Woensdag 28-7 – Nevers (dag 2)

Vandaag net als gisteren de wekker om 7.30 aflaten lopen en nog even langer blijven liggen. Dat is toch wel lekker af en toe. Ook net als gisteren weer een bordje muesli weg weten te werken en een paar koppen thee. Heb ik voor even weer genoeg vocht binnen. Na het ontbijt via de kapel van Bernadette, om de een of andere reden moet ik er wat tijd doorbrengen. Daarna naar de kamer gegaan en mijn spullen gepakt om vandaag op het gemakje eerst met een cappuccino te beginnen en daarna de wandeling op te pakken om langs de plekken te lopen waar ik gisteren niet was geweest. Het was weer leuk te lopen door de oude straatjes, soms een winkelstraatje en de kerken, hotels en wat nog meer met hun oude façades te zien. Geluncht heb ik in een “sandwichery” vlakbij de St-Arigle Market. na een klein uurtje daar te hebben gezeten – lekker de beentjes even laten uitrusten. Om daarna mijn weg te vervolgen in de richting van het plein waar ik de 1e avond had gegeten en vanochtend begonnen ben met de cappuccino. Tegen 14.30 was ik daar weer en had besloten om via Bernadette te lopen – wc riep 🙃 – om daarna naar de supermarkt door te lopen voor wat flessen water, stukje gebak wat ook morgen nog goed is (hoop ik), blikje groenten. De groenten om het zekere voor het onzekere te nemen aangezien ik in de route beschrijving niets heb gevonden over waar er een winkel (supermarkt/ bakker) is. Er zal vast iets zijn maar ik weet nu in ieder geval dat ik de dag zo goed door kan komen en ’s avonds warm te eten heb. Nadat ik weer op de kamer was de 2 voortassen die ik vanochtend al had ingepakt voor ik weer op pad ging naar de fietsengarage gebracht – scheelt morgenvroeg weer ene keer lopen. Daarna gedoucht en wederom een handwas gedaan. Toen 1 van de achtertassen ingepakt alsmede de rackpack en ook deze met alvast mijn helm naar de garage gebracht. Straks zo net voor het eten ga ik nog ene paar flessen water op de fiets zetten zodat ik morgenvroeg alleen nog mijn kleding tas (inclusief laptop, Kindle en oplaadspullen), camera en thermoskan naar de fiets hoef te brengen.

Nu g ik via brouter.de even kijken hoe ik morgen vanuit Bernadette naar de route moet fietsen en hem op de telefoon zetten zodat ik alleen maar weer de “”pink” brick line hoef te volgen”.

Hieronder ene heel aantal foto’s van vandaag – ik zal proberen ze een beetje logisch te groeperen.

Helaas was de kapel niet geopend en kon ik alleen de mooie voorgevel bewonderen.

Hotel Flamen D’Assigny met een mooie koperen pelgrim, althans ik denk dat het dat is, boven de deur.

De Saint – Pierre kerk – gebouwd door de Jezuiten.

Saint – Etienne kerk – verborgen in het winkelgebied – en was in de Middeleeuwen belangrijk als overnachtingsplaats op de Jacobsweg.De kerk heeft de contouren van Cluny Abbey.

Zomaar wat random foto’s – onderaan links het zicht op het klooster vanuit de ingangspoort.

Een gedachte over “Woensdag 28-7 – Nevers (dag 2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s