Zaterdag 24 juli 2021 – Chattilon Sur loire – Cosne Sur Loire

Kleine aanvulling op gisteren. Vanaf het begin van de avond ging ons veldje aardig vol staan met o.a. nog een fietser, Nederlands echtpaar en dochter en verder de nodige Fransen – was wel fijn om weer gewoon een echt gesprek te voeren. Iets wat ik in Engeland nooit heb gemist maar me gisteren realiseerde dat het wel fijn is om een normaal gesprek te kunnen hebben i.p.v. alleen de hoognodige basic zaken.

Met de Belgen naast me gisteren over de route gehad en tips uitgewisseld. Zij kwamen vanaf Nevers en heb van hun 2 campings gekregen op weg naar Nevers – komt mooi uit want dan hoef ik zelf niet te kijken welke camping ik wil hebben binnen de afstand – heb besloten om ook de andere loop niet te en met deze hitte  doen de Loire gewoon te blijven volgen – doe er net zo lang over om in Nevers te komen maar de dagen zijn een stuk korter en met deze hitte + toch wel ook de lichamelijke vermoeidheid die ik het laatste 1 ½ jaar heb opgebouwd een goede zet denk ik. Aan de Belgen heb ik de tip van mijn 3 * camping gegeven en waar wat onderweg te vinden zou zijn.

Nu verder met vandaag – de wekker om 6.00 uur gezet maar had wel wat moeite om eruit te komen. Lag er best wel laat in gisteren, te warm om er eerder in te kruipen en werd een paar keer wakker (toilet en een flinke wind die opstak (regen behoorde tot de mogelijkheden) en dus moest ik 1 van de deuren dicht doen. Maar goed na een kwartiertje extra toch maar opgestaan. Vandaag iets sneller de dingen gedaan die gedaan moesten worden – vermoed dat ik ergens halverwege komende week mijn ritme en iets meer snelheid wel weer zal hebben gevonden. Rond 8.30 uur zat ik op de fiets na mijn Nederlandse buurtjes veilige thuisreis te hebben gewenst en de Belgische een fijne verder vakantie.

Vandaag een korte rit van 30 a 35 km (mocht ik eens verkeerd rijden 😉). Desondanks was ik toch pas tegen 13.00 uur in Cosne. Kwam onder weg een Boulangerie tegen en dus maar wat voor de lunch gekocht (2pain au chocolat & een amandel croissant) en daarna gevraagd of er ergens een café was waar ik koffie kon drinken – die was er een stukje verderop, nu eigenlijk een beetje terug, in de straat waar ik uit was gekomen. De meneer van het café sprak geen woord Engels dus in mijn beste Frans gevraagd of ik een koffie mocht hebben – had eraan moeten denken dat je dan iets krijgt wat op espresso lijkt – en gevraagd of ik de telefoon kon opladen. Op de een of andere manier werkt de Forumslader niet fijn – heeft geen zin om de telefoon goed op te laden – ik zie af en toe het ledje groen flikkeren dus er moet verbinding zijn maar het vermogen is ver beneden peil. Mocht het nodig zijn dan in Nevers maar een hele kleine powerbank aanschaffen die ik iedere avond probeer op te laden zodat de telefoon daaraan kan – dan houd ik de 20.000 mah powerbank als reserve voor mijn camera en zaklamp batterij  en eventueel de Kindle (en in nood een keertje de telefoon). Als ik weer thuis ben moeten Jorma en Johan maar een goed erna kijken want ik heb vanaf het begin aangegeven dat deze lader veel minder snel de telefoon oplaad dan de 1e. Zou het te maken hebben met de soldeer verbinding die Johan heeft moeten maken of is er inwendig iets wat niet lekker loopt? Geen idee.

Niet ver nadat ik mijn koffie stop had gehad was het weer tijd om te stoppen – deze keer omdat er een info center was over de Loire. Hier even rondgelopen en het display aanschouwd. Op de 2e verdieping was er een tentoonstelling van een kunstenaar en wauw wat kan deze man wilde dieren goed tekenen – heb wat foto’s van zijn werk gemaakt. Daarna buiten een kopje thee en de croissant gegeten voor ik weer verder ging.

Daarna heb ik geloof ik geen stops meer gehad tot ik op de camping was. De receptie was nog niet open (gesloten tussen 12.00 – 14.00 uur) maar mocht toch mijn tentje al opzetten (kwam een schoonmaak mevrouw tegen). Ik heb hem dichtbij het toiletblok neer gezet, grotendeels in de schaduw en dichtbij een elektriciteitshuisje (voor de caravans/ RV’s) zodat ik soort van illegaal mijn telefoon kon opladen en de laptop op 100% houden. Een andere mogelijkheid is er vandaag helaas niet – maar goed dat beetje stroom zal het hem niet doen vermoed ik zo.

Nadat ik de tent had opgezet, had gedoucht, beetje was gedaan heb ik ingecheckt. En daarna ben Cosne ingelopen want het zou het “Palais du Loire” moeten zijn. Dat vond ik enorm tegenvallen, wist dit eigenlijk al van de Belgische buurtjes van de vorige camping, maar het was wel fijn om even rond te lopen en de sfeer te proeven. Ben er naar de supermarkt, groenteboer en bakker geweest want ik had nog wat spulletjes nodig voor de avondmaaltijd – soort van half-warme salade (aardappel, wortel, sjalot, tonijn en een Frans geitenkaasje (wat aan de buitenkant als ik het goed heb onthouden bestrooid was met speciaal zout – de buitenkant was geribbeld grijs) en ene stukje stokbrood. Zoals meestal had ik teveel maar heb desondanks toch 90% soldaat gemaakt. Dit is de 1e vakantie waar ik qua koken redelijk creatief ben meestal zijn er handige 1 persoonszakjes die alleen maar warm gemaakt hoeven te worden en ook nog goed smaken als je een beetje van jezelf (soort van Maggi 😉) toevoegt. Hier heb ik die eigenlijk nog niet gevonden. Nu vind ik dat creatief dingen bij elkaar gooien niet erg maar het neemt meer tijd en denkwerk in beslag dan een makkelijk zakje aangevuld met… Voordeel nu is dat het mooi weer is om uitgebreid te koken in de US en Engeland was dat meestal niet zo.

Na het koken de afwas gedaan en als toetje een chocolate cookie en 0.5 liter thee – want de vochtvoorraad moet goed aangevuld blijven nietwaar.

Wordt weer tijd om de route van morgen even door te lezen want het is toch wel handig om te weten in welke plaatsen ik winkels tegen kom. Hopelijk wordt morgen ene net zo ontspannende dag als vandaag.

Oh ja, voor ik ga eindigen het weer was vanochtend een tikkie cooler dan de vorige dagen doch midden op de dag was daar weer niets van te merken – in Cosne was het weer aardig benauwd en klammig – wat aan het begin van de avond voor ene klein buitje zorgde. Is de tent ook weer gezegend 😊.

Tot de volgende keer…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s