooie bloemenperken, hoge bomen en een stuk gras en wat zeker met deze hitte erg fijn was, was dat je er ruimschoots schaduw had. In beide parken lekker wat gelezen. Daarna een beetje rondgedwaald richting de Loire waar ik boven de Starbucks Jardin de la Charpenterie vond. Op zich een mooi park, maar helaas nu was er een gedeelte afgezet i.v.m. live muziek en was er niet echt een mogelijkheid om in de schaduw te zitten. Na wat te hebben rondgelopen een lekker ijsje gekocht en dat met uitzicht aan de Loire opgegeten – toen er een bankje aan de rivier vrij kwam daar naar toe verhuisd en heerlijk in de schaduw + een fijn windje nog wat gelezen. Toen werd het tijd, ondanks dat ik nog steeds niet veel honger heb, iets te eten te gaan zoeken maar kon eigenlijk niet echt iets vinden wat me aansprak en ben toen langs de Loire richting het hostel gelopen en heb bij de Carefour een pasta-achtige salade gekocht met een paar blikjes Pellegrino deze keer cassis smaak – ik was/ ben het water voor nu een beetje beu. Net de salade op met een blikje en nu de laatste gebeurtenissen van vandaag aan het tikken. Zo meteen ga ik naar mijn kamer om de tassen alvast zover als mogelijk is in te pakken, daarna de foto’s van vandaag op de computer opslaan en verkleinen (anders neemt het teveel ruimte in bij WordPress) en alle apparatuur aan de lader leggen d.w.z. op de Kindle na want die gaat pas aan de lader als ik ga slapen.

Morgen ga ik het alarm op de telefoon zetten om 6.30 uur dan kan ik op tijd alles inpakken, vroeg wat naar binnen proberen te werken en hopelijk zo rond achten op de fiets zitten. Dan heb ik het nog ene beetje koel alvorens het weer echt warm gaat worden. Maar het langs de rivier fietsen is hopelijk minder warm dan vandaag in de stad rondlopen. We gaan het zien morgen.

Nu tijd om af te sluiten…

Foto’s voeg ik later toe – wifi is erg sloom.

Een gedachte over “Woensdag 21 Juli 2021 – Orleans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s