Vrijdag 23 Juli 2021 Saint-Pere-Sur-Loire – Chattilon Sur Loire

Op de 3* camping redelijk geslapen – was iets van een disco-achtig iets wat tot ik denk ca 11.00 uur duurde. In het begin van de nacht was het nog erg warm maar naar de ochtend toe koelde het gelukkig wat af. Ook vandaag was weer een erg warme dag en naast het warme is het ook erg klammig – schijnt dat we vannacht regen gaan krijgen. Verder net als gisteren wederom tegen wind gehad vandaag – helaas was hij nog krachtiger dan gisteren en dat gecombineerd met de broeierigheid en ik vermoed de nodige pollen in de lucht maakt dat een niet erg plezierige situatie voor mijn longen – had dan ook niet mega veel lucht vandaag. En aldus besloten om vanuit Gien loop via Bussiere te maken, aangezien daar een stevig klimmetje in zat en ik genoeg energie nodig had om vooruit te komen. (Ben voor de meelezende fietsers vandaag eigenlijk niet boven 9 (Rohloff 46×24) uitgekomen en heb bij wat korte, steile ongelukkige klimmetjes ook de 4 gezien.

Maar goed nu terug naar het begin van de dag. Wekker ging vroeg 6.00 uur, opgestaan en de tefoon/ computer in het washok aan de elektriciteit gelegd – durfde dat nu aan aangezien zo goed als de gehele camping nog op 1 oor lag. Ook had ik goed zicht op het hok en had ik de deur dichtgedaan zodat ik zou weten wanneer er iemand was. Daarna een snelle douche genomen en langzaamaan alles in tassen gedaan, tent afgebroken en havermout pap met krenten/ banaan gemaakt. De limoen in mijn water gemengd – bevalt me zo goed dat ik er vandaag maar weer 1 heb gekocht, maar dat is weer vooruit lopen op 😉.

Ik was iets later weg dan gehoopt maar goed zat rond 8.30 uur op de fiets – had gehoopt 8.00 uur te halen – maar goed tegen het eind van de vakantie zal inpakken vast sneller meer automatisch gaan. Vanochtend iets anders de camping verlaten dan ik binnenkwam en moest bij de weg aangekomen even goed kijken welke kant ik op moest. Na nog geen 2km ben ik weer gestopt want ik stond nu bij het kasteel van Sully-Sur-Loire want moest natuurlijk een foto maken. Als ik hier een dag was gebleven dan was ik uitgebreid op bezoek gegaan. Nu na een foto nemen weer verder.

Ondertussen bleef mijn fietscomputer maar raar doen en heb hem voor nu maar definitief verwijderd – thuis wel uitzoeken wat er aan de hand is. Na een kilometer of 11 was het tijd voor de ochtend stop – was een leuk parkje met een bankje in de schaduw – hier een kop thee, water en nog wat NL koekjes op.

Ook Jorma (BeagleBikes) geappt want de fiets maakt af en toe het geluid van een remmende, piepende truck – zouden de remblokjes voor kunnen zijn, maar ook het stuur aangezien ik dacht zonder losmaken in Orleans weer recht heb gezet nadat de fiets in de trein schuin/ half gevallen was komen te staan en het stuur daarna scheef stond. Vandaag het stuur los gezet, hendel voor de dropperpost rechtgezet en alles weer vastgezet (nu alleen het stuur nog een paar mm rechter zetten – straks als ik zin heb en anders morgenvroeg) – dit heeft voor nu de piep, kraak nog niet weggenomen dus hopelijk komt Jorma met een goede suggestie om (naar) te kijken. Anders in Nevers maar kijken of ik daar een goede fietsenmaker vind.

Uiteindelijk in Gien beland doch net voor Gien bij een soort van plattelandswinkel spullen voor vanavond ingeslagen zodat ik me daar geen zorgen meer over hoef te maken – wordt weer iets van rattatouillie. Net voor Gien kwam ik voor het eerst wat hele korte maar steile klimmetjes tegen, en hier net over de brug links een patisserie gevonden met lekker belegd stokbrood en een sort van pain au chocolat maar dan ook met amandelen vulling.

Nu volledig voorzien voor vandaag kon ik aan de laatste 18 of zo kilometers beginnen. Na uiteindelijk nog een stuk gefietst te hebben en bovenaan een klim een bankje in de schaduw gevonden en mijn stokbrood zo goed als helemaal opgegeten – kan ik er weer effe tegen. Op ca 4 km voor de camping moest ik een brug over, lag langs een sluis en aan de overkant lag een spécialité chocolate en dus gestopt. Ik had gehoopt dat ze lekkere koude chocomelk zouden hebben maar dat mocht niet zo zijn dus maar cola met zout op en daarna nog een glas water – kan ik er weer tegen tot ik op de camping ben. De camping ligt pal aan de Loire maar is bij lange na niet zo luxueus als die van gisteren maar wat wel fijn is, is dat een paviljoen voor de receptie hebben met een paal waar je je apparatuur kunt opladen. Drie keer raden waar ik dit nu zit te tikken 😊. Toen ik vanmiddag rond 14.30 het terrein op reed was er niemand bij de receptie maar 1 van de gasten wist me duidelijk te maken dat ik gewoon mijn tentje kon gaan opzetten – betalen kwam later wel. Tijdens het opzetten van mijn tent kwam een Belgisch gezin, ook met de fiets, hun tent naast de mijne zetten. Ze komen uit Gent en gewoon Nederlands spreken maakt het af en toe toch echt wel makkelijker.

Random foto’s onderweg

Na de tent inrichten ben ik gaan douchen – heerlijk weer even zweet vrij – en een kleine handwas gedaan want met het oog op de voorspelde regen maar geen bovenkleding en sokken gedaan – alleen ondergoed. Nu is dat met alle merinowol spullen niet zo erg uithangen in de wind doet wonderen. Dadelijk als ik weer terug bij tent ben eens kijken of er al want naar binnen kan.

Dadelijk even kijken hoe de rit van morgen eruit gaat zien – heb besloten ook dan de loop die ik had gedacht te doen niet te doen en vermoed dat ik dan ergens eindig in de buurt van Saint Satur en ben ik gewoon 1 dag eerder in Nevers. Kan ik daar altijd een dag langer blijven mocht er zoveel te zien zijn en/of een fietsenmaker de  extra tijd nodig heeft.

Ondertussen is de telefoon weer bijna volledig opgeladen, de laptop weer 100% vol en kan ik dus weer even tegen. Als er 1 ding is wat ik geleed heb is dat je als je op reis bent als je de kans krijgt er altijd voor moet zorgen dat je spullen zover mogelijk opgeladen zijn want je weet niet wanneer de volgende mogelijkheid is.

Omdat ik zo slim was om het geheugenkaartje van de camera in de tent te laten ga ik het blog van gisteren en vandaag pas posten als ik ook de foto’s erbij kan zetten – anders ga ik vast vergeten dat ik ze nog mag toevoegen.

Nu is het tijd om af te sluiten en te kijken waar ik morgen kampeer, mocht daar de wifi snel genoeg zijn dan krijg je een paar blogs in 1 keer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s