Zondag 25 juli 2021 – Cosne Sur Loire – Charite Sur Loire

Vandaag een beetje en soms wat hardere miezer regen gehad. Begon al met het opruimen van de tent vanochtend maar goed hij ging maar een beetje nat de zak in. Ook ontbeten onder een boom om droog te zitten. Moest wel bij vertrek mijn regenjas aan doen want het regende te hard en was nog te koud om het zonder jas te doen – wel in korte broek gereden. Na de 1e 10 kilometer met soms wel/ niet motregen vond ik het tijd voor een patisserie (iets wat lijkt op een appelflap en iets wat soufage, dacht ik, heet (brood met brie en ik denk bacon erop)) en een koffie – beide gevonden. Bij de patisserie was nog een andere fietser – fransman die goed Engels met een Duits accent sprak. Samen net verderop koffie gedronken en over van alles en nog wat gepraat. Hij fietst richting de Atlantische oceaan. Na een uitgebreide koffie scheiden onze wegen zich weer (hij naar links en ik naar rechts). Omdat het onderweg vaak regende geen foto’s gemaakt – nu ja 1tje en toen ik de camera vast had begon het weer – zag een boom met ik vermoed erg veel mistletoe erin.

Na een 30 a 35km gearriveerd in Charite Sur Loire en gelukkig was het droog toen ik arriveerde – natuurlijk was de receptie dicht tussen 12.00 – 15.00 en ik was er rond 13.00 uur. Kon ook het terrein niet op i.v.m. een hek dat alleen met en code was te openen. De eigenaar van de camping was gelukkig in de buurt en liet me binnen, mocht de tent opzetten en rond 15.00 (of later als dat beter uitkwam)  als de receptie open ging inchecken. De tent kon ik nog net droog opzetten alvorens het weer een beetje begon te druppelen – gelukkig zette het niet door en kon ik alles droog in de tent zetten. In de buurt stond een picknick tafel die ik (en een lieve buurvrouw – zij hadden hun eigen picknick tafel) dichter bij mijn tent hebben gezet. Kan ik hieraan eten – althans dat dacht ik. Blijkt dat in Frankrijk, en ik was het glad vergeten alles dicht is op zondag dus vanavond verplicht uit eten) – volgende week dus goed aan denken en op de zaterdag voor 2 dagen boodschappen doen.

Na het inchecken alles gepakt wat opgeladen moest worden (telefoon had niet veel %en meer over en dus van de nood een deugd gemaakt om alles verder op te laden, foto’s van de afgelopen dagen op de computer te zetten zodat wanneer er ergens weer eens voldoende snel wifi is ik een aantal dagen kan posten – wifi nu is erg wisselvallig en traag en dat werkt niet samen met WordPress). Nadat ik dat gedaan had ben ik Charite ingelopen en natuurlijk moest de regen toen even met bakken uit de hemel vallen dus maar geschuild bij de receptie en toen het wat minder werd mijn regenjas aangedaan en richting de brug gelopen. Om bij Charite te komen moet je 2 bruggen over – de camping zit op een eilandje tussen de 2 bruggen in. Net voor de brug begon het zonnetje door te reken en dat met een dreigende grijze wolken achtergrond bij de skyline van het stadje was wel erg indrukwekkend – hoop dat de foto’s er t.z.t. iets van laten zien. Nadat ik de brug over was rechtdoor in de richting van de Notre Dame kathedraal gelopen, links op het binnenhof van de kathedraal (is herbouwd en toen is de toren los van het middenstuk (kleiner geworden) gebleven en daar zijn huizen tussen gebouwd en nu zit er o.a. de Tourist Info). Maar eerst de kathedraal zelf bekeken, was erg kaal qua aankleding maar dat hoort bij de tijd waarin hij werd gebouwd en gerestaureerd – 12e en 14e eeuw. Ik vond wel dat grote delen er erg slecht uitzagen – veel mos en vocht op de stenen. Desondanks een bezoek waard. Daarna naar de Tourist Info gelopen om te checken waar een supermarkt zat en aldus vond ik uit dat alles gesloten was. Gelukkig zijn er 2 restaurants open dichtbij de camping en ik denk dat het pizza gaat worden met een kleine salade.

Afhankelijk van het weer ga ik morgen naar Nevers, mocht het erg slecht weer zijn dan blijf ik nog ene dag hier, geen probleem om hier de dag slenterend door het stadje door te komen. De camping heeft een ruimte met tafels, stopcontacten, paar magnetrons voor de fietsers, wandelaars en kanoërs in gericht waar het met slecht weer prima zitten is. Ben dit er nu aan het typen en de telefoon verder aan het opladen.

Heb tijdens het fietsen ontdekt dat de Forumslader prima oplaadt zolang de telefoon er niet aanhangt of er geen kabel in de usb aansluiting zit – als ik die erin stop dat springt de snelheidsmeter naar 0km terwijl hiervoor gewoon de snelheid aangaf en ook de andere waardes worden dan een heel stuk minder waardoor de telefoon niet wordt opgeladen. Morgen eraan denken om op te schrijven wat er precies gebeurd en wat de waardes zijn.

Nu nog even lezen waar ik morgen wat kan vinden op het korte stukje naar Nevers – volgens Osmand iets van 25 km dat zou me mooi aan het eind van de ochtend – hopelijk voor twaalven bij de camping brengen er van uit gaande dat het gewoon goed fietsweer is morgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s